Squash Online

Dutch Junior Open og Magnus' Pioneer succes

July 11, 2013Martin Laursen

Danmark er i år endnu engang repræsenteret ved Dutch Junior Open.

Magnus Laursen, Caroline Christiansen, Sarah Lauridsen, Jacob Jensen, Casper Kloster, Christine Christoffersen, Mathilde Lauridsen, Jens Christian Wegeberg, Thomas Laursen, Emil Vogt og Christian Steffensen er blevet udtaget til at spille turneringen i Amsterdam.

Magnus Laursen valgte dog at spille den traditionelle “Summer Camp”, hvilket vil sige både at spille Pioneer Junior Open og Dutch Junior Open, som ligger lige efter hinanden. Det viste sig at være et godt valg for danskeren, som gik hele vejen til semifinalen i den store og prestigefulde turnering. Her tabte han dog til tjekken, som gik hen og vandt turneringen, men formåede at slå sin egyptiske modstander om 3.-pladsen og opnåede dermed sit hidtil bedste internationale resultat.

Magnus har fortsat sin gode stime i Dutch Junior Open, hvor han har spillet sig igennem til 3. runde. Danmark har faktisk historisk mange topseedede spillere med ved denne turnering. Magnus er seedet til at gå i semifinalen igen, Sarah Lauridsen til at gå i finalen, Caroline Christiansen til at gå i semifinalen, Mathilde Lauridsen til finalen og Thomas Laursen til semifinalen.

På pigesiden er alt gået planmæssigt med sejre til Mathilde, Christine, Sarah og Caroline. Der var mere slinger i valsen hos drengene.

Jacob Jensen var i DU15 ikke blevet ordentligt seedet af ESF og trak derfor en svær modstander i første runde, hvor han ikke kunne stille noget op. Casper Kloster kom derimod fint videre med en nem sejr i DU17 på center court. I DU19 havde de 4 drenge det meget svært. Thomas, som ellers var seedet til semifinalen, fik en meget uheldig lodtrækning i form af en mexicansk kvalifikationsspiller og tabte en lang kamp i 5 sæt. Emil Vogt og Christian Steffensen havde også været uheldige og måtte bøje sig i henholdsvis 3 og 4 sæt. Den eneste spiller videre til top 32 i DU19 er Jens Christian Wegeberg, som var mere heldig med lodtrækningen end sine landsmænd og vandt i 3 sæt.

Specielt i DU19 er mange af de topseedede spillere blevet slået ud i første runde af kvalifikationsspillere, der nok burde have været håndseedede. Snakken går, om det overhovedet giver mening at lave seedninger, når der ikke bliver taget højde for at fx egypterne altså godt kan spille squash, selvom de ikke står på den europæiske rangliste.