Squash Online

Første runde i dette års Elitedivision

October 24, 2014Kristian Frost

Så sker det! Første holdrunde i Elitedivsionen står for døren. Det er første gang at alle hold mødes efter det ”nye” system, hvor Skovbakken i denne omgang lægger baner til. Der er derfor lagt op til en masse gode og spændende kampe i Århus, hvor det nye system uden tvivl bliver afgørende for udfaldet af flere kampe.

Birkerød - Herlev

Sidste års guldvindere tager i første kamp i mod Herlev. Kampen ser på forhånd ud til at blive uhyre tæt. Kristian Frost står overfor Caspar Grauballe, hvilket uden tvivl bliver en hård og spydig dyst. Sidste gang de to mødtes, var det Frost der vandt 3-1, men ikke uden hård kamp. Derudover bliver det spændende at se hvorvidt svenske Alex Christensson kan bide skeer med Rasmus Petersen. Sidste gang svenskeren optrådte for Birkerød var det uden succes.

På der nederste singler bliver det ligeledes spændende. Andy Lambert skal bevise sit værd efter han blev headhuntet til Birkerød. Han står overfor Lau Kiehn. Det er svært at bedømme Lamberts nuværende niveau, hvilket gør Herlevdrengen til favorit.

SQO.dk spår en 3-1 til Birkerød, hvor Frost, Christensson og Steffensen står for pointene.

Kolding - Racketlon

Kolding skal forsøge at få en god start på den nye sæson. Kolding ser for stærke ud for det nye hold i eliten. Anført af Rasmus M. Nielsen, bliver der ingen slinger i valsen for jyderne.

SQO.dk spår en storsej på 4-0.

Skovbakken - City Squash

Århusianerne har forud for første runde hentet forstærkning i form af engelske Olivier Pett og Adam Auckland. Det styrker holdet betragteligt, og de har nu reelle chancer for at løbe med den samlede sejr i årets holdturnering. Første kamp er dog på ingen måde en walkover. City Squash, som i slutningen af sidste sæson blev dannet, har hentet Mads Korsbjerg, Danny Knudsen, Mads Jepsen, Mikkel Pedersen og Morten W. Sørensen. Skovbakken vurderes til at være for stærke på 1. singlen. Pett har rangeret omkring de 50 bedste spillere på PSA, hvilket gør ham til favorit mod W. Sørensen. På 2. singlen bliver det ligeledes spændende at se om Korsbjerg endnu en gang gør comeback til dansk elite squash. For at City Squash skal have en chance for at slog århusianerne skal Tobias Pørtner besejres stort, da Skovbakkens Kasper Svith og Kristian DS. Nielsen på ingen måde er chanceløse i mod Knudsen og Pedersen.

SQO.dk spår et slutresultat på 2-2, hvor Pett og DS står for pointene til Skovbakken.

Krydsspillet er ikke længere eksisterende, hvilket betyder holdene nu spiller i mod et andet hold i anden runde. Dette betyder der stadigvæk er et fysisk element at tage højde for, men det er muligt at udskifte spillere efter første kamp. Dette giver altså en reel mulighed for at indskifte en frisk spiller, hvilket kan være afgørende. Sagt med andre ord: Det taktiske element kan være afgørende for udfaldet i eftermiddags kampene.

Skovbakken – Kolding

Kolding spiller i mod Racketlon i første kamp, hvilket giver Rasmus M. Nielsen en forholdsvist nem kamp. Olivier Pett spiller i første runde i mod Morten W. Sørensen, hvilket er en betydeligt hårdere kamp. M. Nielsen må derfor betegnes som lille favorit i dette opgør. Desuden har alderskaptajnen, Francesco Busi, ligeledes været i kamp for Kolding, hvilket uden tvivl er en fordel for Skovbakken. Kampen mellem Busi og Tobias Pørtner er derfor åben, og kampen kan meget vel afgørende for holdkampens udfald. Derudover er det forventeligt at Kolding skifter Martin Laursen ind efter første kamp og erstatter Christian Jæger på den nederste single. De nederste kampe ligger derfor til Koldings fordel, men det hele afhænger af hvor meget energi Skovbakken brugere om morgnen i mod City Squash.

SQO.dk spår en Koldingsejr på 3-1. Selvom M. Nielsen er favorit i mod Pett, forventes det at englænderen alligevel hiver en sejr i land til århusianerne.

Birkerød – Racketlon

Racketlon ligner dette års sorte får, og da holdet i denne runde er uden en udenlandsk spiller, ligner det en ordentlig afklapsning. Birkerød ser for stærke ud på alle singler, og kampen ender med stor sandsynlighed 4-0 til Birkerød.

Herlev – City Squash

I kampen mellem Herlev og City Squash tegner der sig endnu et tæt opgør. Caspar Grauballe spiller om morgnen i mod Kristian Frost, og det fysiske element er endnu engang i spil, da han i denne kamp møder Morten W. Sørensen. Det bliver derfor spændende at se hvorvidt W. Sørensen spiller sig ud i mod Pett. Mads Korsbjerg er favorit i mod Rasmus Petersen. På de nederste singler, er det dog City Squash der er forhåndsfavoritter. På forhånd ligner det at City Squash laver en udskiftning efter første kamp, så Danny Knudsen kun spiller en enkelt kamp. Gus Hansen overtager hans plads, hvilket giver City Squash en reel mulighed for at vinde kampen 3-1.

SQO.dk spår 3-1 til City Squash, hvor Caspar Grauballe står for Herlevs eneste point.