Squash Online

Danish Open - OSMK Challenger

November 17, 2010Kristian Gram

3000$ lyder præmiesummen på i weekendens turnering på Fyn. Danish Open kalder Odense-klubben deres challenger, der i flere år har været den største ud over DM. 3000$ er også hvad der skulle til for at tiltrække de to bedste squashspillere i Danmark til samme turnering for første gang i år - Kristian Frost (PSA 83) og Rasmus Nielsen (PSA 115). De to har netop krydset klinger i den forgangne weekend med en sejr til Frost, men det betyder langt fra at det er sikkert det går den vej igen, mellem de to meget jævnbyrdige spillere.

Morten W Sørensen deltager også i weekendens turnering, og Sørensen har god grund til at møde op med stor selvtillid. Sørensen har nemlig kun tabt til netop de to overfornævnte danskere - en gang hver i denne sæson. Til gengæld har sæsonen budt på en række sejre over andre af de bedste danske squashspillere. Således er det blevet til en finaleplads i KSK challengeren, bl.a. med en sejr over Danmarksranglistens 5’er Michael Frilund og også to sejre over Caspar Grauballe, Danmarksranglistens 3’er, først ved challengeren i Egå og senest i sidste weekend i elitedivisionen. Interessant at dette ikke er nok til at være Danmarks tredjebedste i følge den nye rangliste. Spændende bliver det i hvert fald om Sørensen stadig kan bide skeer med de to allerbedste i landet.

En anden spiller med en renæssance i dansk squash er Michael Hansen. Hansen, der med sin fjerde seedning i denne turnering er sikret fri fra de tre bedste indtil semifinalen, må derfor påtage sig favoritrollen til en semifinale plads. Der er dog, fuldstændig i trit med seedningslagene, især fire udfordre til Hansens semifinaleplads. Blandt dem ikke mindst Thomas Pilak der har været lige præcis noget at det man taler om, når man siger at det unge elitedivisionshold fra Herlev, har været imponerende i denne sæson.
Pilak har blandt andet imponeret ved at tage sæt fra Rasmus Nielsen i KSK challengeren og senest i elitedivisionen mod Morten Sørensen. Rasmus Jessen hører også til det succes- og talentfulde elitehold fra Herlev. Og selvom vi stadig husker hans sejr i den afgørende kamp ved medaljeslutspillet mod Mikkel Korsbjerg på 3-2, har også han været imponerende siden. I weekenden var han tæt på i samarbejde med holdkammerat Lau Ulrik Kiehn at nedlægge den tidligere marathonbjørn Michael Frilund. Men Frilund viste ved den lejlighed at på trods af berømmelse/druk/hor og hvad man ellers hører om fra Sunny Beach/Horsens, at han stadig har fysikken til at klare de to unge drenge i hårde 5-sæts kampe.

En spiller som alle otte seedede spillere nok gerne vil være fri for at trække i første runde er Danny Knudsen. Selvom Knudsen er placeret uden for top8 i følge seedningerne, er det langt fra sikkert at han skal spille om platen på lørdag. Andre kandidater til en plads i top8 er to af de unge spillere. Casper Harris Pedersen har fået sneget sig op på en 25. plads på Danmarksranglisten, og unge Martin Laursen imponerer i juniorrækkerne, men mangler stadig det endelige gennembrud i dansk senior squash. Selvfølgelig skal vi også nævne Line U Hansen, som også deltager i Herremester-rækken og for første gang er hun kvalificeret via rangliste placering og ikke vha. wildcard. Be warned boys - she is that good…

I damerækken er Line Hansen (WISPA 27) som altid megafavorit. Nærmeste udfordrer er stadig Sally Skaarenborg (WISPA 179), men der er altså stadigvæk en verden til forskel mellem Hansen og de næstbedste i Danmark. Tilgengæld har Skaarenborg en seriøs udfordrer til hendes andenplads i Sissel Trap, og i sidste weekend i Aarhus viste Skaarenborg at hun stadig kan tabe kampe til andre danskere end Hansen, da hun i damernes elite i Aarhus tabte til Dagmar Feddern i en tæt 5-sæts kamp.