Squash Online

Dengang far var barn...

January 18, 2011Tobias Pørtner

Nogle vil måske kunne huske det, men langt fra alle. for godt 8 år siden blev der afholdt junior DM i Herlevs dengang helt nye center, og spillerne der dominerede juniorrækkerne var naturligvis nogle helt andre.
Vi er nemlig tilbage i tiden hvor Marc Burmeister (Odense) og Kristian Grooss (Århus), der begge trods gloværdige juniorkarrierer af forskellige grunde ikke længere er aktive, var blandt de dominerende spillere, sammen med flere spillere der idag gør sig på højeste seniorniveau i Danmark.

Vi vil her give jer en sjov tur “down memory lane”, sammen med de to daværende Sport92-spillere, Mikkel Pedersen (nu Birkerød og bosiddende i London) og undertegnede Tobias Pørtner (nu Kolding og bosiddende i Århus), der berettede fra turneringen til deres gamle klubs hjemmeside.
Indlægget er skrevet i en humoristisk tone, og vil helt sikker bringe et smil frem på læben hos jer af vores læsere der selv var en del af spillerkuldet og lederne, der huserede til junior Grand Prix’erne dengang.

Junior DM 2003 - Referat fra Sport92s hjemmeside:

Så har der været Junior Grand Prix igen, men denne gang en lidt større en af slagsen, DM. Og selvfølgelig mødte sport92 vanen tro talrigt op. Turneringen blev spillet i Herlev/Hjorten squashklub, så turen startede allerede ved to-tiden på banegården. Efter en masse transport ankom vi til det nye og meget imponerende center.

Det blev en flot DM-debut for vores talentfulde fredagshold og alle leverede flot­te resultater fra starten. Trine E lagde vanen tro ud med at vinde sin første kamp, hvilket hurtigt blev fuldt op af endnu en sejr af Tobias. Trine B, Mikkel og Morten A (alderspræsident) blev desværre “det svageste led” i deres første kamp - farvel…

Fredagens detalje:
Gram er kendt for deres sene ankomst til samtlige turneringer rundt i landet, men denne gang tror vi helt sikkert der blev sat rekord. Det lilla lyn (?) kom ca 2.30-3 timer for sent - godt gået!

Lørdag
Lørdag startede med en nådesløs opvækning allerede kl 7.30 grundet nogle motionister, som insisterede på at spille morgenbadminton (Hvad fanden er det for en sport at dyrke?)
Morgenmaden blev spist og kampene blev startet hurtigt, da der var utrolig mange kampe, der skulle afvikles. Specielt i DU13 vandt Sport92 utrolig mange flotte sejre. Vi havde hele to spillere i semifinalerunden (Nicolai Krath og Thomas Frost). Også vores to PU15 spillere Camilla og Jane, klarede sig godt og endte henholdsvis på en flot 7-plads og 14-plads i den samlede stilling. Mikkel kæmpede videre i sin meget svære DU19 pulje, men havde ikke meget at stille op i sin pulje. Hans pulje bestod af Marc Burmeister, Jonas S Laursen, Michael Frilund og Anders Kjølhede (svenskeren) Det blev til sejr over vort nabolands repræsentant. Morten A havde mere lodtrækningsheld og var endt i en lidt mere overkommelig pulje. Vores to “grand old men” tordnede sammen i kampen om 7-8 pladsen og dette møde slap Mikkel bedst fra. kampen endte med cifrene 9-3, 9-1, 9-2.
Tobias (enlig familiemedlem i DU17) slog lokale Thomas Pilak i tre sæt og semifinalepladsen var i hus. I PU17 skaffede Trine sig en finaleplads, hvor Anne-Mette fra Gram, overraskende blev modstanderen?!
Også Frost (den store) var klar til finalen, hvor OSMKs Frederik-Emil ventede. Senere på aftenen skulle Tobias så spille semifinale mod Christian “Monster” Andersen. Tobias tabte desværre til den rutinerede Kolding-spiller efter en meget tæt kamp. og skulle spille mod Matias Knigge om bronzen.

Lørdagens detalje:
Frygten for terror bredte sig lørdag til Herlevs nye center. Målet var Center Court, og angrebet gik hårdt ud over den flotte bane. Heldigvis holdt Osama Bin Laden sig i grotterne, og lod sin kollega udfører det beskidte arbejde. Det skete da Trine Borg sendte et projektil mod højre hjørne-lampe, og satte denne ud af spil for resten af turneringen. Vi håber ikke der dumper en regning forbi Snejbjerg i løbet af ugen.

Søndag
Søndag var store finaledag og medaljerne skulle uddeles. Vores to DU13 spillere tabte desværre deres semifinaler og skulle mødes i broncekampen. Her vandt Nicolai Krath og Thomas tog sig så af 4-pladsen. Godt gået drenge! Der stod i øvrigt også Sport92 på 5 og 6- pladsen så man kan sige at det lover godt. I MIX-U 11 tabte Kenneth Hansen desværre finalen, men hjemførte alligevel en flot sølvmedalje.

Kristian Frost vandt som ventet guld i DU15 og forsvarede dermed sin guldmedalje fra sidste DM. Nu da han har to kunne man måske købe den ene?

Trine var som ventet ude i et hårdt opgør, der dog ikke denne gang krævede fem sæt. Miss Engelund tabte hurtigt de to første sæt, men vendte stærkt tilbage og vandt tredje uden større problemer. Efter et meget tæt 4-sæt, måtte Trine dog sande at guldet gik til Anne-Mette og Gram.

Tobias var ude i dagens eneste 5-sætskamp og dette endte heldigvis godt. Efter at have været bagud med 3-2 vente han sættet og tog det med 9-3. Broncen var hjemme. I DU17 finalen vandt Kristian Grooss som ventet over Monster og Jonas Knigge vandt overraskende for mange guld i DU19. I finalen besejrede han den sejrsvante fynbo, Marc Burmeister.

Søndagens detalje:
Da medaljerne skulle uddeles kom der en komisk besked fra arrangørerne: Efter præmie-overrækkelsen skulle medaljerne afleveres tilbage så der kunne graveres række - og årstal i. Ja, ja, man kan ikke nå alt…

_____________________
Som sædvanlig kårer vi også vinderen af holdturneringen. Det hold med flest top-3 placeringer vinder denne konkurrence. DM titlen gik denne gang, ikke overraskende, til Sport 92. Som det fremgår af nedenstående sluttede 3 hold med i alt 5 top-3 placeringer. Men Sport 92 hjemtager titlen grundet reglerne om pæneste trøjer. Dette er selvfølgelig trist for Farum og OSMK, men vi følger

blot reglerne. STORT tillykke til os selv.

1. Sport 92 - 5
2. Farum - 5
3. OSMK - 5
4. Åbyhøj - 3
_____________________

Det var alt for denne gang. en stor tak skal lyde til vores tre voksne, Erling, Ulla-Britt og Carsten.

Også en speciel hilsen til arrangørerne anført af Kenneth Knigge. En utrolig flot og godt styret turnering…

Venlig hilsen Vaskebjørnen og Lektor