Squash Online

Slut på individuelt junior EM U19

April 15, 2014Casper Kloster

Endnu en af de helt store turneringer er overstået. I dag fandt vi den bedste, mandelige og kvindelige spiller under 19 år. Richie Fallows var første seedet hos drengene, og det var da også ham der løb med titlen. Det gjorde han efter en finale mod landsmanden Angus Gillams. Hos pigerne var Nele Gilis første seedet, og hun gik også hele vejen.

Vi havde da også nogle danskere med. De var desværre ikke så tæt på podiet som håbet.

Thomas Laursen var vores helt store håb, og var da også seedet bedst af vores tre danskere. Han måtte desværre allerede se sig slået i anden runde. Vi havde spået den til at være helt åben, men efter at Thomas vandt ved sidste møde, må det anses som et skuffende resultat. I tredje kamp stod han overfor Kristian Rautiainen, som han også slog ved sidste møde, som var på dansk grund. Denne gang var Kristian på hjemmebane og vandt 3-1. Herefter vandt Thomas resten af sine kampe, som han også skulle. Det har derfor være en turnering hvor Thomas ikke har ramt sit top niveau, og leveret de resultater som vi plejer at kunne forvente af ham. Han endte som nummer 25, efter at være seedet 13/16.

Mathilde Lauridsen plejer også at være stræk på den internationale scene. Hun måtte dog lide samme skæbne som Thomas. Hun tabte anden runde efter at have fået bye i første. Vi havde spået kampen til at være meget åben, men efter et tæt første sæt var der ikke mere i danskeren. Anden kamp fik Mathilde et sæt, men mere blev det heller ikke til. Her efter vandt hun de næste to kampe. Den anden af dem var mod Karolina Holinkova, som hun slog i 5 sæt ved sidste møde. Denne gang blev det i 3 sæt, hvilket er positivt. I den sidste kamp kom hun bagud 2-0, men får kæmpet sig tilbage til 2-2. Hun må desværre se sin franske modstander løbe med sejren. Hun endte som nummer 26, efter at været seedet 17/24.

En ting der høre med til historien om Mathilde er at hun meldte fra til sidste turingen (i hendes hjemby) på grund af sygdom. Denne sygdom er hun desværre stadig ikke helt ovre, og kan stadig mærke det på vejrtrækningen.

Christine Christoffersen var seedet, men var i nederste seedningslag. Det gjorde at hun skulle spille første runde, i modsætning til Mathilde. Dette klarede hun da også på fineste vis, med en 3-0 sejr. Den blev også vist på live stream, hvor flere så med i Kolding til senior DM. Anden kamp var der desværre ikke meget at gøre i, og hun tabte da også 3-0. I tredje kampe vandt hun 3-1 uden de helt store problemer. I den næste kamp blev det også 3-1, men denne gang desværre til hendes modstander. Hendes fjerde kamp tabte hun stort 3-0. Hun kom til at lave et stræk i baglåret, og gjorde at hun trak sig fra sin sidste kamp. Det er dog ikke slemt, men bare for at være sikker på at være klar til holdturneringen.
Hun endte som nummer 24 efter at været seedet 25/32.

Alt i alt blev det altså et lidt skuffende individuelt EM for de danske spillere. De er dog ikke helt færdige deroppe endnu. På torsdag starter holdturneringen, hvor spillerene igen skal i kamp for de danske farver. De skal derfor hurtigt få de fysiske og mentale kræfter på plads igen.

Inden turneringen går i gang, støder Jens Christian Wegeberg og Casper Kloster til holdet. De skal hjælpe de tre andre spillere med at opnå så godt et resultat som muligt. Denne turneringen vil i også bliver holdt opdateret omkring her på siden.