Squash Online

Team Århus: Vi satser på de unge spillere

April 18, 2011Kristian Frost

Hverken Mads eller Mikkel Korsbjerg spillede for Team Århus i denne weekend. Store dele af denne sæson og hele sidste sæson var Stefan Leifels på holdet. Team Århus valgte efter jul at satse på et meget ungt hold, hvilket højstsandsynligt er fremtiden for den Århus baserede klub. Vi fangede holdkaptajn Kim Øvlisen efter en veloverstået weekend for Team Århus:

Team Århus er meget tilfreds med på sikker vis at sikre vores forbliven i elitedivisionen, især fordi det skete med 3 spillere under 20 år, og disse spiller forventer vi også skal udgøre stammen på vores hold de kommende sæsoner.

De første 3 runder blev alle vundet med klare 4-0 over hhv. Sønderborg, Svanen og Holbæk, mens den endelige forbliven i rækken skyldtes 3-1 sejren over OSMK, hvor kun den genopstandne tidligere danmarks mester Cook (Carsten Vinther) formåede at vinde en kamp.

Sluttelig tabte vi forventet til KSK, dog formåede Kasper Svith på overraskende sikker vis at slå Casper Harris med suveræne 3-0, mens Emil tabte i 4 tætte sæt til Solgaard.

Samlet set præsterede vi som ønsket og forventet, og det var meget glædeligt, at det skete uden brug af brødrene Korsbjerg, som stadig slås med skader.

Forventningerne til næste sæson er endnu ikke helt afklaret.

Dels afventer vi TU mødet, hvor Team Århus bla har foreslået at udvide grundspillet, afskaffe mellemspillet og ændre nedrykningsslutspillet. Groft sagt er der simpelthen ikke kvalitet i de danske 1. divisioner til at der skal spilles som i indeværende sæson, hvor KSK og Team Århus har SPILDT 4 måneder i forhold til hårde og udviklende kampe for vores respektive spillere.

Sålænge der IKKE er kvalitet og lyst i 1. divisionerne til at udfordre de dårligste elitehold, så skal vi tilbage til at spille som hidtil i elitedivisionend dvs 2 møder imellem alle holdene med slutspil som i dag. Det sikre bredde i klubberne, udvikling af spillerne, og generelt bare flere bedre kampe.

Desuden ved vi, at der kommer andre forslag ind om fundamental ændring af squash igen, så derfor er det umuligt at sige noget samlet da vi kan være mixhold igen osv.

Vi ved dog, at vi satser på de unge spillere dvs Tran, Svith, Grooss, og disse skal suppleres af klassespiller hvis muligt. Vi iværksætter flere initiativer for at sikre økonomisk grundlag for dette, tiden vil vise om det lykkes.

Begge Korsbjerg brødre forventes bosiddende i Odense, og tiden må vise om de har lysten, og især motivationen til at spille med i toppen igen, ligesom de endnu ikke selv har afgjort om de spiller for Team Århus.

På pigesiden er det for tidligt at sige også - Dagmar og Nanna er stærke unge spillere, men såfremt Ditte ikke bliver klar igen, så mangler vi en klassespiller på pigefronten, hvor Jylland efterhånden ser noget tynd ud.

Samlet set er vi fortrøstningsfulde, vi tog 6 medaljer ved junior DM, og hvis spillerne har viljen og lysten, så kan flere af disse drive det vidt i DK de kommende 3-5 år.

Kim Øvlisen