Squash Online

Toppen af dansk herresquash ”on a napkin”

March 15, 2017Mads Jepsen

Hvem er danmarks 5. bedste squashspiller?

De fleste ville måske studse over netop det spørgsmål, men for de indviede, et meget oplagt spørgsmål forud for landsholdsudtagelsen til EM for herrer i Finland til April. Danmark stiller nemlig med de 5 stærkeste spillere til stævnet. Så, hvem er danmarks 5. bedste squashspiller så?

I skrivende stund er mit bedste bud den pensionerede racketlonspiller (og Verdensmester) Jesper Ratzer, som nu satser 100% på squashen. Jeg har personligt haft fornøjelsen af at følge Ratzers udvikling på tæt hold. Fra at vinde over ham til at blive tværet ud på banen med sin helt egenudviklede teknik og taktik. En udvikling så eksplosiv og kun set lignende i juniorrækkerne, hvor unge spillere tager gigantiske hop på ingen tid. Om det skyldes den manglende bredde i dansk squash, at en spiller kan komme så højt op i en relativ sen alder (34 år red.) vil jeg ikke bedømme. Jeg glæder mig bare til at se om han kan drive det til endnu mere. Foran ham er min favorit den 4-dobbelte danmarksmester Morten Wiegandt Trap, der altid er god for kvalitetssquash, når han ikke lige er skadet. Jeg tror på i år er der, hvor Morten ikke bliver skadet – det hedder vist at ”jinxe det”. Det er Morten og Jesper der skal på landsholdet og levere en oprykning til 1 division til EM. De seneste 2 år er det glippet og det har været 3- og 4 singlen der ikke har haft kvalitet eller erfaring nok i de altafgørende kampe. Savnet af erfarne spillere som Caspar Grauballe og Michael Frilund på 3-4 singlen har været mærkbar. Det skal stoppe nu og man bliver nødt til at tænke i spillere der kan levere varen når det VIRKELIG gælder. Det mener jeg både Morten og Ratzer kan. Over Morten og Ratzer er der en synlig forskel op til Lau Kiehn og Rasmus Møller. De er ”3/1, 3/0” bedre end Morten og Ratzer. Nok nærmere 3/0 og det kunne have været skønt, hvis Thomas Laursen var der sammen med dem nu, men Thomas har valgt at satse mere på erhverskarrieren. Ærgerligt for dansk squash, men mon ikke han kommer tilbage på toppen igen?! Til gengæld har vi fået Lau Kiehn op i et mega højt niveau. Senest har han slået Møller 3 ud af 4 gange, hvilket er en bedrift i sig selv, som vel kun Frost kan kopiere herhjemme. Derudover er Lau kommet i så god form at han på en 3 single må forventes at vinde alle sine kampe til EM.

Et skridt højere op har vi PSA proffen Kristian Frost. Jeg mener ikke han er til at røre lige for tiden. Møller slog ham godt nok i starten af sæsonen i en hæsblæsende kamp i KSK, men Møller skal i (endnu) bedre form hvis det skal kunne lade sig gøre igen. Som et lille kuriosum, render Caspar Grauballe og Mads Korsbjerg rundt på motionistplan, men med et spil der stadig er et landsholdsniveau værdigt. Tankevækkende.

Under top 5 findes en ret stor gruppe af spillere som ligger lige under Morten, Thomas Laursen og Ratzer. Det er i den gruppe vi formentlig skal se 2-3 stykker stikke snuden frem til det kommende senior DM i Herlev og spille med om pladserne på landsholdet. Gruppen tæller spillere som Magnus Laursen, Theis Houlberg, Sebastian Korsgaard, Kristian DS, Tobias Pørtner, Christian Steffensen, Rasmus Jessen og Thomas Pilak. De mest formstærke i den gruppe er Steffensen, Magnus, Sebastian og ikke mindst udlandsproffen Theis, der alle er gået markant frem på det seneste, og det skal blive spændende om netop én eller to af disse spillere kan drille top 5 til det kommende DM. Meget er på spil og jagten på landsholdspladserne starter allerede i den kommende weekend hvor der er Eliterunde igen.

Her er mit bud på landsholdet der kan få os op i 1 Division til April:

1. Frost

2. Møller

3. Kiehn

4. Morten

5. Ratzer

Lad EM jagten begynde…