Squash Online

Slutspil 2015 - Optakt damerne

April 07, 2015Kasper Pedersen

Så står en af årets største squashbegivenheder for døren; slutspillet 2015 afvikles i den kommende weekend på Topstykket i Birkerød. Omkring 16 damer og 20 herrer er sandsynligvis toptrimmet til denne weekend, som for mange af dem er det største.

Dette har været en sæson meget præget af forudsigelighed på damesiden. Birkerød har sikkert sikret sig grundspillet via 8 sikre sejre, hvor de kun har givet én kamp væk i alt. Kolding har ligeså sikret sig 2. pladsen i grundspillet, hvor de eneste kampe, de har tabt har været til Birkerød. Det samme stadie udspiller sig for de to andre slutspilsdeltagere, som ligeledes kun har tabt til de ovenstående hold. Herlev har tabt alle kampe til Birkerød og Kolding, mens de har vundet alle kampe over Sport 92 og OSMK. Sport 92 har tabt alle kampe i grundspillet, på nær deres to kampe mod OSMK, som blev sikkert vundet.

Birkerød har valgt at spille mod Herlev i semifinalerne ved årets slutspil, og derfor får Kolding selvfølgelig Sport 92 i semifinalen.

Birkerød - Herlev

(Forventede opstillinger)

  1. single Line Hansen - Mette Kohl
  2. single Cecilie Mayer - Rikke Holm Petersen
  3. single Caroline Christiansen - Karina Pilak

Denne kamp ligger på forhånd meget til Birkerød, og de kunne nemt overraske i forhold til opstillingen. Netop derfor har vi også valgt at tro på, at Birkerød stiller med deres reserve, Caroline, på 3. singlen, ligesom de gjorde det sidst de mødte Herlev ved holdrunden i Herlev.

Men lige meget hvordan opstillingen ser ud, så er det svært at se Herlev få ét eneste point i denne kamp. Herlev holdet er yderst svækket siden deres tidligere topspiller Julie Dorn er stoppede efter sidste sæson. Derudover var deres spiller, Bine Lind, også kort inde i billedet, og var endda også udtaget til bruttotruppen til EM, men siden har vi ikke set hende i squashmæssige sammenhænge, og derfor forventes hun heller ikke at stille op ved slutspillet. Dette kunne dog være Herlevs eneste chance for et upset, da Bine i princippet er spilleberettiget. Med Bine på en første single ville Herlev have en mikroskopisk chance, for at spille sig i finalen. Rikke Petersen har tidligere slået Caroline, men den anden sejr, de skal have, ser meget svær ud. Cecilie har i denne sæson vundet stort over Mette Kohl, begge gange de har mødtes, mens Line Hansen også slog Bine Lind kæmpe stort sidst de spillede.

Herlev skal dermed bruge lidt mere end held, for at sikre sig en finaleplads ved slutspillet.

SQO.dk spår en sikker 3-0 sejr til Birkerød

Kolding- Sport 92

(Forventede opstillinger)

  1. single Sally Skaarenborg - Ditte Nielsen
  2. single Mathilde Lauridsen - Trine Engelund
  3. single Sarah Lauridsen - Amalie Bornæs

Denne kamp er, ligesom den anden kamp, med en rigtig stor favorit, nemlig Kolding. Koldings hold er bare generelt meget bedre på alle singlerne, og der kan derfor også spekuleres i, om Sport 92 kunne overveje at lade Ditte sidde over i denne kamp. Kolding kunne også tænkes at spare andre spillere end Christine, hvis nogen af dem skulle have små skavanker.

Sport92 skal, ligesom Herlev, være mere end heldige for at kunne spille sig i finalen ved slutspillet 2015.

SQO.dk spår en sikker 3-0 sejr til Kolding

Finalen står dermed højst sandsynligvis mellem Birkerød og Kolding.

Birkerød - Kolding

(Forventede opstillinger)

  1. single Line Hansen - Sally Skaarenborg
  2. single Cecilie Mayer - Mathilde Lauridsen
  3. single Sissel Trap - Christine Christoffersen

Dette er kampen som alle fans, der har fulgt kvindesquashen i Danmark, har ventet på hele året. Kampen mellem de to stormagter inden for dansk kvindesquash, Birkerød og Kolding.

Værd at bemærke er at begge holds trupper tilsammen udgør 8 ud af 9 spillere i bruttotruppen til EM.

Birkerød sidder i rollen som ”storesøster” med sine 2 titler, i løbet af de sidste 2 år, mens Kolding begge år har været at finde som runner-up.

I år ligner kampen til forveksling sidste års finale, som Birkerød vandt 4-2 med de gamle regler.

Ligesom sidste år er Birkerød favoritter i kampen, men Kolding har absolut også muligheder, som de bør gå efter. På 1. singlen er der nok ikke meget at gøre for Kolding. Selvom Sally har gjort utrolig meget i år, for at bygge på hendes spil, så må Danmarks absolutte squashdronning Line Hansen ses som for stærk til Sally. På 2. singlen derimod har Kolding større chancer. Mathilde har slået Cecilie i alle deres kampe de sidste to år, men forventes at få kamp til stregen af den rutinerede sjællænder. 3. singlen vil højst sandsynligt blive den afgørende kamp. Christine har aldrig tidligere formået at slå Sissel, men har været tæt på ved flere lejligheder. Men selvom hun aldrig har vundet, så har Christine alderen og dermed også fremtiden med sig. Sjællænden, som nu er bosat i Odense, har oppet sit spil fint i år, men har samtidigt også været igennem flere skadesperioder. Dette kan også gøre, at Kolding måske overvejer at stille med Sarah som 3. single. Sarah og Christine har delt deres to tidligste opgør, og ser alt i alt meget lige ud. Lige meget om det er Sarah eller Christine der spiller, så ses Sissel som favorit i kampen.

SQO.dk spår dermed en 2-1 sejr til Birkerød via sejr til Line og Sissel.

Slutspillet afholdes i denne weekend på Topstykket 28 i Birkerød. Det er der det sker, hvis man vil holde øje med topspillernes form op til det kommende DM og senere EM på dansk jord.