Squash Online

Spådomme om dette års Elitedivision fra spillerne selv

October 24, 2014Tobias Pørtner

Fire af spillerne i Danmarks top 5, den dobbelte verdensmester i racketlon og ejeren af SQO.DK får i denne artikel lov til at komme med deres bud på en top 3 til den kommende elitedivision, når det hele slutter til april i 2015. Ingen af disse seks herre kommer med samme bud på en top tre, enkelte peger på samme hold som mulige mestre og en af dem vurdere det for tæt til at komme med et bud på en top tre. Dette fortæller blot hvilken tæt Elitedivision, vi vil komme til at opleve i denne sæson. Ejeren af SQO.DK, Tobias Pørtner, får bl.a. for første gang lov til at smide de neutrale SQO.dk-briller væk, hvor han denne gang har taget Skovbakken-brillerne på i stedet. I hans svar kan det dog hurtig ses, at han er en mand, som er vant til analysere holdenes styrker og svagheder!

Tobias Pørtner (Skovbakken), ejer af SQO.dk

Bud på top3 hos herrerne:
1: City Squash
2: Birkerød
3: Herlev

Lad mig starte med at sige, at det bliver usandsynlig tæt i år - måske den tætteste Elitedivision nogensinde. Som jeg ser det, er der fem hold næsten på samme niveau, der på dagen alle kan tillade sig at drømme om at gå i finalen, hvilket i sig selv er bemærkelsesværdigt.
Jeg håber, at denne jævnbyrdighed vil betyde, at vi får en helt fantastisk sæson, hvor der også vil komme mange tilskuere på lægterne.

Et bud på en top3 er derfor også en svær opgave, men jeg har en lille fidus til, at City Squash kan gå hele vejen. Det er spillere med enorm rutine, så hvis de formår at time deres form op til slutspillet og have alle spillere skadesfri, så er mit bud, at de bliver umådeligt svære at slå. Til gengæld tror jeg også, at de kommer til at levere noget svingende præstationer i Grundspillet, men hvad betyder det, hvis man præsterer når det virkelig gælder?
Birkerød og Herlev har også gode hold, men jeg mener ikke, at de kan ramme det samme topniveau som City Squash. Alt bliver dog også afgjort ud fra match-up i semifinalen, da holdene har forskellige styrker og derved kan slå hinanden på kryds og tværs.

Sidste hold i slutspillet tror jeg bliver Skovbakken, hvilket selvfølgelig er en smule farvet af min egen rolle i klubben. Jeg synes, at vi har gang i nogle spændende spillere i klubben og hvis de formår at lægge på igen i denne sæson, begynder vi også at ligne et hold, der kan drømme om medaljer.

Jesper Ratzer (Racketlon Danmark), dobbelt verdensmester i Racketlon

Bud på top3 hos herrerne:
1: Birkerød
2: Kolding
3: City Squash

Jeg synes det er rigtig svært at forudsige, hvem der vinder, men må dog alligevel skyde på Birkerød. Racketlon bliver obviously nr sidst:) Frost taber formentlig ikke mange kampe. De to udlændinge kender jeg ikke styrken på, men Alex er en god 3 single og Christian Steffensen har lige slået selveste Jesper Ratzer, hvilket er virkelig imponerende!:)

Kristian Frost (Birkerød), regerende Danmarksmester

Bud på top3 hos herrerne:
1: Birkerød
2: Herlev/Hjorten
3: Skovbakken

Racketlon når ikke slutspillet sammen med City Squash. Jeg tror ikke de gamle kan holde niveau i så mange kampe på så kort tid, hvor specielt runden med tre kampe vil give dem problemer.

Jeg tror, at vi (Birkerød) er stærkere end de andre hold på de øverste singler og tilgangen af Andy som 3’er giver os en reel chance igen i år.

Morten W. Sørensen (City Squash), senest Danmarksmester i 2013

Bud på top3 hos herrerne:
1: City Squash
2: Birkerød
3: Kolding

Er nærmest umuligt at sige, da man ikke ved hvem holdene stiller med. Racketlon 6, Herlev 5, Skovbakken 4, Kolding 3, Birkerød 2, City Squash 1. Man skal jo tro på det, og hvis alle vores spillere er i topform og skadefri, mener jeg faktisk det er meget sandsynligt. Problemet er bare at der nok skal et mirakel til for vi alle er skadefri samtidig ;-)

Rasmus M. Nielsen (Kolding), Danmarksmester i 2009 og sølvvinder i 2014

Jeg tror top 4 bliver Birkerød, Herlev, City Squash & Kolding. Hvordan rækkefølgende lige bliver er svært at sige. Skovbakken med et udenlandsk præg er kommet ligeså meget i spil, så synes det er svært at sige om hvem der går glip af slutspillet. Synes det afhænger en del af hvor sikre folk er på at få sine udenlandske spillere hjem og hvem der kan holde sig skadesfri. En skade på alle holdene kan være afgørende for udfaldet.

Birkerød er afhængige af, at de får deres to spillet klar - hvis de gør er de et godt bud, City Squash har stor rutine, men spørgsmålet er om alle holder en hel sæson, hvorimod Herlev er yngre spillere som helt sikker har mulighederne i år, men har de nok rutine til at slå igennem og gå til tops i år? Kolding er spørgsmålet om de yngre spillere tager skridtet og om Francesco holder hele sæsonen, Skovbakken om de får deres udlændinge i spil - så vel en af de mest åbne sæsoner længe.

Rasmus J. Petersen (Herlev/Hjorten), nummer 5 på DK-ranglisten

Bud på top3 hos herrerne:
1: Herlev/Hjorten
2: Kolding
3: Birkerød

Herlev tager guldet i år! Vi er stærkere nu, end de tidligere år. Det er til vores fordel at krydsspillet er afskaffet, da vi er så stærke på alle singler. Grau er ved at være tilbage, og jeg tror han kan udfordre alle andre første singler, og Lau har netop vist storform ved weekendens Senior Grand Prix. Vi er sultne efter guldet, og i år tager vi det!

Det er rigtig svært at forudse en top 3. Alle hold synes jeg har et mere lige styrkeforhold, modsat de foregående sæsoner. Birkerød er svær at spå om, de har nu en udenlandsk spiller, som vi ikke kender niveauet på. Og så har de fået Andreas Lambert på holdkortet, det bliver spændende at se, hvad han kan efter sit squashmæssige fravær.
Skovbakken har oprustet med to udlændinge, og Kristian De Silva og Sebastian Korsgaard ser ud til at udvikle sig meget for tiden.
Kolding ser ret uhyggelige ud. Rasmus Møller var fantastisk i weekenden, og Thomas Laursen på 3’eren er et uhyggeligt kort også.
City Squash er måske den klub, der er sværest at gøre sig klog på deres niveau. Alle ved at Danny Knudsen og Mads Korsbjerg kan spille forrygende, hvis de kan finde formen? Racketlon Danmark kommer ind i klassen som en småretarderet dreng, men de spiller godt, og har kun mulighed for at imponere.

Jeg tror, at det er Racketlon Danmark og Skovbakken, som ikke når slutspillet.

Hvad siger I andre? Hvem er I mest enig med?

Kom med jeres bud (og evt. Begrundelse) på, hvordan herrernes Elitedivision ender i kommentarfeltet.

Denne artikel er lavet af Christian Steffensen.