Squash Online

Spændende turnering i vente i Herlev

November 25, 2016Kasper Pedersen

Så står årets sidste JGP for døren. Denne skal spillerne sætte deres GPS mod Herlev, hvor hele 56 spillere har meldt deres ankomst. Turneringen er præget af lidt afbud i toppen, men heldigvis er A-rækken så bred, at den sagtens kan bære 3 afbud uden at blive mindre spændende.

I netop A-rækken er det Danmarks ubestridt bedste junior, Magnus Laursen, turneringsvinderen fra sidste JGP, Kasper Pedersen samt Danmarks bedste pigespiller, Sarah Lauridsen, som har meldt afbud. Dette betyder helt sikkert noget for rækken, da det er to spillere taget helt fra toppen af; faktisk er det nummer 1, 2 og 4 på DM-ranglisten som har meldt afbud.

Dette skal dog ikke påvirke spændingen ved denne turnering, hvor det sandsynligvis bliver Herlev 3 bedste drenge, Mikkel Kønigsfeldt, Rasmus Gyde og Sebastian Pedersen samt Birkerøds Julius Fuglsang, som kommer til at kæmpe om turneringssejren. At spå om favoritværdigheden dem tre imellem ville bare være et gæt, men vi begiver os ud i det alligevel. Sebastian har set meget skarp ved de seneste turneringer, og det ser ud til at den løbestærke Herlevgenser ligeså har fået et teknisk aspekt på sit spil også, som gør ham til en lille favorit ved denne turnering. Ligeså har Julius set skarp ud, hvor han senest ved Belgian Junior Open sluttede som bedste dansker efter nogle gode resultater. Det ser ud til, at hans utrolige hurtighed krydret med nogle gode volleydrops er en god opskrift på at nedbryde de fleste modstandere. Han var faktisk også den eneste, som slog Kasper Pedersen ved JGP Silkeborg, men pga. en nederlag til Mikkel måtte han ned og spille om 5-6 pladserne.

Netop Mikkel skal også nævnes når der snakkes om favoritter. Han virker som den spiller i rækken, som har bedst styr på sin gameplan, når han møder Julius, og nu når netop de to skal mødes i puljen, så bliver det spændende at se om dette skal blive hans første turneringssejr i år. Rasmus kan man ikke komme udenom, men hans fysik har set lidt svækket ud her længere ude på sæsonen. Han har dog en gudsbenådet teknik, så det bliver spændende at se om de lidt ældre Herlevgenser kan bruge sin rutine til at hive en sejr hjem alligevel.

SQO.dk spår en finale mellem Sebastian Pedersen og Julius Fuglsang, hvor favoritværdigheden hedder 50/50.

I B-rækken bliver de to tabere af kval til A automatisk til favoritter. De to tabere af kvalen er på papiret Klara Møller og Johan Wickman; dette er også hvordan vi spår kampene ender. Klara kommer i pulje med Sebastian Brinker samt en vinder af en kval til B. Johan kommer i pulje med Peter Revsbech samt også en vinder af en kval til B.

Her spås Klara og Johan til at gå igennem med 2 sejre, dog ikke uden problemer. Klara slog Sebastian i en lang 5-sætter ved sidste turnering i Silkeborg, så der er helt sikkert en sulten koldingenser, som er opsat på revanche.

Peter og Johan kan også få en tæt kamp, men Johan er alligevel forholdsvis favorit i denne kamp, grundet hans gode tempospil samt hans nylige internationale erfaring.

I en eventuel finale mellem Klara og Johan ser favoritværdigheden meget lige ud. Umiddelbart må Klara topniveau vurderes til at være en smule højere end Johans, men Johan er en meget rutineret og stabil spiller, så han skal overhovedet ikke afskrives i denne kamp.

SQO.dk må igen være nødsaget til at give en 50/50 fordel.

C-rækken ser også spændende ud ved denne turnering. Igen ligner taberne af kvalen til B umiddelbart favoritter i rækken, men specielt den ene kvalkamp kommer sandsynligvis til at trække tænder ud. Victor Ahlberg Larsen møder den noget ældre og mere rutinerede Jos Amstutz. Umiddelbart ville man give Jos en klar favoritværdighed, men det er svært at se igennem Victors gode resultater i denne sæson. SQO.dk vil dog give Jos en 65/35 fordel her.

Hvis William taber sin kvalkamp til Sabine Petersen, hvilket er lidt mere sandsynligt, så kommer han ned i pulje med bl.a. hans evige rival, Joakim Jepsen. Dette er sandsynligvis en kamp, som det meste af Junior Squash Danmark har set frem til. Den kommer ligeså til at afgøre, hvem der skal spille finale om søndagen.

I den anden pulje kommer Victor, hvis han taber, ned til bl.a. Laura Lauridsen. Victor ses som en forholdsvis klar favorit i denne pulje, hvilket betyder at han formentlig skal spille finale om søndagen.

I finalen ses Victor igen som favorit, men både William og Joakim har tidligere fået skovlen under Victor, så det bliver ikke uden kamp.

Alt i alt bliver det en utrolig spændende weekend med garanti for spændende kampe og kvalitetssquash. Derfor er det i Skinderskovhallen du skal møde op, hvis du gerne vil følge med i dette spændende foretagende.