Squash Online

Elitedivisionen skudt i gang med et brag!

October 25, 2014Tobias Pørtner

Allerede efter én runde med den nye struktur i Elitedivisionen er de fleste klar til at gøre status: Tiltagene op til denne sæson er en kæmpe succes. De seks holdkampe afviklet i weekendens to runder i Skovbakken var drama på drama, hvor tilskuerne virkelig fik fuld valuta for pengene.Ved sidste TU-møde blev posen for alvor rystet i forhold til Elitedivisionens struktur. I flere år havde man oplevet manglende interesse fra både spillere, hold og tilskuere, så noget skulle der ske. Flere ting blev ændret: Krydsspillet blev fjernet, og der blev indført et bonuspoint til det hold der vinder holdkampen, hvilket i praksis betyder, at hvis kampen ender 2-2 i kampe, vil man så tælle sæt og til sidst point for at kåre den samlede vinder.
Derudover bliver holdkampene nu afviklet over fire superweekender, hvor alle hold er samlet i det samme center, og en holdkamp afvikles nu kun på én bane, så der er god mulighed for holdene i forhold til opbakning og coaching.

Forrygende drama, da Skovbakken besejrede City Squash

I dag skulle den nye struktur så stå sin prøve, da Skovbakken (Aarhus) var vært for holdenes første to kampe i denne sæson. Allerede få kampe inde i den nye sæson stod det klart, at tiltaget var en succes. Centeret var elektrisk og allerede i den første kamp, skulle vi helt ud at tælle point for at finde en vinder af holdkampen mellem værten Skovbakken og den nye velvoksne mand i klassen, City Squash.

Hjemmeholdets nye engelske spiller, Oliver Pett, startede som lyn og torden mod Morten W. Sørensen og bragte sig hurtig foran 2-0, inden Morten fandt fornyet energi, og stjal 3. sæt - et sæt der med den nye struktur og en tæt holdkamp i vente, kunne se ud til at blive point værd når det samlede resultat skulle gøres op. Pett satte sig igen på kampen i 4. sæt og sikrede Skovbakken den første sejr, men Mads Korsbjerg og Mikkel Pedersen bragte hurtigt City Squash tilbage på sejrskurs, da de besejrede Tobias Pørtner og Kasper Svith med hhv. 3-0 og 3.1-
Der var dermed lagt op til noget af et drama inden sidste kamp, hvor hjemmeholdets Kristian de Silva skulle vinde 3-0 for at sikre Skovbakken den samlede sejr, mens Danny Knudsen kunne nøjes med ét enkelt sæt, for at sikre det modsatte. Det stod dog hurtigt klart, at de Silva i dag var for velspillende både fysisk og taktisk for Knudsen, der havde tydelige problemer med at bevæge sig frem i banen grundet knæproblemer.
Da de Silva sikrede sig 2. sæt var dramaet komplet: De to hold stod på dette tidspunkt fuldstændig lige samlet på point(!), hvilket betød, at vinderen af kampens 3. sæt, ville sikre et bonuspoint. Spændingen var ulidelig for næsten alle - den eneste som fremstod upåvirket var Kristian de Silva, der fortsatte i sikker stil og lukkede kampen med 3-0 i sæt.

En fantastisk holdkamp var slut: 2-2 i kampe, 7-7 i sæt og et plus på blot 6 vundne bolde til Skovbakken, der dermed tog 3 point i alt med fra holdkampen.

Ingen slinger fra sidste års guldvindere

På banen ved siden af spillede Birkerød og Herlev en næsten lige så tæt kamp, da Birkerød fortsatte de gode takter fra sidste sæson. Kristian Frost havde kun få problemer med Caspar Grauballe, der blev besejret med 3-0, og da svenske Alex Christensson besejrede Rasmus J. Petersen med 3-1 i det der på forhånd lignede en nøglekamp, stod Birkerød med særdeles gode kort på hænderne. Petersen havde rigeligt med muligheder for at presse kampen ud i et femte sæt, men efter at have misset flere sætbolde i 4. sæt, var svenskeren anderledes kølig, da han lukkede kampen på sin første matchbold.

Lau Kiehn bragte lidt spænding tilbage i holdkampen, da han besejrede Birkerøds nyerhvervelse Andy Lambert, der måtte trække sig midt i andet sæt.
Presset var derfor maksimalt på unge Theis Houlberg, der i fraværet af Thomas Pilak agerede fjerdemand hos Herlev. Houlberg skulle vinde over Christian Steffensen, og helst i fire sæt, hvis den samlede sejr skulle med tilbage til Skinderskovhallen. Den unge mand kæmpede alt hvad han havde lært, men til sidst var det dog ikke nok mod Steffensen, der vandt kampen i fem sæt og dermed sikrede Birkerød en samlet sejr på 3-1 plus bonuspoint.

Det andet nye hold i rækken, Racketlon Danmark fik en forventet hård start på tilværelsen i den bedste danske række. De alsidige ketcherfolk kæmpede bravt, men de måtte i dag sande, at det blot blev til ét point i de to holdkampe de spillede. I første kamp måtte Racketlon se Kolding løbe med en sikker og forventet 4-0 sejr, mens Birkerød senere på dagen vandt med 3-1, hvor pointet kom i kampen mod Andy Lambert, der ikke formåede at få fysikken på plads til anden kamp, og derfor måtte trække sig for anden gang denne dag.

Kolding og City Squash lukker dagen med tætte sejre på bedre sætscore

Om eftermiddagen fortsatte Kolding den gode stil fra første kamp mod Racketlon, da Kolding mødte Skovbakken. Der var dækket op til en sand lækkerbisken for squashentusiaster, da Rasmus M. Nielsen stod over for Oliver Pett. Pett var forhåndsfavorit, men det var en velspillende og tålmodig Rasmus, der løb med de to første tætte sæt, da han formåede at lukrere på et par uprovokerede engelske fejl i slutningen af begge sæt.
Den nye Skovbakken-mand var dog langt fra færdig og besejret, og da den fysiske kamp så småt begyndte at sætte sine spor hos Rasmus, skiftede momentum stille og roligt over i engelsk favør. Rasmus kæmpede fortsat bravt, men skriften var malet på væggen. Tre sæt senere have Pett fuldendt et bemærkelsesfuldt comeback og sikret Skovbakken en føring på 1-0 i holdkampen.

Herfra var det småt med squashsnapsene i holdkampen, da de sidste tre kampe viste sig at blive meget ensidige. Francesco Busi og Thomas Laursen gjorde kort proces mod Tobias Pørtner og Kasper Svith, der aldrig for alvor var i nærheden af at true overmagten fra Kolding, der med to 3-0 sejre, allerede inden sidste kamp var sikre på at vinde holdkampen samlet på en bedre sætscore.
Eneste tidspunkt Pørtner for alvor formåede at blive farlig, var da han ramte sig selv i hovedet med ketcheren, da denne gled ud af hans hånd i forsøget på en volley tæt inde på kroppen. Resultatet blev en flænge på næseryggen, der dog hurtigt blev lappet sammen og hvorefter Busi lukkede et tæt 2. sæt og herefter kampen i overbevisende stil.
I den sidste kamp fortsatte Kristian de Silva sit fornemme spil fra første runde, da han overbevisende besejrede Martin Laursen, der aldrig fandt en modsvar til den hurtigspillende aarhusianer.

Dagens sidste holdkamp stod mellem Herlev og City Squash, hvilket igen tegnede til at blive en tæt omgang. Morten W. Sørensen og Mads Korsbjerg gav de rutinerede mænd fra City Squash en flyvende start, da de besejrede hhv. Caspar Grauballe og Rasmus J. Petersen med 3-0 og 3-1.
Lau Kiehn holdte holdkampen i live med en sikker 3-0 sejr over Mikkel Pedersen og fortsatte dermed de lovende takter, som den langhårede squashspiller fra Sjælland har vist i starten af sæsonen, med gode præstationer ved Grand Prix’erne i hhv. Kolding og Amager.
Det var dermed igen op til Theis Houlberg at sikre Herlev sejren - denne gang i et opgør med Gustav Hansen. De to bød hinanden op til endnu en tæt dans, og satte et passende punktum for dagen med en medrivende 5-sætskamp, hvor Houlberg til sidst var den stærkeste. Dermed sluttede holdkampen 2-2 i kampe - bonuspointet gik til City Squash med 8-7 i sæt.

Dagens resultater betyder følgende stilling i Elitedivisionen:

Kolding 8 point
Birkerød 8 point
Skovbakken 5 point
City Squash 5 point
-----------------------
Herlev 3 point
Racketlon 1 point

Næste holdkamp er allerede om to uger, når de seks Elitehold skal spille tre holdkampe i løbet af fredag d. 7. og lørdag d. 8. november i Birkerød. Denne gang får herrerne desuden følgeskab af kvinderne, når Elitedivisionen for damer ligeledes sparkes igang. Hvis du bor i bare nogenlunde afstand af Birkerød, så mis ikke denne mulighed for at oplevere live topsquash. Den nye struktur sikrer dig med garanti gode kampe og masser af drama hele tiden.

Inden da er Skovbakken vært for årets tredje Grand Prix, når de om under én uge slår dørene op for spillere på alle niveauer fredag d. 31. oktober - lørdag d. 1. november. Grand Prix-turneringerne er de nye challengers, hvilket betyder, at turneringen er for alle, så skynd dig at få pakket squashtasken og kom afsted mod Aarhus. Tilmelding via Squashportalen.