Squash Online

Første juniorturnering i det nye år - hvem vinder rækkerne?

January 13, 2011Kasper Svith

Så går det løs igen! Efter en god lang juleferie, og en december måned, hvor der ingen turneringer har været for juniorerne, skal de igen i aktion - denne gang i Birkerød. Turneringen er årets første og samtidig sæsonens fjerde. Lige knap 150 juniorer og ledere har alt i alt valgt at stille op til turneringen, så der er et stort fremmøde, ligesom det har været tilfældet i de forrige turneringer.

I DU17/19 er der næsten fuldt fremmøde fra alle favoritterne og de højtseedede. Martin Laursen, Kolding, er som så ofte før seedet 1, mens den ellers normalt 2. seedede Kasper Svith fra Åbyhøj har været nødsaget til at melde afbud pga. en Influenza, som han har haft siden starten af det nye år. Thomas Laursen, Kolding, og Christian Steffensen fra Birkerød er 3/4 seedet. Blandt seedningerne i 5/8 finder vi bl.a. Emil Grooss fra Åbyhøj og Christian Jæger fra Kolding, som bestemt kan true de højere seedede. Foreløbig er der lavet lodtrækning i alle rækker, men pga. afbuddet fra Kasper Svith bliver lodtrækningen sandsynligvis lavet om inden turneringsstart.

Endnu et afbud er kommet før turneringsstart fra en af de topseedede. I PU17/19 har Nanna Frederiksen fra Åbyhøj ligesom Kasper været nødsaget til at melde afbud, da hun har fået en skade i baglåret. Dette betyder at vinderen fra de sidste par turneringer ikke er at finde pga. en skade. På trods af afbuddet kan tilskuerne dog vente sig god squash, og en spændende række. Amalie Bornæs fra Sport92 er 1. seedet, mens Line Falsig fra Kolding er 2. seedet. Blandt 3/4-seedningerne finder vi den bare 14-årige Mathilde Lauridsen fra Thy og Maria Kærsgaard fra Sport92. Endnu et afbud har fundet sted i PU19-rækken. Malene Christensen har også meldt afbud. Blandt de 5/8-seedede finder vi blandt andet Christine Christoffersen, som vil være en svær modstander for alle de højere seedede.

I DU15 finder vi ingen afbud fra topspillerne. Her er formstærke Jens-Christian Wegeberg fra Silkeborg 1. seedet, mens Casper Kloster fra KSK er 2. seedet. Markus Pedersbæk fra Sport92 er pga. et afbud i forrige turnering dumpet til en seedning som 3/4. Tobias Vogt er den anden 3/4-seedet. Det skal blive spændende at følge semifinaleopgørene, som på forhånd ser ud til at stå mellem Jens-Christian og Markus i den ene semifinale og Casper og Tobias i den anden.

I PU15 finder vi denne gang ikke Caroline Lyng Christiansen fra Birkerød og Sarah Lauridsen fra Thy, da begge spillere er tilbage i PU13-rækkerne. I stedet er Nanna Jæger fra Kolding 1. seedet, mens Katrine Ringbæk Classen, også fra Kolding, er 2. seedet. Blandt 3/4-seedningerne finder vi Rebecca Boddum Bjerge fra Thy og Jeanette Mortensen, som også er fra Thy. I denne række er Nanna og Katrine store favoritter til at mødes i finalen.

I DU13 ligner det på forhånd endnu en gang et finaleopgør mellem Rasmus Gyde fra Herlv/Hjorten og Magnus Laursen fra Åbyhøj, da de har mødtes i samtlige finaler i denne sæson. Disse spillere er også henholdsvis 1. og 2. seedet. Udfordrerne til disse to består bl.a. af de 3/4-seedede spillere Kasper Pedersen fra Thy og Jacob Søndergaard Jensen fra Struer.

I PU13 finder vi, som tidligere skrevet, Caroline Lyng Christiansen fra Birkerød og Sarah Lauridsen fra Thy, som er henholdsvis 1. seedet og 3/4- seedet i rækken, og samtidig uhyre store favoritter til at mødes i finalen. Seedningen som nr. 2 er besat af Elisabeth Zornig fra Stuer, som har vundet de fleste turneringer, mens Sarah og Caroline har stillet op i PU15-rækken. Den sidste høje seedning som 3/4-seedet er besat af Sofie Veber Mygland fra Birkerød.

Juniorerne skal nu i gang efter mere end en måneds pause fra turneringer, og derfor skal det blive spændende at se, hvem som har holdt formen mest ved lige i decembermåned.

Find de forskellige lodtrækninger på: http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=7230559E-AD29-4A97-B9CF-8522BF8A5D30

SQO vil dække turneringen hele weekenden igennem.