Squash Online

Team Århus og KSK vinder oprykningsspillet

April 17, 2011Kristian Frost

Det har været noget af en omvæltning for to elitedivisionsklubber i denne sæson. Strukturen blev før sæsonen lavet om og det lange slutspil blev introduceret, samt krydsspil. Henholdsvis Team Århus og KSK formåede ikke at blive blandt de fire hold der skulle spille det meningsløse lange slutspil, som desværre var præget af taktiske spekulationer.

Efter nytår blev det besluttet at spille oprykning/nedrykningsspillet over to weekender. Dette gjorde at transport og tid blev formindsket til en grad så samtlige hold var villige til at stille op. Holdene der i år kæmpede om de to pladser i elitedivisionen var: Team Århus, KSK, Holbæk, OSMK, Sønderborg og Svanen.

Efter første spillerunde lignede det umiddelbart Team Århus, ført an af Phillip Tran, og KSK der ville løbe med de to pladser i elitedivisionen. Begge hold tabte kun en kamp i begge runder. Dette skete da tidligere danmarksmester, Carsten Vinther, figurerede på OSMKs tredjesingle. Carsten slog i første weekend Christian Solgaard og Emil Grooss i anden. Dette var de eneste to kampe Team Århus og KSK tabte (udover det indbyrdes opgør, som endte 3/1 til KSK) og begge hold er dermed klar til endnu engang at spille med i den bedste række mens, OSMK, Sønderborg, Svanen og Holbæk er at finde i 1. division. Sidstnævnte formåede desværre ikke at stille op i de sidste kampe, hvilket gjorde at kampen med Team Århus og KSK var helt og aldeles ubetydelig, da hverken OSMK eller Svanen kunne nå de to hold.

Dette års Danmarksturnering er nu ovre. Der blev fundet to nye danmarksmestre for hold i form af nyoprykkerne fra sidste år Birkerød og KSK. Krydsspillet blev indført og opdeling af damer og herrer blev for alvor afprøvet i samtlige divisioner. Det har mildest talt været en kæmpe omvæltning for dansk squash. Den nye sæson begynder igen omkring september måned og det skal blive spændende at se om der sker regelændringer ved TU-mødet sidst i maj måned.