Squash Online

Slutspil 2015 - Optakt herrerne

April 08, 2015Tobias Pørtner

Hvis der var noget som helst vi lærte af den sidste runde af Elitedivisionen for herrerne for nogle uger siden, så var det at vi ikke kan regne med noget som helst. Alle hold slog hinanden på kryds og tværs, og der blev rykket godt og grundigt ved vores antagelser om styrkeforholdene i dansk squash.

Dramet var intenst i Kolding for få uger siden, da slutspilspladserne skulle fordeles. Bund- og midterholdene kæmpede heroisk for pladserne i slutspillet, hvilket resulterede i en lang række overraskende resultater.
De store guldfavoritter fra Birkerød havde en forfærdelig weekend, hvor de måtte lide nederlag til både City Squash og Kolding, samt nøjes med uafgjort mod Skovbakken. Den anden favorit, Herlev, fik ligeledes store problemer, da de måtte nøjes med tre uafgjorte kampe mod Kolding, Skovbakken og Racketlon - specielt sidstnævnte resultat var meget bemærkelsesværdigt.

Nu skal både Birkerød og Herlev rejse sig igen, for qua deres 1. og 2. plads i grundspillet, står de som favoritter i semifinalerne, hvor begge hold dog må forventes at få kamp til sidste bold.

Birkerød - City Squash
Kristian Frost - Morten W. Sørensen
Joel Makin - Mads Korsbjerg
Alex Christensson - Danny Knudsen
Christian Steffensen - Mikkel Pedersen

Birkerød valgte efter grundspilssejren City Squash som deres semifinalemodstander og lod sig dermed ikke skræmme af den nye klubs bemærkelsesværdige slutspurt, hvor de fejede al modstand af banen i Kolding og gik fra en 5. - 3. plads - bl.a. via en sejr over netop Birkerød.
Det er dog også et noget andet Birkerød-hold end sidst vi får at se, for med Joel Makin på holdet ser Birkerød tæt på uovervindelige ud. På alle de tre øverste singler er Birkerød gigantiske favoritter uanset hvordan City Squash vælger at sætte deres hold. Mads Korsbjerg har på det sidste vist godt spil og tævede Alex Christensson ved deres sidste møde, men mod stabile Makin tror vi ikke, at Mads kan modstå det fysiske pres han kommer under.

Den spinkle chance for City Squash skal sandsynligvis findes i en sejr til Danny Knudsen over svenske Christensson, mens Morten W. Sørensen så skal levere minimum et sæt eller to mod Kristian Frost, for at holde håbet i live.

Kampen på 4. singlen ser derimod mere åben ud, men da det på forhånd også er svært at forudse hvilken opstilling holdene kommer med, vil vi her ikke gøre andet end at konstatere, at det i de fleste konstellationer vil have City Squash som svag favorit.

Hjemmeholdet Birkerød kan stille med enten Andy Lambert, Christian Steffensen eller Emil Vogt på nederste single. De to førstnævnte viste middelmådigt spil i Kolding, mens Vogt overraskede. Vi forventer at enten Steffensen eller Vogt kommer på banen, så Birkerød har en lokal spiller på holdkortet.
City Squash kan ligeledes ryste posten godt og grundigt, da både Gustav Hansen og Mads Jepsen rangerer over Danny Knudsen og Mikkel Pedersen på klubranglisten. Klubejeren Hansen viste imponerende resultater i sidste runde og forventes at få minimum én kamp i weekenden.

SQO.dk byder på resultatet 3-1 til Birkerød, hvor de tre øverste singler bliver vundet sikkert.

Herlev - Kolding KFUM Squash
Caspar Grauballe - Rasmus M. Nielsen
Rasmus J. Petersen - Thomas Laursen
Lau Kiehn - Martin Laursen
Thomas Pilak - Christian Jæger

Alt det drama vi ikke forventer at se i den første semifinale, vil vi uden tvivl få i braget mellem Herlev og Kolding. Kampen ser på forhånd usandsynlig tæt ud, hvor Herlev er store favoritter på de nederste singler, mens Koldings tilskrives en svag favoritværdighed på de øverste.

Rasmus M. Nielsen og Thomas Laursen har på det seneste vist sig bemærkelsesværdigt velspillende. Nielsen slog for få uger siden Kristian Frost, Danmarks (normalt) klare nr. 1, mens Thomas Laursen slog sin kommende modstander, Rasmus J. Petersen og sidenhen blev udtaget til det danske landshold for første gang.
Nielsen skal op imod Caspar Grauballe, der igen har haft problemer med fysikken. Er han 100 % klar til kamp, lugter det af en ufattelig tæt kamp, men hans manglende formåen ved sidste holdrunde må give panderynker i Herlev. Også Rasmus J. Petersen var langt fra vanligt topniveau i Kolding, og skal hæve sin præstation betydeligt, hvis han skal besejre Thomas Laursen på fredag. At hæve sit niveau når det gælder har dog tidligere været noget som Petersen har kunnet gøre, så vi afskriver ham ikke på forhånd i en kamp, der har Thomas som lille favorit.

Jævnbyrdigheden forventes dog ikke at være lige så udtalt på de nederste singler, hvor Herlev forventer at den samlede sejr skal grundlægges. Lau Kiehn og Thomas Pilak har både rutinen og det spillemæssige topniveau på deres side og de skal kunne vinde deres kampe sikkert, hvis Herlev skal kunne tages seriøst som bejler til titlen.

SQO.dk byder på resultatet 2-2, hvor Herlev kvalificerer sig til finalen via en bedre sætscore.

Finalen vil i så fald stå mellem Birkerød og Herlev, hvilket også ligner noget af et brag. Birkerød kan med deres enorme styrke på de tre øverste singler ikke frasige sig favoritværdigheden, men Herlev vil ikke være uden chancer.
De evige sølvvindere fra Herlev vil være favoritter på 4. singlen og ligeledes øjne mulighederne for en overraskelse på 3. singlen, hvor Lau Kiehn før har vist, at han kan slå Alex Christensson. Det store spørgsmål vil så være, om de kan skrabe sæt/point nok sammen på de øverste singler til at vinde samlet, eller om Grauballe kan overraske stort imod Kristian Frost - præcis som han gjorde ved DM på hjemmebane i Herlev for knap to år siden.

Både semifinaler, bronzekampe og finaler spilles i Birkerød Squashklub på Topstykket 28, 3460 Birkerød med semifinaler fra kl. 19.00 på fredag.

SQO.dk vil være til stede hele weekenden, hvor vi vil forsøge at holde jer opdateret via vores facebookside med tekst, billeder og videoklip. Derudover optager så mange kampe som muligt, så du kan gense det hele på vores youtube-kanal.