Squash Online

Senior GP Birkerød endnu engang en deltagersucces

January 04, 2017Kasper Pedersen

Champagnepropperne har lydt og hele Danmark skriver nu 2017. Et stort squashår er endt og flere store danske præstationer er der at se tilbage på. Et af 2016s helt store lyspunkter må dog være Herlev unge håb, Lau Kiehn, som henover sommerferien smed en hel del kilo og nu har vist sig konkurrencedygtig helt oppe blandt de bedste danske seniorer. Lau skal i aktion i denne weekend sammen med en stor del af den resterende danske elite.

I Herre Mester er Lau dog kun 2. seedet, da den regerende danske mester, Kristian Frost, ligeså har valgt at stille til start. Kristian er kommet tilbage fra den håndskade som han pådrog sig i efteråret, men dette er faktisk hans første turnering på dansk grund siden.

Lau derimod må synes at være i topform, hvor han satte trumfen på værket ved at slå KSKs engelske 1. single Joshua Maters, som pt rangerer 53 på PSA-ranglisten. Derudover slog han også den nuværende danske etter, Rasmus Møller Nielsen, med de klare cifre, 3-0. Rasmus slog faktisk Kristian inden han pådrog sig sin skade i efteråret.

På trods af alle disse forhold, så må Kristian ses som storfavorit til sejren ved årets første seniorturnering, og der er ingen tvivl om at det må ses som en skuffelse for ham, hvis han ikke kan række armene i vejret søndag som sejrsherre.

I kampen om 3. pladsen er der umiddelbart kun 2 spillere, da mesterrækken ikke er super stærkt besat. Jesper Ratzer og Rasmus Petersen forventes at mødes i kampen om 3. pladsen og her er Rasmus favorit. Ratzer har dog tidligere tænder mod lignende spillere og Rasmus måtte ud i 5 sæt for at slå Racketlon-stjernen sidst.

I Dame Mester er der kun én vinder; Line Hansen. Meget skal gå galt for Line, hvis hun ikke skal stå som turneringsvinder på søndag efter en turnering med lutter 3-0 sejre. De nærmeste udfordrere til Line, og dermed de to som skal slås om 2. pladsen, er Birkerøds to unge håb, Christine Christoffersen og Caroline Christiansen. I kampen mellem disse to er det meget svært at spå en favorit og favoritværdigheden må derfor deles lige.

Den store nyhed ved denne turnering er dog det høje deltagerantal, hvorfor der kommer til at være herre rækker helt ned til Herre G. Der er i alt 71 deltagere stillende til start ved turneringen i Birkerød, og derfor er det ikke for meget at kalde turneringen for en deltagersucces.

Resultater fra turneringen som starter fredag kan ses her.