Squash Online

Thomas Laursen og Amalie Bornæs til tops i de ældre rækker i Birkerød

January 17, 2011Kasper Svith

Fredag

Årets første JGP blev her i weekenden afholdt i Birkerød. Turneringen modtog dog en del afbud i dagene optil pga. skader og ikke mindst sygdom. Mange af de topseedede spillere, som Martin Laursen, Kolding, Kasper Svith, Åbyhøj, Nanna Frederiksen, Åbyhøj, Malene Christensen, Herlev, Mathilde Lauridsen, Thy, og langtidsskadede Millie Søndergaard, Sport92, var desværre nødsaget til at blive hjemme. Dette åbnede U17/19-rækken for både drenge og piger, og der var derfor lagt op til en spændende turnering trods de “kedelige” afbud.

Der blev dog leveret meget få spændende resultater fredag aften: Emil Vogt, Birkerød, overraskede ved at slå en småskadet Frederik Barrith, Struer, som trak sig i 3. sæt, og Sebastian Korsgaard, Sport92, fik god modstand af Lasse Juhl, Kolding, men formåede alligevel at spille sig i kvartfinalen på lidt over en halv time.

Lørdag

I PU13 spillede Caroline Christiansen, Herlev, og Sarah Lauridsen, Thy, sig som forventet i finalen uden at komme i nærheden af sættab.

Rasmus Gyde, Herlev, og Magnus Laursen, Åbyhøj, spillede sig ligeså i finalen i DU13 uden tab af sæt.

Idet Caroline og Sarah stillede op i deres rigtige aldersgrupper ved denne turnering, var der nye topseedede i PU15. Nanna Jæger, Kolding, Katrine Classen, Kolding, og Jeanette Mortensen, Thy, vandt deres respektive puljer og samledes i en finalepulje søndag.

I DU15 vandt 2.-seedede Casper Kloster, KSK, overbevisende sin semifinale mod Tobias Vogt, Birkerød. Anderledes gik det i kampen mellem Marcus Pedersbæk, Sport92, og Jens-Christian Wegeberg, Silkeborg. Pedersbæk vandt et tæt første sæt med 13-11, men Wegeberg svarede igen med 11-4 i andet sæt. Efter at 3. og

  1. sæt var blevet ligeligt fordelt, havde Pedersbæk overskuddet i 5. sæt og hev sin finaleplads i hus med 11-2.

PU17/19-rækken var også inddelt i puljer, som blev vundet af de 3 topseedede spillere. Maria Korsgaard, Sport92, var dog ude i en tæt 5-sætter mod Maria Frandsen, Herlev, før hun kunne sikre sig sin plads i finalepuljen. Den bestod, udover hende, af Line Berthou, Kolding, og Amalie Bornæs, Sport92. 2 af disse opgør var allerede programsat til lørdag. Line slog Maria i 4 sæt, hvorefter hun tabte til Amalie med de samme cifre.

I DU17/19 rykkede top 4-seedede ret smertefrit ind i semifinalerne. Det var kun Christian Jæger, Kolding, som formåede at tage et sæt fra Emil Grooss, Åbyhøj. I semifinalerne blev der dog kamp til stregen. 1.-seedede Christian Steffensen, Birkerød, var i sin semifinale oppe mod Niclas Dissing, KSK. Dissing leverede en chokstart og vandt første sæt med 11-2. Derefter fik Steffensen dog styr på kampen og tog de 3 næste sæt ret komfortabelt. Den anden semifinale stod mellem Thomas Laursen, Kolding, og Emil Grooss, Åbyhøj. Det blev en utrolig tæt kamp. Thomas bragte sig foran 2-0, men Emil kæmpede sig tilbage og tvang kampen ud i et 5. sæt. Her trak Thomas dog det længste strå og vandt med 11-7.

Søndag

Søndag morgen skulle de to efterhånden vante finaledeltagere i PU13 mødes. Efter et par turneringer i PU15 rækken, var de begge tilbagevendt til PU13, og i finalen fik tilskuerne noget godt squash at se. Begge spillere fightede det bedste de havde lært, og prøvede at spille så præcist som muligt. Caroline, som de seneste par gange har vundet, trak også her det længste strå, da hun lige var en tand skarpere på dagen. Hun vandt en begivenhedsrig kamp med 3-1.

  1. pladsen gik til Elisabeth Zornig fra Struer, da hun slog Sofie Veber Mygland med 3-0 i sæt.

I DU13 skulle Rasmus Gyde fra Herlev/Hjorten og Magnus Laursen fra Åbyhøj, som så ofte før, mødes i finalen. Det blev en aldeles tæt affære, og kun marginalerne gjorde at kampen ikke gik Magnus’ vej, da han måtte se sig slået med 12-10 i femte sæt. Et meget ærgerligt nederlag for Magnus, som har været tæt på at slå Rasmus op til flere gange denne sæson, men det er altså endnu ikke lykkedes ham. Jakob Søndergård fra Struer blev nr. 3 efter han slog Kasper Pedersen fra Thy i en tæt 3 sætter.

I PU15 spillede de 3 bedste spillere i rækken i pulje. Nanna Jæger og Katrine Classen, begge fra Kolding, havde lørdag spillet deres puljekamp, som på forhånd så ud til at være den egentlige finale. Her vandt Katrine, og dermed lignede hun en vinder. Det blev hun også, da begge spillere slog den 3. deltager i finalepuljen, Jeanette Mortensen fra Thy, og dermed blev Katrine altså nr. 1, mens Nanna blev nr. 2. Jeanette måtte tage til takke med en 3. plads.

Efter en velspillet semifinale i DU15 dagen forinden mellem Jens-Christian Wegeberg fra Silkeborg og Marcus Pedersbæk fra Sport92, skulle Marcus og Casper Kloster fra KSK mødes i finalen, efter Casper dagen forinden havde slået Tobias Vogt i 3 sæt. Finalen blev rimelig tæt, men i sidste ende viste Marcus at han var skarpest og han vandt med 3-1. 3. pladsen gik til Jens-Christian efter han besejrede Tobias i 3 sæt.

I PU17/19 havde Amalie Bornæs fra Sport92 lørdag besejret Line Falsig fra Kolding med 3-1 i finalepuljen. Amalie lignede en vinder af rækken, da ovennævnte ofte før havde besejret den 3. deltager i finalepuljen, Maria Korsgaard fra Sport92. Dette blev også et faktum, da Amalie sikkert besejrede Maria 3-0. Det samme gjorde Line, og dermed vandt Amalie rækken foran Line på

  1. pladsen og Maria på 3. pladsen.

I DU17/19 stod finalen mellem Christian Steffensen fra Birkerød og Thomas Laursen fra Kolding. Thomas havde lørdag mødt Emil Grooss fra Åbyhøj i en tæt kamp, hvor Thomas akkurat trak det længste strå i femte sæt, mens Christian lørdag mødte Niclas Dissing fra KSK i den anden semifinale, som han trak sig sejrrigt ud af i 4 sæt. Denne finale lignede på forhånd en kamp, som kunne gå hen og blive tæt, i og med at Christian også var på hjemmebane i Birkerød. Kampen blev akkurat lige så tæt, som man kunne have forestillet sig. Christian kom foran 1-0 i sæt, men måtte se sig selv komme hurtigt bagud med 2-1 efter to hurtige sæt. I 4. sæt pressede Christian dog igen på, og fik trukket kampen ud i et 5. sæt. Her trak Thomas igen det længste strå, akkurat som forleden dag, da han slog Emil. Begge spillere viste noget flot squash i løbet af kampen. 3. pladsen gik noget overraskende til Niclas Dissing, da han slog Emil Grooss med 3-1 i en tæt affære, hvor Niclas trak fra til sidst i 3 af sættene. Så en yderst overraskende 3. plads fik vi altså at se.

På trods af de mange afbud, specielt i de ældre drenge og pigerækker, fik tilskuerne noget yderst flot og intenst squash at se i løbet af weekenden, og mange flotte finalekampe blev der også spillet på finaledagen. Næste gang juniorerne går i aktion igen er ved JGP#5 i OSC fra d. 25-27 februar. Inden da skal de allerbedste danske juniorer dog til Frankrig, hvor de skal bide skeer med nogle af Europas allerbedste junior spillere i French Junior Open. Denne turnering løber af stablen d. 17-20 Februar.

Se alle resultaterne fra weekendens turnering på følgende link:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=7230559E-AD29-4A97-B9CF-8522BF8A5D30

-Af Kasper Svith og Martin Laursen