Squash Online

Tvetydig anden halvdel af 2015 hos juniorerne

January 03, 2016Kasper Pedersen

Nu da de fleste tømmermænd er ved at have lagt sig hos de forskellige danskere, så er den næste halvdel af squashsæsonen tættere på end nogensinde. Det er derfor også tid for nu, at kigge tilbage på og evaluere på den første halvdel af sæsonen for de danske juniorer. Det har været et halvår med opture og skuffelser, som man så ofte ser, men det mest positive er, at vores overgangsspillere i de ældste rækker har vist gode, stabile takter. En af skuffelserne er, at vi ikke for alvor har formået at skubbe os ud af den onde cirkel med færre deltagere ved JPG’erne.

Danmark internationalt - Mathilde godt fra land mod senior Den danske indsats internationalt startede ved The Scandinavian Double i september, hvor Danmark havde mange spillere med ved både Danish JO og Nordic JO.

Det blev til en positiv oplevelse for Sabine Petersen ved Danish, da hun formåede at gå hele vejen. Dog kan man med objektive briller ikke give denne sejr stor international kredit, da hendes modstandere var langt fra international klasse. Det viste sig også senere, da både Klara Møller og Sabine, såvel som U15-drengene, Macus Jepsen og Tobias Weel, fik det utrolig svært ude i Europa.

Selvom vi selv synes, at vores U15-kuld er en stor flok talenter, så er faktum, at de ikke har formået at præstere internationalt endnu. Vi må håbe, at 2016 bliver året, hvor de slår sig igennem internationalt, for der er ingen tvivl om, at talentet er der hos mange af dem.

Ved Nordic Junior Open viste Mathilde Lauridsen så de yngre piger, hvordan det skal gøres. Hun tog en yderst stærk turneringssejr, som var en super stærk præstation, som viser, at hun er klar til at tage fra i seniorrækkerne fra 2016.

Vores andre U19-spillere har også haft en god sæson internationalt, hvor stabilitet må være den perfekte overskrift på deres halvsæson. Både Theis Houlberg og Magnus Laursen har formået at holde sig i top 8 hele halvsæsonen igennem, hvilket viser deres gode stabilitet. For Theis’ vedkomne har det givet ham et godt springbræt til seniorrækkerne, som han tager hul på i 2016. Hvad gælder Magnus, så har han en god sæson at bygge videre på, og måske spille sig endnu længere op, bare ved én turnering.

I U17-rækken har vi haft Sarah Lauridsen på pigesiden, som har leveret en lidt tvetydig indsats. Sarah har ikke stillet op ved mange turneringer, og ved Nordic Junior Open sluttede hun helt nede som nummer 9 på baggrund af en uheldig lodtrækning. Hun kom dog godt igen og spillede sig til en podieplads ved Belgian JO. Hun har dermed noget at skulle bevise i 2016, hvor hun igen skal vise sin ellers så vante stabilitet.

Inden for Danmarks grænser - JGP skuffer slemt … IGEN

Mens Danmark har haft et forholdsvis fint halvår internationalt, så har det igen haltet på det nationale plan, hvor bredden mere og mere udebliver fra turneringer, og gennemsnittet ved de tre JGP turneringer i sidste halvår af 2015 var helt nede omkring 50!

Vi startede med en historisk lav tilslutning ved turneringen i Birkerød i september, hvor kun godt og vel 40 spillere stillede til start. Esbjerg kom så som lyspunktet i sæsonen med over 60 juniorer stillende til start ved deres turnering. Turneringen i december i Skovbakken var også en kæmpe skuffelse, for den ellers så populære klub i det århusianske. Baggrunden for den ringe deltagelse ved turneringen i Skovbakken må dog findes bag skrivebordet, da turneringen blev rykket hele to gange og forvirringen om datoen var total i ugerne optil.

Skal vi se på lyspunkterne i sæsonen, så synes jeg, at specielt U15-rækkerne har været gode nationalt. Vi har to store talenter på pigesiden, som har fået lov, at udfordre sig selv i drengerækken, hvor vi har op til 4 drenge, som alle sammen kan slå hinanden på en god dag.

Disse drenge og piger har haft nogle utrolig gode kampe ved JGP’erne, hvilket helt klart har været med til en udvikling hos alle spillerne.

Så hvad den sidste halvsæson i 2015/2016-sæsonen vil byde på er der ingen der ved, men sandsynligvis vil vi se god udvikling hos U15-spillerne, som nu skal vise deres værd internationalt. Første internationale turnering er British Junior Open, som også kaldes det uofficielle VM, men desværre har ingen danskere valgt at stille op ved turneringen. I læsere bliver dog ikke snydt for en dækning derfra, som vil komme op på siden umiddelbart efter turneringen er færdigspillet.

Det første JGP spilles i Sport 92 i næste weekend og har allerede en noget bedre tilslutning end turneringerne i 2015, så håbet er fortsat lysegrønt i det nye år.