Squash Online

Det nye tiltag "Københavner Ligaen" er skudt i gang!

September 26, 2014Rasmus Jessen

I går, torsdag, blev der for første gang taget hul på den nye sjællandske liga, kaldet københavner ligaen. Det er et tiltag der er under forbundsregi, men derimod en selvarrangeret turnering, hovedsageligt skabt af initiativtagere fra City Squash på Amager. Denne holdturnering er af en hel anden kaliber end den danmarksturneringen. Der er blevet rodet lidt med reglerne, hvilket har ført til et uortodokst scoresystem. Her spilles nemlig bedst af syv sæt, til kun fem point i hvert sæt. Derudover så spilles der ingen tie-breaks, kun når den ene part opnår matchbold, så skal der vindes med to overskydende point.

De deltagende hold i turneringen er Racketlon Danmark, Herlev/Hjorten, Birkerød, City Squash og København Squash Klub

Morten Wiegandt fra City Squash, er hjernen bag dette scoresystem. Han mener at det vil gøre kampene mere intense, da alle bolde pludselig bliver lidt vigtigere, så man er nødsaget at spille selv de første bolde i sættet, som var de nogle af de sidste. Derudover er det for at bryde rammerne og prøve noget nyt.

En holdkamp i københavner ligaen, består af seks kampe i det hele, med tre drenge og en pige/junior på hvert hold. Der spilles en første, anden og tredje single hos herrerne, og en damesingle. Derudover spilles der en herredouble og en mixdouble kamp. i double kampene spilles der bedst af tre sæt, til ni point, igen uden tiebreak.

For at imødekomme alle klubberne er der en mulighed for at stille med en junior spiller, hvis ikke man har en dame til at stille op med.

Første runde blev spillet i går, hvor Herlev mødte Racketlon, og Birkerød mødte City Squash. København Squash Klub var den ene klub der måtte sidde over. Resultaterne lyder således:

Birkerød - City Squash
1. Herresingle Michael Frilund - Morten W. Sørensen 0-4
2. Herresingle Christian Steffensen - Mikkel Pedersen 4-1
3. Herresingle Jonatan Clausen - Gus Hansen 3-4
Damesingle Caroline Lyng - Sissel Trap 1-4
Herredouble Michael Frilund/Christian Steffensen - Morten Sørensen/ingen 2-0
Mixdouble Jonatan Clausen/Caroline Lyng - Gustav Hansen/S. Trap 1-2

Racketlon Danmark - Herlev/Hjorten
1. Herresingle Jesper Ratzer - Rasmus J. Petersen 4-2
2. Herresingle Kasper Jønsson - Lau Kiehn 1-4
3. Herresingle Jesper Haugaard - Thomas Pilak 0-4
Damesingle Mikkel Bodzioch - Malene Christensen 4-0
Herredouble Jesper Ratzer/Kasper Jønsson - Rasmus Petersen/Lau Kiehn 1-2
Mixdouble Jesper Hougaard/Mikkel Bodzioch - Thomas Pilak/Malene Christensen 0-2

Den pokerspillende racketlon spiller og squashentusiast Jesper ‘Kipster’ Hougaard fortæller om strukturen: “Jeg var faktisk ret skeptisk da jeg først hørte om det, men jeg synes det fungerede, sættene var meget intense uden at være for fysisk dræbende. Derudover var Doublen meget sjovere end forventet”

Birkerøds unge talent Christian Steffensen, redegører for pointsystemet: “Jeg synes, det var super! Lige når sættet begynder, er man på vej mod en afslutning, hvilket gør duellerne utrolig intense. Der bliver spillet sikkert meget af tiden, og duellerne bliver nogle rigtige lækkerbiskner for publikum. især Gustav Hansen og Jonatan Clausen forstod at gøre det spændende, og kampen tog alligevel 45-50 minutter!”

Der er med denne holdturnering fokus på det sociale, konkurrencen og ikke mindst at levere god underholdning til tilskuerne. Det ligger på hverdagsaftener, og klubberne bruger hver især energi på at reklamere for holdkampene, hvilket er et must for at deltage. Og pointsystemet skulle gerne medvirke til at gøre kampene seværdige.

Man kan følge med i programmet på københavner ligaens facebook side.