Squash Online

Thomas Laursen om EM: Stemningen bliver fantastisk

April 04, 2015Tobias Pørtner

For en uges tid siden fik Thomas Laursen den besked som han i over et år har kæmpet stenhårdt for at modtage: Han var blevet udtaget til det danske seniorlandshold. Dermed skal Thomas repræsentere Danmark ved EM for hold på hjemmebane, hvor han er udtaget som 5. mand på landsholdet.

Vi fangede Kolding-drengen og stillede ham fem hurtige om udtagelsen:

Først og fremmest: En umiddelbar reaktion på udtagelsen:
Det er bare helt fantastisk at kunne få lov til at repræsentere Danmark ved EM. Jeg har trænet rigtigt hårdt i håb om at kunne komme med på holdet, og det er derfor super fedt at se, at al træningen har givet pote. Konkurrencen om pladserne har været hård, og jeg har ikke følt mig sikker på pladsen. Alle i bruttotruppen har spillet super godt.

Hvilke forventninger har du til EM - både for holdet og dig selv personligt?
For mig er noget af det største, som jeg nogensinde har deltaget i, så jeg glæder mig først og fremmest bare til at spille det. Selve holdet består af Danmarks topspillere og vi har gennem hele sæsonen spillet mod hinanden på kryds og tværs, men vi har også opbygget venskaber. Derfor ved jeg, at det bliver en meget hård, men samtidig god turnering - med et godt sammenhold og god stemning.

Jeg ved, at alle på landsholdet træner super hårdt op til EM, så jeg er 100 procent sikker på, at alle vil præstere deres bedste! Derfor mener jeg også, at muligheden for oprykning bestemt er realistisk.

Jeg ser mig selv som et forholdsvis stærk kort på landsholdet, så jeg håber, at jeg får tildelt spilletid.

Hvad glæder du dig mest til?
Jeg glæder mig mest til at spille kampene! Nu er vi jo på hjemmebane, så støtten er ihvertfald sikret. Nu er det jo også en team event, så jeg er ikke i tvivl om, at stemningen bliver fantastisk både fra holdet, men også fra publikum. Jeg glæder mig til en forhåbentlig super stemning i hallen med squash på højt niveau, og en masse tætte kampe, som vi forhåbentlig vinder.

Hvis du skulle vælge en spiller du kunne få en kamp mod til em, hvem skulle det så være og hvorfor?
Så ville det være Gregory Gaultier. Han har altid været min yndlingsspiller, så det ville være helt fantastisk at få en kamp mod ham.

Har det en speciel betydning at få landsholdsdebut i Danmark?
Det betyder vildt meget for mig. Det bliver en stor oplevelse at gå på banen for Danmark, og jeg håber, at der bliver stor opbakning til holdet gennem hele turneringen. Selv om vi er nedrykkere fra 1. division, er konkurrencen hård for at sikre oprykning. Jeg håber, at jeg kan være med til at sikre os afgørende points, så vi kan rykke op igen.

Held og lykke til Thomas og de andre drenge og piger, når der er EM i Herning i slutningen af april.