Squash Online

På bekostning af det sociale?

October 28, 2014Casper Kloster

På fredag bliver årets andet JGP skudt i gang. Dette JGP bliver dog ikke helt som vi kender det. For det første bliver der spillet Belgien Junior Open samme weekend, hvilket betyder at de fleste topspillere i u17/19 ikke er med. Det er dog set før, men at turneringen bliver spillet på to dage er nyt.

Normalt bliver en juniorturnering afviklet over en hel weekend, det vil sige fredag aften til søndag eftermiddag. Dette er dog ikke tilfældet denne gang. Odense SC som står for turneringen, har valgt at korte den ned, på grund af et meget lavt antal deltagere. Jeg forstår udmærket hvor mange frivillige kræfter der bliver brugt på sådan en weekend i form af mad, vagter, oprydning og bare til at hjælpe til, men jeg synes nu stadig at det er en skam, da mange bruger weekenderne til at ses med venner fra hele landet. Alle der har prøvet at være med til en juniorturnering, ved at lørdag aften ofte går med hygge og sociale aktiviteter.

I mailen, der blev sendt ud til spillere og ledere, stod der, at det blev gjort for at forhindre for meget ventetid over weekenden. Nu har jeg været med til 50 danske junior turneringer, og har endnu ikke oplevet at dem der har været med ikke viste hvad de skulle lave. Nu er jeg selv i gang med mit sidste år som junior, og bruger derfor mange weekender på seniorturneringer, så det gør ikke det store for mig. Jeg tænker mere på de yngste rækker, hvor man kun har de danske juniorturneringer at se frem til.
Jeg kunne godt tænke mig at høre, om jeg er den eneste der ligger inde med disse tanker. Handler juniorturneringer kun om squash? Eller er det lige så meget for at have det sjovt og at stifte venskaber? For mig var det fællesskabet der gjorde jeg blev så grebet af squash. Squash er fedt, og der går ikke en dag hvor jeg ikke tænker på det, men vennerne fra squash betyder lige så meget. Jeg tror godt de fleste kan læse, at jeg gerne vil have juniorturneringer på tre dage, men er jeg alene med holdning?

Hvad tænker I? Er det i orden, at Odense SC har skåret JGP’et ned til to dage grundet lavt deltagerantal?

Denne artikel er udtryk for Casper Klosters personlige holdning og ikke en officiel holdning fra SQO.dk