Squash Online

Birkerød GP: En springfarlig nytårsbombe

January 07, 2016Tobias Pørtner

Er I klar? I morgen sparkes anden halvdel af sæsonen i gang med Birkerød Senior Grand Prix, hvor deltagelse fra hele seniortoppen på herresiden gør, at det ikke kan ende i andet end et ordentligt nytårsknald!

En ændret hakkeorden i herretoppen?
Som det er blevet normalen ved danske GP’er afholdes turneringen over to dage, men der bliver ikke noget med en blød start fredag. Ser vi bort fra favoritterne Kristian Frost og Rasmus M. Nielsen, vil de useedede spillere nemlig have blod på tanden og tro på egne evner, hvis de trækker enten Morten Wiegandt eller Lau Kiehn. Førstnævnte har et par gange i år vist svaghedstegn, og selvom Kiehn har vist stor fremgang i denne sæson, vil både Koldings Thomas Laursen og Herlevs Rasmus J. Petersen, gå ind kampene mod disse spillere med berettiget håb om en plads i semifinalen, såfremt lodtrækningen arter sig på denne måde.

Der tegner sig altså på forhånd en turnering, hvor vi kan se frem til en lang række tætte opgør. Frost og Nielsen vil med al sandsynlighed spille sig til endnu et finaleopgør, hvor Frost igen må påtage sig favoritværdigheden.
Mod sædvanen tegner kampen om de sekundære placeringer dog langt mere interessant. Efter en række gode resultater er presset nu pludselig på Kiehn - kan han stå for dette? Er Wiegandt ved at blive overhalet af de unge løver? Skal Petersen tilbage på vindersporet og ind i kampen om landsholdspladserne igen?

Spørgsmålene er mange - lørdag aften vil en del af dem være besvaret.

A-rækken: Rutinen mod ungdommen
I den næstbedste herrerække ser deltagerlisten ligeledes interessant ud. 1.-4. seedede er bundrutinerede spillere, mens seedningerne 5-8 udelukkende består af fremadstormende unge. At samtlige seedede spillere ryger i første runde virker slet ikke urealistisk, hvilket vil være noget specielt.

Favoritværdigheden ligger umiddelbart ved Magnus Laursen fra Skovbakken, men også Casper Kloster fra KSK skal tages yderst alvorligt, da han i den første halvdel af sæsonen besejrede netop Laursen og i sidste eliterunde også fik skovlen under dennes klubkammerat Kasper Svith.

På rygtebasis forlyder det, at Gustav Hansen har trukket sig, hvilket vil give plads til Kristian de Silva. Såfremt dette holder vand, vil han glide ind i rækken og stå som den helt store favorit.

Plads til pigerne i anden række
Hos damerne er både Line Hansen og Sally Skaarenborg fraværende, hvilke dog kun gør noget godt for spændingen. Gang på gang når disse to har deltaget, har vi set dem mod hinanden i finalen - altid med Line som vinder. Det slipper vi for denne gang.

I stedet står den nyklækkede seniorspiller Mathilde Lauridsen nu som favorit, men en turneringssejr er ikke givet på forhånd. Specielt Cecilie Mayer vil have håb om evt. at drille Kolding-spilleren og sikre en turneringssejr til arrangørklubben. Også Sissel Trap vil have håb om at kun spille med om pladsen øverst på podiet.

SQO.dk vil være massivt til stede ved turningen fredag og lørdag, hvorfor du både vil kunne følge med på vores Facebook-side og via SnapChat live as possible. Derudover satser vi på at få optaget et par af de mest spændende opgør som lodtrækningen byder på og samler selvfølgelig op på det hele her på hjemmesiden, når turneringen har fået sine vindere og tabere.