Squash Online

1. runde i mellemspillet

January 20, 2011Kristian Gram

Fire hold er klar til mellemspil i elitedivisionen, OSC, Birkerød, Herlev og Kolding. KSK blev som bekendt snydt i sidste runde af grundspillet, og er dermed henvist til nedrykningsspillet. Inden vi går til analysen af denne rundes kampe, som i øvrigt er OSC vs Birkerød og Kolding vs Herlev, dog først en lille forklaring af hvordan reglerne egentlig er til dette nye fænomen - mellemspillet.

Mellemspillet er som navnet angiver, den del af sæsonen der ligger mellem grundspillet og slutspillet. Fra grundspillet har vi allerede fundet de fire hold der skal deltage i slutspillet. Fra skrivebordet er det allerede bestemt hvor hjemmebanefordelen ved slutspillet skal ligge (det var ellers i det gamle system noget af det man spillede om i ligastrukturen). Medaljerne skal først fordeles i slutspillet - det der er at spille om i grundspillet er altså semifinalepladserne. Det er stadig sådan at vinderen af mellemspillet må vælge modstander i semifinalen - men ikke vælge det hold der blev nummer to. Der er altså ingen forskel på at blive tre og fire i mellemspillet. Begge hold kvalificere sig til slutspil - uden særlige vilkår. En lille særlig sløjfe på mellemspillet er at holdene tager deres point med fra grundspillet, men kun de point de har fået mod hinanden og altså ikke point optjent mod nedrykkerne (KSK og Team Aarhus). Vi kender bl.a systemet fra slutrunder i håndbold, hvor man har et lignende system. Det betyder altså at den stilling der vises på forbundets hjemmeside ikke er aktuel længere. Den reele stilling ser således ud:

1. OSC 17 point 2. Kolding 14 point 3. Birkerød 10 point 4. Herlev 7 point

Selvom Kolding kun med nød og nette undgik nedrykning ligger de altså nummer to i mellemspillet. Det skyldes at de kun optjente 7 point mod KSK og Team Aarhus, mens Herlev og Birkerød får trukket henholdvis 14 og 13 point fra deres grundspilsresultat. Denne lille spidsfindighed ser OSC ud til at være den helt store vinder af. Den eneste kamp de tabte i grundspillet var nemlig mod nedrykkerne fra KSK og derfor har OSC udbygget deres føring i elitedivisionen. De har nu tre point ned til Kolding, men deres helt store konkurrent, Birkerød er nu hele 7 point efter.

Netop de to guldaspiranter OSC og Birkerød skal mødes i første runde af mellemspillet. Begge hold er ramt af afbud, Birkerød dog hårdest idet de mangler Thomas Neve, og karantæneramte Morten Sørensen. Derfor ser Birkerøds opstilling således ud:

1. Michael Frilund 2. Mikkel Pedersen 3. Mike Off 4. Christian Steffensen

OSC mangler Kim Povlsen der er på ferie, og derfor ser deres holdopstilling ud som følger:

1. Rasmus Nielsen 2. Michael Hansen 3. Danny Knudsen 4. Mark Povlsen

Holdkaptegnerne for de to hold, mener det kan blive en tæt kamp, således håber OSC holdkaptegn Rasmus Nielsen på “At klemme en kneben sejr hjem […] hvor dagsformen kommer til at spille ind” mens Birkerøds Lars Klemminger håber på *“Mike (Off, red) og Christian (Steffensen, red) er i stand til for alvor at drille hjemmeholdet.“*

Mens holdkaptajnerne er lidt forsigtige med deres udmeldinger, står SQO.dk altså ikke tilbage. I skribentes øjne ligner det altså en massiv ørefine til Birkerød. Birkerød kan ikke se frem til sejr på nogle af de ligeover matchede kampe. Da OSC single for single simpelthen er bedre på alle pladser. 4-0 til OSC lige der. Hvis Birkerød skal gøre sig håb om point skal det være når 1. single og 3. single spiller nedad. Dvs Michael Frilund mod Michael Hansen, eller Mike Off mod Mark Povlsen. Netop Off mod Povlsen dystede også i grundspillet og selv her blev det til en sejr til OSC. 7-1 til OSC er budet fra undertegnet. Det vil i så fald betydeat der vil være 14 point mellem OSC og Birkerød med to kampe igen - den bliver ikke nem at indhente.

Den anden kamp i elitedivisionen, giver derfor mulighed for Kolding til at udbygge deres afstand til Birkerød, og dermed mulighed for at slippe for OSC i en evt. Semifinale. Mens Herlev er hårdt ramt af afbud, og måske netop derfor, stiller Kolding uden udlændinge, hvilket faktisk kan gå hen og gøre kampen spændende. Herlev må undvære deres normale 1. single stortalentet Caspar Grauballe der spiller pro touren, PSA, i Barcelona i denne weekend, samt et andet af deres stjernefrø, Rasmus Petersen der for nyligt er blevet opereret.

Den betragtning er Kolding kaptajn Tobias Pørtner enig i:

“Vi forventer som altid en spændende kamp mod Herlevs unge hold, og kampen har utrolig mange ubekendte så den er meget svær at spå om. Vi har valgt i mellemspillet ikke at benytte os at udlændinge, for på den måde at give vores unge stjerneskud Martin Laursen chancen på højeste plan. Det bliver utrolig spændende at se hvordan han vil gøre sig på dette niveau og mon ikke han kan levere en overraskelse eller to.

Personligt er dette mit comeback i eliten efter nogle måneders skadespause, da jeg blev skadet sidst vi mødte Herlev, så der er endnu en ubekendt faktor.

Så alt i alt en spændende kamp i vente, og vi håber og tror selvfølgelig på sejr! :) Resultatet er dog umuligt at spå om…”

De to hold stiller altså således

Herlev:

1. Thomas Pilak 2. Lau Kiehn 3. Ismael Basillio 4. Jens Pontoppidan

Kolding:

1. Francesco Busi 2. Tobias Pørtner 3. Andreas Lambert 4. Martin Laursen

Herlevs førstemand Thomas Pilak, står til en hård weekend, nøjagtig som sidst han spillede mod Kolding, hvor han tabte 3-2 til Raphael Kandra og senere slog Francesco Busi med samme cifre. Han får mulighed for at gentage sejren mod Busi, men her er Busi altså stadig favorit. Pilaks anden kamp er mod Tobias Pørtner, og det plejer at være et spændende matchup. Det har ikke mødtes i denne sæson i elitedivisionen, og Pørtner har været skadet siden sidst de to hold mødtes. Pilak har været godt spillende, omend resultaterne, ikke helt har givet ham den kredit for det han måske burde havde høstet. Skribenten holder altså på en sejr til Pilak, men i en tæt kamp der kan gå begge veje. Herlevs to’er Lau Kiehn, kommer også på job. Men også han forventes at yde Kolding god modstand. Faktisk er skribenten af den mening at Kiehn har bedre muligheder mod Koldings 1. end 2. Det skyldes at en frisk Pørtner forventes at være en for stor mundfuld, hvorimod Busi måske er mere overkommelig efter han har været en tur i arenaen mod Pilak i første kamp. To tætte kampe til Kiehn, budet er en enkelt sejr til den unge Herlev dreng. Her er det så at Herlev bliver ramt af deres afbud. To førstedivisionsspillere er hentet ind for at dække fraværet, ubeskrevne blade i elitesammenhæng, der for undertegnet kun er kendt fra resultater fra de næstbedste rækker. De må forventes at få en hurtig oplevelse mod Koldings Andreas Lambert, der hurtigt skulle sætte to point på Koldings konto. Koldings unge spiller, Martin Laursen har også fået chancen i eliten, og det kan sagtens vise sig at være godt nok til yderlige to point for Kolding. Laursen har vist stor fremgang de sidste par sæsoner, og undertegnet tror han vil være for dygtigt, hurtig, og stærkt spillende for Herlevs to gæster i elitedivisionen.

Der er altså lagt op til en afgørende runde i mellemspillet, en del af elitedivisionen denne sæson, som holdene efter skribentes holdning undervurderer betydningen af. Sikrer Kolding sig et godt resultat mod Herlev, og taber Birkerød ligeså stort som forventet til OSC, kan Kolding sætte Birkerød med mindst 10point i mellemspillet, og dermed sikre sig en semifinale hvor OSC ikke bliver modstanderen. Set med Birkerøds øjne kan det måske være ligegyldigt, da de formentlig alligevel ikke bliver valgt af OSC i en semifinale. Men, men, men, hvorfor er det at Birkerød ikke forsøget at være de guldfavoritter, SQO.dk læsere inden sæsonstart udnævnte dem til, forsøger at hente OSC, snuppe den (forholdsvis) lettere semifinale mod Herlev, og rent faktisk gå efter den guldmedalje? Regner Birkerød virkelig bare med at køre så mange udlændinge ind i slutspillet at de bare kan knuse Kolding i en semifinale?

Damerne er også kommet til mellemspillet. Her er det OSC, Birkerød, KSK, og Team Aarhus der har kvalificeret sig til mellemspillet. OSC er massive vindere af grundspillet og for pigerne ændrede stillingen sig ikke stort da de næsten alle hold har samme resultater mod nedrykkerne. Eneste forskel er at Team Aarhus får ‘slettet’ deres straf på 0-6 mod Herlev i første runde hvor de ikke kunne finde ud af at stille hold. Stillingen i mellemspillet for kvinderne er:

OSC: 13 Point Birkerød: 9 Point KSK: 7 Point Team Aarhus 7 point

Kampene i denne runde byder OSC mod Team Aarhus og Birkerød mod KSK.

Kampen mellem OSC og Team Aarhus, kan vise sig at blive spændende, da OSC har afbud fra Danmarks helt store squashstjerne Line Hansen da hun spiller WISPA turnering (Udlandsk dame turnering, red). Det vides ikke om OSC henter erstatning hjem i form af Lauren Selby. Hvis de gør bliver kampen ikke spor spændende, så vinder OSC stort. Hvis de ikke gør så kunne det godt blive spændende, også om de overhovedet har flere spillere (OSC har ikke andre damehold end deres elitehold). Holdene således ud:

Team Aarhus:

1. Dagmar Feddern 2. Nanna Frederiksen 3. Lone Due

OSC:

1. Marie Louise Feddern 2. Bonnie Barr 3. Ukendt

De to Feddern søstre skal igen batle om æren i 1. single-kampen, og det kunne nemt blive spændende. Dagmar vandt sidst, og har generelt spillet en fremragende sæson hvor hun kun har tabt til en dansker, Line Hansen, så hun er vores favorit i denne kamp. Dagmar forventes også at gøre kort proces mod Bonnie Barr. Team Aarhus prøver også med en ung spiller denne sæson. Blot 18årige Nanna Frederiksen skal spille sin anden kamp i elitedivisionen, denne gang som 2’er. Hun får nok ikke specielt interessante kampe i denne runde dog, da hun forventes at få en alvorlig omgang klø af Marie Louise Feddern, og vinde nemt over OSC’s ukendte tre’er. På tredje singlen forventes Lone Due at kunne slå hendes direkte modstander fra OSC, mens Bonnie nok bliver for stor en opgave. Men det betyder faktisk at OSC, hvis ikke de bruger udlændinge står til sæsonen første nederlag.

Den anden dame kamp mellem Birkerød og København, er noget usikker for SQO.dk. Vi kender Birkerøds opstilling, og kan afsløre at de stiller en stærk opstilling, faktisk den samme som da de to hold mødtes i første runde nemlig

  1. Cecilie Mayer
  2. Sissel Trap
  3. Sofia Orneberg

Sidst de to hold dystede havde KSK, besøg af Lauren Sidall, og hun sikrede de to point KSK fik i den kamp. Og det samme forventes at ske denne gang. 2 point til Siddall hvis hun er med. Resten, dvs enten 4 eller 6 point til Birkerød. KSKs holdopstilling kan være lidt af hvert. De mest brugte spillere er Katarina Holm og Anne-Sophie Ørnfeldt, de bliver i de fleste kampe hjulpet af en udlænding, der kan have mange forskellige navne. Lauren Sidall, Annalize Naude, Victoria Lust og Lisa Atken har alle været med, i forskellige kombinationer i denne sæson.

Denne runde på kvindesiden er utrolig afhængig af hvilke udlændinge holdene vælger at bruge. Hvis hverken OSC eller KSK bruger udlændinge - så får vi et skift i stillingen. Da overhaler Team Århus KSK, og Birkerød snupper førstepladsen fra OSC. Hvis KSK bruger udlændinge og OSC ikke, så overhaler Team Århus Birkerød. Hvis både OSC og KSK bruger udlændige så bliver KSK og Birkerød a-point, mens Team Aarhus bliver sat. Alt er stadig åbent i damerækken.