Squash Online

Turneringssejr til Kristian Frost

July 08, 2013Tobias Pørtner

Mens de fleste squashspillere i Danmark lige nu er mere fokuserede på deres tan end deres baghåndssving, går den professionelle PSA-tur stadig sin gang. Her har den detroniserede danmarksmester Kristian Frost netop været i aktion ved Squash Moyenne Durance PSA Challenger i franske Château-Arnoux, hvor det blev til en dansk triumf.

I turneringen hvor Kristian Frost var 1. seedet, gled han forholdvis problemfrit gennem de indledende runder, og blev klar til finalen mod verdens nr. 70, tjekkiske Jan Koukal. Koukal havde flere gange i turneringen været i problemer, da han både i 1. og 2. runde var nede med 1-2 i sæt. Begge gange vandt han dog overbevisende de to afgørende sæt, så om det var manglende evner eller fokus, der var skyld i dette, var ikke umiddelbart til at gennemskue.

I finalen spillede Kristian, der for kort tid siden officielt skiftede til Birkerøds danske mestre, sig hurtigt foran med 1-0 i sæt med cifrene 11-4. Herfra udviklede kampen sig dog til lidt af en marathon, hvilken efterhånden mere er reglen end undtagelsen når danskeren er på banen, grundet Frosts fysisk betonede spillestil. Både 2. og 3. sæt blev afgjort med mindst mulig margin, men da begge gik danskerens vej, var titlen i hus med cifrene 11-4, 13-11, 11-9 (70 min.).

Efter sejren udtrykte Kristian stor tilfredshed med igen at få en sejr over en top70-spiller.