Squash Online

Mellemspillet skudt igang med storsejre

January 22, 2011Tobias Pørtner

En helt ny del af sæsonen så i dag dagens lys i dansk squash - mellemspillet. At spille om er “blot” retten til at vælge semifinalemodstander til slutspillet, hvilket har sat sit tydelige præg på de forskellige holds opstillinger. Kun et af de i alt 8 hold i både dame- og herrerækken havde til dagens runde valgt at skrive en udenlandsk stjerne på holdkortet (denne kom dog slet ikke i kamp, men mere om det senere…)

I herrerækken stod det første opgør i Skinderskovhallen, hvor hjemmeholdet Herlev tog imod sidste års sølvvindere fra Kolding. De to hold bød hinanden op til en helt lige kamp og efter 8 afviklede kampe endte det helt fortjent med 4 point til hver.
I kampene lige over på singlerne, satte Herlev hurtigt trumf på med sikre sejre, da Caspar Grauballe uden større problemer fik revanche for sit nederlag til landstræner Francesco Busi i deres seneste opgør. Også Thomas Pilak vandt en forholdsvis komfortabel 3-0 sejr over tilbagevendte Tobias Pørtner, der gjorde comeback efter en længere lyskenskade. Efter at have ført 10-7 i første sæt var Thomas dog lige ved at smide en sikker føring væk, da Tobias fik sat 4 point på tavlen og spillede sig til en sætbold. Denne blev dog misset, og herfra var Thomas i kontrol resten af kampen.

På de lavere singler leverede udeholdet Andy Lambert og hjemmeholdets Lau Kiehn en spektakulær kamp. Efter at have stormet af sted til en 8-1 føring, gik Lau fuldstændig i stå i takt med at Andy spillede sig op. Det resulterede i at Andy vandt den efterfølgende periode med hele 21-2, via 11-8, 11-2.
Herefter skiftede momentum fuldstændig endnu engang, og Lau formåede nu at sætte sig på dominansen og presse kampen ud i et 5. sæt. Her var kræfterne dog sluppet og op Andy lukkede kampen til Koldings fordel.
Unge Martin Laursen er i mellemspillet lovet masser af tid på banen hos Kolding på bekostning af de sædvanlige udlændinge, og han formåede trods en tæt kamp at give valuta for pengene allerede i første kamp i mellemspillet. Han vandt således 3-0 over Herlevs Ismael, der ellers havde ført med hele 10-4 i

  1. sæt og havde haft sætbold i tredje uden at konvertere dette til sæt.

I krydskampene var det blevet Francesco Busis tur til at få revanche, da han som forventet slog Thomas Pilak - dog efter lidt problemer og et tabt sæt.
Sidst de to spillere mødtes havde Busi lige inden højst overraskende besejret Caspar Grauballe, hvilket dog havde kostet så mange kræfter at han halvvejs gennem sin anden kamp mod netop Pilak, var blevet så træt at han knap kunne løbe efter bolden.
Caspar Grauballe sikrede også en favoritsejr mod Tobias Pørtner, der dog bed godt fra sig og sikrede sig første sæt med 11-3. Caspar sikrede sig andet med samme cifre, og selvom de to sidste sæt blev vundet med mindst mulig margin, var det hele tiden med Caspar 1-2 point i front. Den manglende kampform hos udeholdets holdkaptajn kom sidst i kampen tydeligt til udtryk, da han ved 7-9 til Caspar i fjerde sæt, måtte spille færdig med krampe i begge lægge.

I de to sidste kampe sikrede hhv. Lau Kiehn og Andy Lambert sig stensikre 3-0 sejre, hvilket altså betød at kampen helt efter bogen gav 4 point til hvert hold.

I Odense tog hjemmeholdets forsvarende guldvindere imod dette års store favoritter fra Birkerød. Udeholdet var dog både uden udenlandske stjerner og deres normale stærke dansker, Morten W. Sørensen, der sad ude grundet to spilledages karantæne for usportslig opførsel i en tidligere kamp mod Herlev.

Og trods forhåbninger om mere fra holdansvarlig Lars Kleiminger, der inden runden havde udtrykt positive forventninger til sit hold, så måtte holdet fra Sjælland tage hjem fra Odense med en ordentlig røvfuld i bagagen. Hele 7-1 vandt rækkens førerhold med, og dermed er de så godt som sikre på 1. pladsen i rækken selvom der stadig mangler to runder.
Kun Michael Frilund formåede at sætte point på tavlen for udeholdet, hvilket endda blev gjort i en noget uvant situation som 1. single. Denne sejr kom i hus via en tæt sejr over rutinerede Michael Hansen.
De to spillere startede med at pille et sæt hver, hvorefter Hansen så ud til at ville tage et afgørende skridt mod sejren ved stillingen 10-5 i tredje. Et par minutter senere havde han dog formøblet samtlige sætbolde og efter 7 point i træk var det pludselig Frilund der havde taget et afgørende skridt mod sejren, mens Hansen i stedet måtte afreagere på sin sagesløse Prince-ketcher.

Også 4. sæt måtte ud i tiebreak, men endnu engang var det den yngste af spillerne der var køligst og Frilund lukkede kampen med 3-1 i sæt.

Inden da havde Frilund spillet stærkt mod den detroniserede danske mester, Rasmus M. Nielsen, men trods to rigtig tætte sæt der blev afgjort med meget lille margin, måtte han tage til takke med en god præstation og et nederlag.
Dette er dog nok ikke det sidste vi ser til netop Michael Frilund i denne sæson, da han netop har rykket teltpælene op og er flyttet fra den, i squashsammenhæng, forholdsvis ukendte jyske by Horsens til sportens danske mekka i Odense. Sidst Frilund havde sin daglige gang i Odense var han en af de mest dominerende spillere i dansk squash overhovedet, og formen er efter sigende allerede nu på vej tilbage til tidligere tiders højder.

Dagens resultater betyder at OSC trækker yderligere fra i toppen af rækken og, trods det faktum at der mangler to runder, er 99 % sikre på at ende på 1. pladsen. Dermed får de også retten til at vælge modstander i semifinalen, hvilket uanset hvordan man vender og drejer det, med al sandsynlighed vil betyde at OSC og Herlev kommer til at stå i den ene semifinale, mens Kolding og Birkerød står i den anden.

I damerækken var OSC langt fra lige så dominerende som de viste sig i herrerækken. Deres normale suveræne 1’er, den danske mester Line Hansen, var endnu ikke hjemvendt fra USA, hvilket betød at deres hold var markant svækket mod Team Århus.
Den klart mest imødesete kamp var opgøret mellem søstrene Dagmar og Marie-Louise Feddern, der tidligere har spillet flere tætte og seværdige kampe. Det valgte de også at gøre i denne runde, og efter en kamp hvor samtlige sæt blev afgjort med mindst mulig margin kunne Dagmar endnu engang juble over en sejr - denne gang på 3-1. Hun må derfor klart siges at have fået overtaget i denne indbyrdes dyst, hvilket måske kan blive meget afgørende for Team Århus’ medaljechancer i slutspillet.
Dagmar fulgte sejren op med et sikkert point mod Bonnie Barr, som udover at tabe til Dagmar også måtte se en ellers komfortabel 2-0 føring smuldre i kampen mod Lone Due, der trods en uvant plads på eliteholdet gjorde rent bord med to sejre.
Afklapsningen blev komplet da netop Lone og unge Nanna Frederiksen begge slog Jette Feddern og sikrede en lidt overraskende 5-1 sejr.
Eneste point blev sikret af Marie Louise, der vandt 3-0 mod en hårdt kæmpende Nanna Frederiksen.

Værd at notere sig i denne holdkamp var ikke mindst at Gram-familien Feddern havde leveret spillere til hele 50 % af dette opgørs udøvere, i form af Dagmar, Marie-Louise og Jette Feddern.

Sidste holdkamp i denne runde blev noget af et antiklimaks. På forhånd lignede kampen mellem Birkerød og KSK et rigtig tæt opgør, men da Københavns udenlandske stjerne Annelize Naudes fly blev forsinket, måtte hun pga. en ekstrem presset tidsplan konstatere at hun ikke kunne nå ud i hallen til tide. Dermed blev resten af holdet skubbet op således at Anna Sophie Ørnfeldt og Katarina Holm spillede 1. og 2. single, mens holdet var uden 3. dame.
Kun et enkelt sæt formåede de at hente imod Cecilie Mayer og co., hvilket skete da Ørnfeldt tog et sæt fra Sissel Trap.

Dagens resultater betyder at Birkerød nu spiller sig helt til tops i rækken, og de ligger dermed lunt i svinget til at sikre sig den eftertragtede 1. plads, der altså giver mulighed for at vælge modstander i slutspillet. Her vil de med al sandsynlighed vælge uden om KSK.
1. pladsen er dog langt fra sikret endnu, og da OSC til de næste runder sandsynligvis igen har Line Hansen på holdkortet, vil de være klar til at levere en god fight for at få duksepladsen og valgretten tilbage.
Grunden til at denne valgret er så vigtig i specielt damerækken, er frygten for at skulle møde KSK i en evt. semifinale. Her har KSK nemlig mulighed for at stille med hele 3 udlændinge, og da herreholdet som bekendt meget overraskende end ikke formåede at kvalificere sig til slutspillet, vil det være forventeligt at alle sejl bliver sat ind i jagten på guld i damerækken - ikke mindst taget i betragtning at klubben helst skal gøre sig fortjent til igen næste år at modtage støtte fra Team Copenhagen.

Første runde i det nyligt indførte mellemspil er dermed ovre og den bød altså på 3 storsejre og en enkelt uafgjort. Ikke mindst i damerækken havde dette store konsekvenser for stillingen, da Birkerød nu har overtaget OSCs 1. plads.
Næste runde i mellemspillet afvikles 5. februar, hvor vi bl.a. har et spændende opgør mellem sidste års to finalister fra Kolding og OSC i vente i herrerækken.