Squash Online

Squash øjner chancen for inklusion ved OL 2020

June 25, 2015Kristian Frost

Mange husker nok hvordan squash måtte se sig slået på målstregen af Rugby 7 og brydning, da der sidste gang skulle stemmes en ny sportsgren ind ved Olympiske Lege. Efter adskillige måneder, hvor forbund, klubber og squashentusiaster kæmpede for at præsentere squash på den bedste mulige måde, stod det klart: Squash missede endnu en gang muligheden for at blive inkluderet ved OL. Men er muligheden der nu igen?

Sommeren er over os, men squashfans verden over er på det kraftigste vågnet op, da det blev annonceret af den Internationale Olympiske Komite (IOC), at ”en eller flere” sportsgrene måske skal optages i 2020. IOC har efterfølgende udsendt den såkaldte ”shortlist”, hvor squash, som altid, er at finde. I denne omgang er listen noget mere omfattende end tidligere, hvilket rent matematisk mindsker squashs chance for at blive optaget. På listen finder man blandt andre baseball og softball. Reuters mener at netop disse to har den bedste chance for at blive optaget. Læs hele artiklen her.

Det helt store spørgsmål er nu: Hvordan tackler vi denne enorme opgave, så squash rent faktisk bliver en del af OL?

World Squash Federation (WSF) har endnu ikke kommet med en officiel udmelding, mens Professionel Squash Association (PSA) kun har bragt en kortere nyhed. Det virker umiddelbart til, at nyheden kommer lidt som et chock for de store forbund, selvom der i månedsvis har gået rygter om at IOC ville ændre optagelses processen.

Kan squash rejse sig efter nederlaget tilbage i 2014 eller er det nu vi viser vores sande jeg, og endnu en gang tager kampen op? Giv din mening tilkende i kommetarsporet.