Squash Online

VM-favoritterne sikkert videre efter de indledende prøvelser

October 29, 2016Tobias Pørtner

Et pompøst skue udspiller sig netop nu i squashens Mekka; Egypten er vært for det individuelle VM for herrer i Cairo. En præmiesum på imponerende 325 tusind dollars (mere end 2 mio. kroner) og den mest eftertragtede titel af dem alle, har naturligvis resulteret i fremmøde af alle sportens mest mondæne navne.

To runder er nu overstået, og vi har stadig den første store overraskelse til gode, da alle forhåndsfavoritterne er komfortabelt videre til 1/8-finalerne.
Mest interessante opgør i de indledende runder var opgøret mellem stortalentet og publikumsdarlingen Ali Faraq og den tidligere verdensetter James Willstrop. Efter en længere pause har englænderen på det seneste vist skræmmende form, og han har taget den ene store skalp efter den anden og dermed modbevist de historier, der på det seneste har gået i squashverdenen: Willstrop er færdig.
Færdig blev han dog i 2. runde, da egypteren Faraq besejrende det tekniske unikum fra West Yorkshire med 5-11, 11-1, 11-8, 9-11, 11-5.

På papiret har den største overraskelse indtil videre været, at 3. seedede Omar Mosaad røg ud i 2. runde, men efter sommerpausen har Mosaad lignet en en helt anden og langt mere ordinær spiller end den, der i sidste sæson bl.a. spillede sig til en finaleplads ved det seneste VM.

De udeblevne overraskelser betyder, at der indtil videre er lagt op til en sand stjernekavalkade i de afsluttende runder, og allerede i 1/8-finalerne får vi et par yderst springfarlige opgør.

Særligt spændende bliver det at følge den flamboyante egypter Ramy Ashour, der endnu engang er tilbage på squashbanen, i de afsluttende runder. Han har igen til dette VM vist skræmmende form, men som altid er det store spørgsmål, om kroppen kan holde til seks kampe på blot ni dage.
Samme spørgsmål kan man stille ved Nick Matthew, der har vist imponerende squash de sidste uger, men som også har et stort spørgsmålstegn ud for fysikken.
Sikkert for begge er det dog, at de med tre VM-titler hver ved, hvordan man skal præstere, når presset er værst og gevinsten størst.

Går alt efter planen vil følgende semifinaler være på programmet d. 3. november:

  • Mohamed El Shorbagy - Nick Matthew/Karim Abdel Gawad
  • Gregory Gaultier - Ramy Ashour

Kampene kan som altid ses live på Eurosport Player og highlights ses gratis på PSA Squash TVs youtube-kanal.