Squash Online

Frost og Hansen i USA

January 20, 2011Jacob Nørmark Hansen

De to danske mestre har i de seneste dage haft gang i ”the pursuit of happiness”, da de begge har taget rejsen til USA for at deltage turneringer. Kristian Frost skulle søge lykken ved en af de største turneringer i år, nemlig ved JP Morgan – Tournament of Champions, hvor hele verdenseliten stort set har meldt sin fremkomst.
Her kan blandt andet nævnes den nykårede verdensmester *Nick Matthew, Ramy Ashour* og den unge komet egyptiske Mohd El Shorbagy. Med 115.000 $ (635.215 kr) i præmiepuljen er det også store penge at hente hvis man når langt. Noget andet som gør denne turnering speciel er at finalerne bliver afholdt på verdens største togstation, nemlig Grand Central Terminal.

Kristian kunne qua hans placering som nummer 71 i verden gå ind i kvalifikationen til hovedturneringen. Denne blev også afholdt på et velkendt sted – Princeton University. I 1. runde stod den danske mester overfor Gregoire Marche fra Frankrig, pt. rangerende som nummer 67 på PSA-ranglisten. Kampen skulle vise sig at blive en lang 3-sætter på 58 minutter, hvor Kristian desværre trak nitten med et nederlag på 11-6, 11-8, 12-10.

Et andet sted i USA skulle Line Hansen forsøge sig ved Greenwich Open. En turnering med 37.000 $ der skulle fordeles. Line var ligeledes henvist til en plads i kvalifikationen. I 1. runde stod hun overfor britiske Suzie Pierrepont. En kamp der skulle helt ud i 5. sæt (11-8, 10-12, 7-11, 11-7, 11-6) inden vores danske håb kunne hæve armene i vejret og se frem til en kamp dagen efter. Line ønskede måske ikke endnu en 5-sætter i 2. runde, men det var lige hvad hun fik.
De første to sæt blev taget hjem med 11-6 og 11-4. Derefter er luften måske gået en smule af ballonen, de næste tre sæt stod italienske Manuela Manetta for med 11-6 11-7 og 11-8 og kunne dermed indløse billet til hovedrunden.

Dette betyder at vores danske helte altså er færdige i USA, og nu kan vende snuden hjemad mod Danmark.