Squash Online

Favoritterne stryger til tops ved DM

April 14, 2014Casper Kloster

Det tidpunkt på sæsonen, alle danske squashspillere har ventet på er netop overstået. Vi har fundet og kåret de danske mestre 2014. De to vindere blev Line Hansen og Kristian Frost. Det var dog to meget forskellige ture, de to spillere måtte gennemgå, før de kunne løfte trofæret over hovedet.

Line Hansen vandt for intet mindre end 9. gang. Dette år gik hun hele vejen uden at afgive et eneste sæt. Dette understreger virkelig Lines dominans på den danske squash scene. Der skulle dog heller ikke mere end tre kampe til for at gå hele vejen. Det skyldes det desværre meget lave deltagerantal på damesiden. Det havde nok ikke rykket noget på det endelige resultat, men den kvindelige bredde er savnet.

På herresiden var de fleste topspillere at finde på deltagerlisten. Her var der også noget større konkurrence end på damesiden. Før turneringen ville de fleste sige, at vinderen skulle findes blandt top 4. Der var da også klasseforskel fra top 4 og ned. Semifinalerne var en sand fornøjelse at se. Der var drama, nickshots og vilde opsamlinger. Stemningen i det jyske var også helt i top. Især kampen mellem Kristian Frost og Caspar Grauballe var noget af et drama. Publikum levede sig ind i hver bold, og de ærgrede sig nok over, at det ikke blev til fem sæt.
Stemningen havde været rigtig god og spillere og venner havde heppet på deres spillere, både fredag og lørdag.

Søndag blev dog noget helt andet. Man kunne godt mærke det var finaledag, og at både spillere, men ikke mindst publikum, også gav den lidt ekstra. Den første kamp hvor det gik helt vildt for sig, var herre-B finalen som sluttede 12-10 femte sæt til Lars Kleiminger. Det var måske ikke mesterrækken, men publikum var med alligevel og kan kun sige, at det skal opleves for at få den fornemmelse i kroppen.

Til sidst var det tid til at finde den danske herremester. Kristian Frost mod Rasmus Nielsen på CC i Kolding. Der var ikke en ledig plads, til at komme til at se kampen. Dette kunne da også mærkes. Rasmus havde flere af sine efterskoleelever med som tilskuere, som han også havde under semifinalen. Man må da også sige, at det var Rasmus’ spil, der fik publikum mest op af stolene. Nick, hop-slag, vilde opsamlinger og jeg ved ikke hvad. Det kan godt være Rasmus ikke har trænet meget i løbet af sæsonen, men han kan stadig spille. Det endte med en meget flot 3-1 sejr til Frost efter knap 90 min. Jeg tror ikke de neutrale ville have haft noget imod et sæt mere, men sådan blev det ikke.

Kristian Frost kunne derfor række hænderne i været for 4. gang, og kalde sig for Danmarks bedste.

Det har været en rigtig god weekend, som har forløbet uden de helt store forsinkelser eller andre problemer. Det eneste der manglede var lidt flere deltagere, samt en mere gennemtænkt turneringsplanlægning, der desværre bød på en brølere som ex at de to herre-semifinaler blev spillet på samme tid, samt kvartfinaler på sekundære baner, mens placeringskampe blev spillet på Center Court.

Det næste højdepunkt på dansk grund bliver slutspillet om små to uger. Her mødes flere af topspillerene igen - lad os da bare håbe at de kan levere lige så godt spil endnu en gang. Sæt kryds i kalenderen 25.-26. april og kom til Kolding og se topsquash.