Squash Online

Vanvittigt comeback sikrer Almezayen asiatisk mesterskab

September 24, 2014Kristian Frost

De individuelle asiatiske mesterskaber er netop færdigspillet. Hos kvinderne levede Nicol David op til sin seedning, mens der på herresiden skete en overraskelse af dimensioner. Turneringen fandt sted i Koreanske Incheon, som havde bygget et helt nyt center til lejligheden.

Hos kvinderne var der ikke tvivl om udfaldet. David var flyvende på sin vej til finalen, hvor hun blandt andre slog Misaki Kobayashi og Dipika Pallika. Finalen var et opgør mellem 1 og 2 i Malaysia, og det var endnu en gang den mere rutinerede der løb med sejren. Low Wee Wern pressede dog David ud i fire lange sæt, men den 31. årige David viste stort overblik og kølighed i de afgørende situationer. Wee Wern betegnes som den næste generation i Malaysia, og hendes præstation i den her turnering samt hendes resultater på WSA-touren understreger blot hvor godt Malaysias træningsmiljø er.

Hos mændene var Saurav Ghosal kæmpefavorit. Ghosals vej til finalen var ligeledes overkommelig. Han tabte et sæt til pakistanske Nasir Iqbal, men gennembankede derimod Ong Beng Hee. Alt pres lå derfor på Ghosal, da han i finalen stod overfor Abdullah Almezayen fra Kuwait. Almezayen leverede allerede en kæmpe overraskelse i semifinalen, da han slog Max Lee. Ghosal havde derfor en gylden chance for at sikre Indien en guldmedalje.

Det tegnede også godt for inderen, da han bragte sig foran 2-0 i sæt. Almezayen er kendt for sin spektakulære spillestil, mens han fysiske formåen er en smule begrænset. Han virkede dog på ingen måde træt efter de to første sæt, og efter Almezayen vandt tredje sæt i en tiebreak, øjnede han et comeback. Almezayen gjorde det umulige og kom tilbage i kampen. Han vandt de to næste sæt, og leverede derfor et comeback af dimensioner. Udover det flotte comeback, skrev Almezayen også historie, da han blev den første spiller fra Kuwait til at vinde en guldmedalje ved de asiatiske mesterskaber.