Squash Online

The American Dream - part II

November 17, 2010Tobias Pørtner

Læs her anden del af vores nye blog med Jonas Knigge, der åbent fortæller om hans nye tilværelse i USA.

Efter en hurtig job-samtale, “drug test” og en aftalt startdato, havde jeg fået drømmejobbet: Assistant Squash Pro i University Club of Chicago. Til alt held for mig havde klubben gang i et stort nyt byggeri - 4 nye squashbaner og 1 ny hardball double bane (stor sport her i USA). Den nye “club” blev bygget på 11. sal med hel fantastisk udsigt over Lake Michigan. Da byggeriet ikke stod færdigt før august og vi var i juni, besluttede min boss John og jeg at jeg skulle starte 1. august og at jeg skulle slappe lidt af efter et hårdt år med opbygning af et stort program i mit gamle job. Jeg besluttede mig for at smide en lille PSA-turnering på programmet som en god afslutning på det gamle job - stor succes. Skøn lille turnering som medlemmerne nød godt af og en god måde at sige farvel på. Og ikke værst - jeg spillede mig (mod min seedning) i semifinalen for første gang i en PSA-turnering af den størrelse.. (-:
Efter turneringen var ovre havde jeg 40 dages fritid, SKØNT. Hele min familie kom over i en 3 ugers tid, så det var ikke dårligt…

2. august var første dag på det nye job, og “boy” hvor jeg glædede mig til at komme igang igen. Jeg vidste at det ville blive en hård omgang, da US Open blev holdt i vores klub i år, og forberedelserne var godt i gang. Jeg blev tildelt Assistant Tournament Director-opgaven, SUPER FEDT. Masser af arbejde, men sjovt og udfordrende.
Det meste af mit arbejde bestod i at få præmier, draws, og kommunikation mellem de professionelle squashspillere og selve turneringen. Efter et par hårde ugers arbejde, men med masser af smil og sjov, var US Open klar til at gå i gang. Små 100 pro’s og omkring 200 amatører mødte op, så der var nok at se til, da vi både havde WISPA, PSA og US-turnering på samme tid.
Alt gik som planlagt fra start. Vi havde regn ugen før, og da vi spillede på udendørs bane sat op i Millenium Park, var vi lidt nervøse, men dagen før turneringsstart skiftede vejret til 25 grader og blå himmel - yihaaa og heldigvis var det sådan indtil dagen efter turneringen hvor det igen styrtregnede. Puhaaa, heldigt…

Selve turneringen havde jeg valgt at spille selv og Line Hansen spillede WISPA, så det var super at se en gammel ven igen og få snakket lidt dansk. Jeg spillede kvalifikation og fik en OK lodtrækning og med et godt hjemmepublikum samt min ny forlovede dame siddende foran banen (første gang hun så squash), så måtte jeg jo hellere spille godt!
Heldigvis for mig og til stor glæde for klubbens medlemmer spillede jeg en god gang squash og vandt første runde 3-0. Anden runde så lidt anderledes ud. Ingen undskyldning, men med blot 4 timers søvn og en kamp i benene kæmpede jeg mit bedste, men måtte gå fra banen med et 3-0 nederlag. Sjovt nok var jeg lettet - jeg vidste at jeg ikke skulle gå på en bane i de næste 5 dage - ahhhh…
Nu var det op til BamseLine (Line Hansen, red.) at vise det danske flag. Og dammmm det gjorde hun sgu godt som I jo nok alle ved. En semifinaleplads i US Open med kampe spillet på den fantastiske bane i Millenium Park; Line - du gjorde en udenlandsk-dansker stolt, det må jeg sgu sige…
Desværre gik jeg ned med lidt sygdom og missede finalerne og festen, og når jeg misser festen så ved man at jeg ikke har det godt!!! ;-)

Alt i alt en rigtig god første måned på det nye job. Et rigtig godt US Open og hvor var det skønt at sove længe mandag morgen!

Et par uger efter US Open blev jeg hevet ind på bossens kontor til samtale… Hvad havde jeg gjordt galt?! Lille mig var lidt nervøs. Da jeg kom ind på kontoret smilede bossen af mig, gav mig et stort håndtryk og en god stor check og spurgte hvad jeg ville syntes om en forfremmelse og en stor lønforhøjelse?

Læs næste uge hvad det gik ud på - hygge Danmark…