Squash Online

Eliterunde II: Lau Kiehn strålede i Herlevs optur

November 13, 2016Tobias Pørtner

Det blev en mindeværdig weekend for Herlevs Lau Kiehn, da han med to sejre gik forrest i Herlevs march mod grundspillets 1. plads.

På trods af tilstedeværelsen af mangedobbelte tidligere danmarksmestre og udlandsprofessionelle spillere fra både England og Tyskland, var der kun ét navn på alles læber søndag eftermiddag i City Squash: Lau Kiehn.
Herlev-spilleren, der forrige sommer gennemgik noget af en transformation og ved sæsonstart lignede en mand, der havde gennemgået en eventyrisk forvandling, fortsatte sin fremmarch i dansk squash, efter i sidste sæson at have fået landsholdsdebut og vundet bronze til det individuelle DM.

Et nyt skridt blev taget denne weekend - og hvilket et. Om lørdagen slog Kiehn således verdens nr. 60, engelske Joshua Masters. Et fantastisk og helt urealistisk resultat at Lau, og snakken gik da også i bedste jantelovsstil i krogene - bl.a. fra denne skribent - om, at Masters nok også var ligeglad med kampen, at hans indstilling var helt forkert osv. osv.
Søndag lukkede Kiehn så munden på undertegnede og alle andre på bedste vis. Her stod han over for Rasmus M. Nielsen, der pt. er 1’er på danmarksranglisten og har vundet tre Grand Prix-turneringer i streg - og Kiehn fortsatte opturen.
Fra start af kampen tog han kontrollen, spillede sig tålmodigt til chancerne og kapitaliserede kløgtigt på Skovbakken-spillerens for mange løse slag. Det ligende både et teknisk, taktisk og mentalt mesterværk, for selvom Nielsen, med rette, var kritisk over for sin egen præstation, så ændrede det ikke ved, at Kiehn leverede squash på et uhørt højt niveau. 3-0 blev sejren, bum, bum, bum og så var navnet Lau Kiehn ellers det eneste man hørte nævnt i hallen resten af den dag.

Anført af ovenstående sejre var Herlev ikke til at skyde igennem, og da de normalt så sejrsvante spillere fra Birkerød var uden verdensstjernen Cameron Pilley, endte det hele ud i, at Herlev nu har overtaget 1. pladsen i Elitedivisionens grundspil, efter sejre på 3-1 over både KSK og Skovbakken.

I den anden ende af rækken virker City Squash håbløst sat af i kampen om slutspilspladserne, og det fremstår mere som om, at man i det hele taget har nok at gøre med at få samlet fire spillere på kampdagen end egentlig at fokusere på at vinde dem.
Netop denne mangel på spillere resulterede også i noget af en kuriøs fortælling søndag, for mens Lau Kiehn for alvor spillede sig op i toppen af dansk squash, fik hans far, Bjarne Kiehn, debut for City Squash på banen ved siden af … I en alder af 69 år!

Skovbakken prygler konkurrenterne i bunden
På damesiden blev den helt store vinder i denne weekend Skovbakken, der gjorde rent bord mod både City Squash og Herlev, og nu ligner en stensikker deltager ved slutspillet og et god bud på en bronzemedalje. Anført af Ditte Nielsen gjorde de endda forholdsvis kort proces mod deres direkte konkurrenter og tabte blot tre sæt i alt denne weekend.

I toppen af rækken fik vi generalprøven på den kommende DM-finale mellem Birkerød og Kolding, og her blev det endnu engang Kolding, der løb med sejren, efter et tæt opgør, der blev vundet med 2-1. Mathilde Lauridsen vandt nøglekampen mod Cecilie Mayer med 3-2 og så var det hele afgjort, da lillesøster Sarah kort forinden havde vundet sin kamp sikker 3-0. Værd at bemærke var også, at Sally Skaarenborg snuppede et sæt mod suveræne Line Hansen.

Næste opgave for de danske elitespillere ligger først i det nye år, hvor al fokus så småt vil begynde at rette sig mod sæsonens store mål: De danske mesterskaber individuelt og for hold.

Se detaljerede resultater fra weekendens kampe på SQUASHPORTALEN.DK.