Squash Online

JGP#2 blev en stor succes med mange deltagere

October 30, 2016Kasper Pedersen

Junior Grand Prix i Silkeborg er netop færdigspillet, og det blev en stor succes denne gang. Hele 86 juniorer valgte at stille op ved turneringen, som er en af de største turneringer på det seneste. Der var dermed rigtig mange nye, unge ansigter at finde ved turneringen, hvilket er et kæmpe plus for hele Squashdanmark.

I A-gruppen var der virkelig kamp om de 3 podieplaceringer. Først og fremmest slog de unge U15 og U17-drenge, Marcus Jepsen og Tobias Weel, de to noget ældre A-rækkespillere, Caroline Christiansen og Simon Steenholdt, og spillede sig dermed op i A-rækken, mens de sendte Caroline og Simon ned i B.

I gruppe 1 kom Marcus i pulje med Julius Fuglsang, Mikkel Kønigsfeldt og Kasper Pedersen. Marcus måtte se sig slået 3-0 i alle tre kampe, selvom han var godt med i flere af dem. Internt mellem de 3 andre drenge udspillede sig dog et drama af de helt store, da Kasper slog Mikkel fredag og tabte til Julius lørdag, mens Mikkel slog Julius lørdag aften. Dermed måtte der tælles sæt for at finde en finalist, som i denne omgang blev Kasper, fordi han havde formået at trække Julius ud i 5 sæt.

I gruppe 2 kom Tobias i pulje med Rasmus Gyde, Sarah Lauridsen og Sebastian Pedersen. Tobias måtte også se sig slået i alle kampe, men han var noget tættere på end Marcus. Tobias tabte 3-0 til Gyde, 3-1 til Sebastian og 3-2 til Sarah. Sebastian slog Sarah 3-1 fredag aften, hvorfor han nu kun manglede en sejr over Rasmus for at sikre sig en finaleplads. Sarah slog dog Rasmus med 3-1 lørdag formiddag, hvilket nu betød at hun stadig ville være med i kampen om en finaleplads, hvis Rasmus formåede at slå Sebastian. Sebastian og Rasmus’ kamp blev en af de længere affærer, hvor fysikken til sidst blev den afgørende faktor. Sebastian slog Rasmus med 3-2 og var dermed klar til finalen søndag.

I finalen skulle Sebastian derimod op imod Kasper, hvor han ikke tidligere har vundet, men de har spillet flere lange og tætte kampe. Kasper kom bedst fra start i kampen og tog det første sæt 11-9. Sebastian kom dog væsentlig bedre med i andet sæt, hvor Kasper også begyndte at lave en del uprovokerede fejl. Sebastian vandt andet sæt 11-6. I tredje sæt kom Kasper tilbage i kampen og væk fra de uprovokerede fejl. De spillede begge højintens og hurtigt squash i tredje sæt, men Kasper kunne også trække dette sæt hjem med 11-9. I fjerde sæt startede Sebastian som lyn og torden og kom foran med hele 7-1. Kasper fik sig dog kæmpet tilbage på 9-9, hvorefter Sebastian iskoldt lukkede sættet med 11-9 efter to lange dueller. I femte sæt fulgtes spillerne pænt ad, men ved 7-7 begyndte Kasper at trække fra. Han lavede 3 point i streg på 2 vindere og én fejl fra Sebastian, hvorfor han nu stod med 3 sætbolde. Han udnyttede den anden og kunne strække hænderne i vejret som vinder af JGP #2.

Mikkel Kønigsfeldt tog sig af tredjepladsen efter en sejr på 3-1 over Sarah Lauridsen.

I B-rækken var der også lagt op til en spændende turnering, specielt nu hvor de to ældre spillere, Caroline og Simon kom ned og spillede med. I pulje 1 kom Simon ned og spillede med Johan Wickman, Sebastian Brinker og Sabine Petersen. Dette var ikke den store hurdle for Simon, som kun led sættab mod Sabine. Simon spillede sig derfor nogenlunde sikkert i finalen.

I pulje 2 kom Caroline ned og spillede imod Klara Møller, Elias Coyle og Peter Revsbech. Elias blev her den store overraskelse, da han formåede at vende op og ned på favoritforhold og forventede resultater. Elias slog alle 3 konkurrenter med 3-0 og var dermed klar til finalen søndag mod Simon.

Finalen blev en højintens affære, hvor der blev spillet i et højt tempo med to hårdt kæmpende spillere. De to spillere delte de to første sæt, hvorefter det hele begyndte at spidse til. Simon holdt hovedet mest koldt i slutningen af tredje sæt, hvilket resulterede i at han spillede sig på en 2-1 føring. Elias kom foran 10-7 i fjerde sæt, og det lignede derfor at kampen ville gå i 5 sæt. Simon ville det dog anderledes og efter 5 point i træk kunne han strække hænderne i vejret, som vinder af JGP #2.

Caroline tog sig af tredjepladsen efter en sejr i 4 sæt over Johan.

I C-rækken blev der også kæmpet helt ned til sidste sæt for at få podieplaceringerne hjem.

I pulje 1 var det helt tæt mellem Victor Larsen, Joakim Jepsen og Oliver Holm, som alle sammen havde slået de andre spillere i pulje. Victor slog Joakim, Joakim slog Oliver og Oliver slog Victor, hvorfor der også her skulle tælles sæt. Her blev Victor den store vinder, og han var derfor klar til finalen søndag.

I pulje 2 var det ikke helt så tæt, og William Tranholm gik rent igennem, dog efter nogle tætte kampe.

Finalen blev en tæt affære i 4 sæt, som Victor dog formåede at hive hjem. Victor og William ligner de dominerende drenge i C-rækken, da de hver har taget en titel i år. Victor sluttede toer i Birkerød.

Oliver tog sig af tredjepladsen efter en forholdsvis klar sejr i 3 sæt over Laura Lauridsen.

Generelt var årets første turnering en stor succes, og der er for alvor ved at komme lidt gang i de danske juniorer igen. Næste JGP er i Herlev i slutningen af november, men allerede i næste weekend skal den danske juniorelite på banen i Bruxelles ved Belgian Junior Open.