Squash Online

Danish Junior Open 2014 står for døren

October 01, 2014Kasper Pedersen

Så er den sidste Septemberdag rykket ud af kalenderen, og der er nu en spændende Oktober i vente med flere turneringer. Som Oktobers første turnering bliver der spillet Danish Junior Open i Herlev. Det er den eneste internationale turnering på dansk grund, og i år er deltagerantallet forholdsvis højt. Med 136 spillere fra 13 forskellige nationer bliver der fart over feltet i Skinderskov hallen denne weekend.

I DU19 har Danmark 6 deltagende spillere: Martin Rask, Jonas Kønigsfeldt, Nicklas Larsen, Jens Christian Wegeberg, Casper Kloster og Theis Houlberg. De tre førstnævnte ser umiddelbart chanceløs ud i topstriden, mens de tre sidste ser ud til at have gode muligheder mod de deltagende udlændinge.

Alle top 8 seedede samt Jens Christian og Casper Kloster ser alle rigtig gode ud, og det er svært at udpege en storfavorit. Men dog, hvis man skal udvælge en favorit mellem de 10, så ser Pontus Rengbo lidt bedre ud end de andre, og er favorit til at løbe af sted med titlen.

Danskerne står lidt forskelligt i turneringen, da Theis er seedet 3-4, mens Casper og Jens Christian er seedet 9-16. Dette indikerer ikke helt styrkeforholdet mellem disse tre spillere, så det bliver spændende at se om lodtrækningen kommer til at spille ind på spillernes placering. Dermed bør Theis krydse fingre for at ramme uden om en Jens Christian og Casper i første runde for at avancere til anden runde, mens Jens Christian og Casper alt om lige skal spille op til deres topniveau for at komme i anden runde.

Alt ser åbent ud i top 10, men lad os håbe på en dansker på podiet i drengenes ældste række efter søndagens finalekampe.

PU19 har kun to danskere stillende til start - Mathilde Lauridsen og Christine Christoffersen - som begge har gode muligheder i denne turnering.

Mathilde, som gennem flere år har været Danmarks bedste juniorpige, er storfavorit til turneringssejren, mens Christine kan spille sig på podiet, hvis hun spiller op til sit bedste. Danskerne kommer til at kæmpe mod svenskeren Linnea Wallsten, Riina Koskinen og Elsebeth Young om de eftertragtede podiepladser. Vi spår en turneringssejr til Mathilde og derudover en podieplads til Christine.

I DU17 har Danmark 16 deltagende spillere, det drejer sig om: Simon Skelkjær, Johan Wickman, Peter Kyhl, Nikolaj Petersen, Sebastian Pedersen, Simon Steenholt, Sebastian Brinker, Jos Amstutz, Christian Aarup, Nicolai Weel, Mikkel Kønigsfeldt, Cornelius Feldt, Jacob Søndergaard Jensen, Kasper Pedersen, Julius Fuglsang og Magnus Laursen.

De tre eneste spillere, som vi tror har mulighed for at gå i top 10, er: Magnus, Jacob og Kasper.

Jacob og Kasper er seedet 5-8, men der er mange gode spillere i seedningslaget 9-16, så det ser ikke helt nemt ud for Jacob og Kasper. Dog spår vi en top 8 placering for dem begge to, måske top 5 for Jacob.

Magnus er seedet 2 og er derfor med i opløbet om den eftertragtede titel. Magnus’ største udfordrer er 1. seedede Nadav Raziel, som er en meget svingende og til tiden meget god spiller. Vi spår derfor, at Magnus må tage til takke med en anden plads.

PU17 har også kun 2 danskere stillende til start, i form af: Sarah Lauridsen og Caroline Christiansen. Disse to spillere er seedet 2 og 3, og har nok begge to som mål at tage titlen, hvilket er et realistisk mål for begge.

SQO.dk spår også, at Sarah og Caroline mødes i finalen, hvor kampen ser rimelig åben ud. Dog mener vi, at Sarah har en lille fordel, og vi spår derfor en turneringssejr til hende.

I DU15 har 4 danskere valgt at stille til start: Tobias Weel, Rasmus Madsen, Elias Coyle og Emil Fuglsang.

De to første, Tobias og Rasmus, har nok som de eneste mulighed for at spille sig i top 10. Vi spår, at Rasmus spiller sig til en top 10 placering, mens Tobias spiller sig i top 8.

PU15 har 3 danskere stillende til start - Sofie Drejergaard, Klara Kildemoes Kragh og Sabine Petersen. Sofie ser ud til at få det vanskeligt i denne række, og må nok tage til takke med en sekundær placering udenfor top 4.

Klara og Sabine står derimod med store chancer for, at spille med om de sjoveste placeringer. De to danskere og skotten Georgia Adderley, som slog Sabine i finalen sidste år, kommer nok til at skal spille om podieplaceringerne. SQO.dk spår sekundære top 3 placeringer til både Klara og Sabine, mens Georgia nok løber af med sejren.

DU13 har 7 danskere med ved turneringen - Viktor Thomsen, Lucas Nørgaard, William Tranholm, Jakob Madsen, Jonas Korsgaard og Marcus Jepsen.

Den eneste spiller deriblandt, der forventes at kunne blande sig i de øverste placeringer, er Marcus. Men Marcus’ turnering ser stadig meget svær ud og hans skal møde nogle meget gode spillere. SQO.dk spår at Marcus kan holde sin seedning og komme i top 8.

I PU13 har de 3 danskere - Kristine Hestbech, Laura Lauridsen og Signe Skelkjær, valgt at stille til start.

Alle tre spillere ser ud til, at få en meget svær turnering mod nogle meget gode udlændinge, men vi spår fra SQOs side en top 8 placering til alle 3 danskere.

Det er positivt, at der i år er så mange deltagere stillende til start i forhold til de forgangne år. Der er i år 38 spillere mere ved turneringen end sidste år, hvilket er en markant fremgang, som forhåbentligt kan give Danmark den Super Series turnering, som arrangørerne i Herlev så hårdt kæmper for.

Resultaterne kan ses HER.