Squash Online

Birkerød: Vi forventer et åbent slutspil

April 09, 2015Tobias Pørtner

Om blot et døgn går det løs i Birkerød, når de forsvarende mestre er vært for dette års slutspil. Vi fangede klubbens sportschef Lars Kleiminger og stillede ham fem skarpe om hvordan han ser på de kommende to dages kulmination på Elitedivisionssæsonen 2014/15.

Hvorfor har I valgt Herlev (damer) og City Squash (herrer) som semifinalemodstander. Hvad er analysen bag valget?
På damesiden har Herlev to meget markante fravær i Julie Dorn og Bine Lind. Samtidig har Sport92 fået stillet et ganske slagkraftigt hold på benene med spillere, der på et eller andet tidspunkt har dyrket squash meget intensivt. Vi er på forhånd mere sikre på, hvad Herlev bringer, hvorfor valget faldt på dem.

Beslutningen om at vælge City Squash frem for Kolding var close. City Squash har stor erfaring og et højt topniveau. Fysikken har dog drillet flere af deres spillere gennem sæsonen, så på det punkt er der fordel til os.

Kolding kommer med et ungt hold, hvis topniveau måske er lige under Citys. Til gengæld er de stærkere fysisk, og på 1.singlen, der skal afvikles som én af holdkampens to første singler, har Rasmus for nylig slået Frost. En central overvejelse er i den forbindelse, at en god start på så vigtig en holdkamp er ekstremt vigtig for at få presset over på modstanderen. Her mener vi, at City Squash står lidt bedre til os.

Hvilke spillere stiller I med til slutspillet?
Damer: Line Hansen, Cecilie Mayer, Caroline Lyng Christiansen og Sissel Trap

Herrer: Kristian Frost, Joel Makin, Alex Christenson, Andy Lambert og Christian Steffensen

Hvad er forventningerne? Vil andet end guld kunne accepteres?
Vi er forsvarende mestre for damer og herrer, har vundet grundspillet, og har fordel af hjemmebane; Målet er at genvinde guldet.

Når det er sagt, forventer vi et langt mere åbent slutspil end sidste år. Hos damerne ligger det til en gentagelse af sidste års finale mellem Kolding og Birkerød. Koldings unge hold har fået yderligere et års erfaring under bæltet, og kombineret med afskaffelsen af krydsspillet, så holdkampen kun består af tre kampe, bliver det sandsynligvis noget af et drama.

Hos herrerne er det utrolig åbent. Holdene har slået hinanden på kryds og tværs gennem sæsonen, så spillernes dagsform og fysiske tilstand bliver afgørende. Et andet vigtigt aspekt bliver den mentale del af spillet, hvis der som forventet kommer mange tætte kampe.

Desuden er det første gang, vi er værter for slutspillet. Vi har gjort en masse for at skabe en fest, og vi glæder os helt vildt til at skyde den i gang!

Hvem ser I som de største udfordrere i år?
Damerne: Kolding
Herrerne: Svært at sige. Som nævnt er det ufatteligt tæt.

Hvad synes I om den nye turneringsstruktur, som har været benyttet i Elitedivisionen i år?
Vi har været rigtig glade for den nye struktur.

De fire superweekender har givet flere mennesker i centrene og en langt bedre stemning. Alle spillerne er samlet, man kan følge med i konkurrenternes kampe på banerne ved siden af og evt. arrangere fællesspisning om aftenen. For tilskuernes vedkommende skal man afsætte mindre tid af til at se mere og bedre squash.

Intensiteten i holdkampene er øget markant, hvilket selvfølgelig også er virkelig positivt. Alle sejre tæller, og der kæmpes til det sidste. Indførelsen af bonuspoint har også været et succesfuldt tiltag i denne sammenhæng.

Ulempen ved turneringsstrukturen er, at skader og afbud spiller en stor rolle, når grundspillet afvikles på bare fire weekender.

Alt i alt er den nye turneringsstruktur helt klart et skridt i den rigtige retning.