Squash Online

Danmark holder seedningen med mulighed for mere

April 05, 2015Kasper Pedersen

David McAlpine og hans 5 spillere har nu snart været i Prag i en uge. Det har været en uge, som har budt på meget middelmådige præstationer, få skuffelser og få overraskelser.

Den induviduelle turnering

Ved de individuelle mesterskaber har præstationerne været lidt blandede blandt danskerne.

Hos pigerne holdt Christine hendes seedning med nogenlunde middel resultater hele vejen. Hun startede ud med en god sejr over en finne. I anden runde tabte hun forventeligt, hvorefter hun fik en bye i tredje. I fjerde runde slog hun forventeligt en hollænder, inden hun lidt skuffende tabte til en finne i femte runde. I hendes sidste kamp leverede hun en præstation af øverste skuffe med en flot sejr over Kirsty Lobban fra Skotland.

Mathilde startede ud med en forventelig sejr over en tysker. I anden runde tabte hun stort til en dygtig englænder; umiddelbart forventeligt, men skuffende hun fik så få point. I tredje runde tabte Mathilde 3-1 til franskmanden Laura Gamblin, hvilket var en skuffelse for den ellers dygtige nordjyde. Mathilde var igen i problemer i fjerde runde mod U17-spilleren Saskia Beinhard, hvor Mathilde med nød og næppe trak sejren hjem 3-2 i sæt. I hendes sidste kamp slog hun en franskmand, men led igen et unødvendigt sæt tab.

Hos drengene var præstationerne også svingende. Theis startede turneringen flyvende med en overraskende meget nem sejr over Tjekkiets næstbedste U19-dreng. I anden runde løb han ind i et forventeligt nederlag til en englænder, ligesom han led endnu et forventligt nederlag i tredje runde. I fjerde runde fik han en bye, hvorefter han flot slog Hollands etter Tess Jutte klart. I hans sidste kamp leverede han endnu en fin sejr over en waliser.

Casper startede turneringen mindre godt med et klart nederlag til en franskmand. Han fortsatte desværre de dårlige takter i anden runde, hvor han også tabte, denne gang til en tjekke. Først i tredje runde kom Casper i gang, hvor han sikrede sig sejren over en slovak. I fjerde runde skuffede han desværre endnu engang, da han tabte til den kun 14 årige tjekke Viktor Byrtus. Det skal dog nævnes at Viktor er et kæmpe talent, men Casper burde stadig have taget sejren her. I Caspers sidste kamp sluttede han af med en sikker sejr over endnu en slovak.

Jens startede, ligesom Casper, turneringen lidt skuffende. Han tabte 3-1 til hollænderen Tess Jutte, som Theis senere i turneringen slog. I anden runde kom han igen, med en sikker sejr over endnu en hollænder. I tredje runde var den gal igen, og Jens måtte indkassere et lidt skuffende nederlag til schweizeren Christopher Zust. Jens viste dog styrken i de sidste 3 kampe, hvor han slog henholdsvis en svensker, en irrer og en israeler.

Alle resultaterne kan ses HER

Med disse resultater i de individuelle stiller Danmark således op ved holdmesterskaberne:

1. Theis

2. Jens

3. Casper

1. Mathilde

2. Christine

Holdmesterskaberne

Danmark var nu, efter en dejlig hviledag, som blev brugt på shopping, klar til at give den gas ved det der virkelig gælder, holdmesterskaberne. De var kommet i pulje med Frankrig, Finland og Belgien. Umiddelbart en svær pulje, hvor Danmark skulle slå Frankrig eller Finland for at have chancer for at komme i top 8, som var drømmen.

Danmark startede ud mod Frankrig, som på forhånd var udvalgt af holdet til skæbnekampen, i forhold til top 8. Theis var først på banen oppe imod den dygtige Benjamin Aubert. Kampen var hurtig overstået 3-0 til Benjamin, og Theis havde desværre ingen chance. Så var det Jens’ tur til at spille, hvad der skulle vise sig at blive den afgørende kamp. Jens kom godt fra start og spillede sig på 1-0, hvorefter han tabte andet sæt stort. I tredje sæt kom han foran 10-6, men desværre for Danmark kom franskmanden tilbage og vandt sættet 13-11. Fjerde sæt gik nemt til franskmanden, som dermed bragte Frankrig på 2-0 og sikrede dem sejren. Mathildes kamp var dermed ligemeget for holdet, men for Mathilde selv var den vigtig. Hun skulle nemlig have revanche fra hendes nederlag i individuel. Det fik hun også med en flot 3-1 sejr.

I Danmarks anden kamp mødte de Finland, i en hurtig færdigspillet kamp. Brødrene Jami og Miko Äijänen slog sikkert henholdsvis Theis og Casper, mens Mathilde sikkert slog Finlands bedste pige. 2-1 nederlag til Danmark.

I den sidste kamp mod Belgien skulle Danmark sikre sig, at de ikke blev nummer chok i gruppen. Theis lagde ud med en hurtig 3-0 sejr over Belgiens etter. Jens kom hurtigt bagud 1-0 i hans kamp, inden han dog fik kæmpet sig på 1-1 via et tæt andet sæt. Tredje sæt var ligeså tæt som andet, men desværre gik det til belgieren. Heldigvis for Jens så belgieren nu træt ud, og Jens tog sikkert de to sidste sæt, 11-6 og 11-7. Dermed havde Danmark nu vundet kampen, og Christines 3-0 nederlag betød derfor intet.

Danmark skulle så spille om pladserne 9-16, hvor de først mødte Israel. Theis lagde ud med et skuffende nederlag til Israels etter Noam Peer. Jens bragte håbet tilbage hos Danmark via en hurtig 3-0 sejr over Israels toer. Dermed var presset nu på Christines skuldre, som skulle møde Israels bedste pige. Hun stod for presset og vandt forventeligt 3-0.

Næste modstander hed Tyskland. Theis lagde ud med et hurtigt nederlag til en flot spillende tysker. Jens skulle nu vinde, for at holde Danmark inde i kampen. Han kom dårligt fra start og tabte første sæt klart. Han kom godt igen og bragte sig på 1-1. Hans kræfter var nu ved at være brugt efter en rigtig hård uge i det tjekkiske, og han tabte desværre de sidste to sæt tæt. Mathilde skulle nu bare spille bedst af 3 mod Tysklands 2. pige. Mathilde vandt 2-1.

I Danmarks sidste kamp i dag møder de Sverige i en kamp om norden. Det er en kamp som SKAL vindes, også set i lyset af at David, Danmarks landstræner, er tidligere landstræner i Sverige.

Resultaterne kan ses HER