Squash Online

Meget svingende præstationer ved U19 EM

April 19, 2014Kasper Pedersen

De unge danske kæmpere er nu færdige med den første dag ved U19 EM.
Vi har denne gang valgt, at i stedet for at i som læsere skal læse vores artikler omkring hvad vi troede der skete, så skriver spillerne hver dag et lille blogindlæg. Spillerne skriver:

“Efter en dejlig afslappende hviledag, som bød på en tur til Helinski i godt vejr var der atter ny energi tilbage i kroppen. Vores første puljekamp mod Schweiz vidste vi forinden ville blive en hård kamp i og med de er seedet højere end os til turneringen. Kampen mod Schweiz vidste vi ville være en vigtig kamp i målet om at komme i top 8. Mathilde var første spiller på banen og skulle spille mod Celine Walser. Mathilde kom lidt bagud fra start men hev til sidst kampen hjem i 3 sæt. Det var en vigtig sejr fra os, da pigen altid er en vigtig single. Næste spiller på banen var Thomas, han gjorde hvad han skulle, satte et godt tryk på fra start med gode drops og tight længder, som schweizeren i sidste ende måtte opgive at følge med i. Thomas vandt kampen 3 -0. Hermed havde vi sikret sig en vigtig sejr over Schweiz, og dermed et skridt tættere på top 8. JC var sidste spiller på banen, han kom godt fra start men senere i kampen blev JC lidt frustreret over nogle få dommerkendelser samt hans fejl. JC måtte desværre lide et 3-1 nederlag til Schweizeren. En sejr over Schweiz fik os i endnu bedre humør og vi var nu klar til kampen mod Finland, som vi forinden vidste ville blive svær, da Finland er seedet 4. i turneringen.

Vi stillede med et lidt svækket hold mod Finland, i det at vi aldrig rigtig troede på at vi kunne slå dem.
Christine var først på banen. Hun mødte Europas 3. bedste U19 pige, Emilia Soini. Christine fik ikke et ben til jorden, og tabte 3-0. Næste på banen var JC. JC mødte Kristian Rautiainen, som havde slået Thomas ved det individuelle EM. JC kom aldrig rigtig ind i kampen, og selvom han kæmpe fantastisk godt, så tabte han 3-0. Vi havde nu tabt, men alligevel skulle Kloster på banen til sidst.
Casper mødte finnen Miko, som desværre var for stor en mundfuld for ham. Casper tabte 3-0.

Vi vil nu lægge os til at sove, så vi kan være friske til morgendagens strabadser. I morgen møder vi først Tyrkiet, som vi forventer at slå. I sidste kamp i morgen møder vi Irland, i turneringens vigtigste kamp. Kampen for at komme i top 8. Vi håber at kunne slå dem, men må indrømme at de er favoritter.
Skrevet af Christine Christoffersen og Mathilde Lauridsen”

Fra SQO.dk’s side, vil vi gerne fremhæve specielt Mathilde Lauridsens sejr over Celine Walser, som en stor præstation. Mathilde må nu siges, at være ovenpå igen, efter hun til det individuelle EM haltede lidt.
Vi håber, at hun sammen med resten af danskerne kan nå deres mål om at komme i top 8.

Fredag:

Det har desværre ikke været en mulighed for SQO.dk, at få en blog fra spillerne omkring lørdagens kampe, da deres sidste kamp lagde så sent, og de nok allesammen lige skulle komme sig over det ærgerlige nederlag til Tyrkiet.

Fredag startede Danmark ud med en kamp mod Tyrkiet. Danmark var klare favoritter i kampen, og endda så store favoritter, at vi stillede til start uden vores bedste dreng og vores bedste pige, Thomas og Mathilde.

Jens Christian, Casper og Christine viste dog også, at de sagtens kunne klare det selv. De vandt alle deres kampe sikkert 3-0, og Danmark vandt derfor holdkampen 3-0.

Senere på dagen, mere præcist kl 19 finsk tid, mødte Danmark Irland i den skæbnesvangre kamp om 2. pladsen i puljen, og dermed også en plads i spillet om 1-8. pladsen. Vi stillede op med Thomas, Jens Christian og Mathilde mod Irland.

Thomas var først på banen, og alle vidste at kun en af drengene behøvede at vinde, da Mathildes modstander på forhånd lignede en meget nem kamp for Mathilde. Thomas skuffede desværre og tabte stort 3-0. Anden spiller på banen var Mathilde. Mathilde tog sikkert og meget hurtigt hendes kamp 3-0, efter kun at have levnet 7 point samlet til den irske pige.
Sidste mand på banen, og dermed også ham som stod med hele Danmarks EM skæbne i hænderne var den unge midtjyde Jens Christian.
JC lagde godt fra land, og tog første sæt sikkert 11-6. Andet sæt blev en tæt affære, men ireren Oisin trak desværre fra til sidst, og tog sættet 11-9. Det næste sæt blev mindst ligeså tæt, som det andet. JC var godt med hele vejen, men igen trak Oisin fra på de sidste bolde, 12-10. JC havde desværre ikke mere energi tilbage i kroppen, og tabte fjerde sæt 11-5, og dermed kampen 3-1. Derfor endte Danmark, som nummer 3 i deres pulje, og skal nu spille om 9/16 pladsen i dag.

Lørdag:

Lørdag var på alle mulige måder en meget mærkelig dag for Danmark. Danmark tabte en kamp, som de bare ikke skulle tabe, men sluttede dagen, med en flot og overraskende sejr.

Dagen startede ud med Danmarks kamp mod Belgien. Danmark var små favoritter, hvis vi da ville stille med vores stærkeste hold. Af ukendte og uforståelige årsager, stillede Danmark op uden vores bedste drengspiller U19, Thomas Laursen. Undertegnede forstår stadig ikke beslutningen, ligesom der nok sidder mange andre rundt omkring i Squashdanmark, som heller ikke forstår det.

Men Jens Christian, Casper og Mathilde måtte jo gøre hvad de kunne. Casper startede ud mod en lidt svagere belgier. Casper tog meget sikkert kampen på rutinen, 3-0. Så var det JCs tur til at spille. Han mødte en dygtig belgier, som gav ham kamp til stregen. De første to sæt deltes, hvorefter belgieren fik

  1. Sæt 11-9. Det så ud til at knække en træt JC, som tabte 4. Sæt forholdsvis stort. Nu måtte Mathilde på banen, og se om hun kunne skabe en mindre sensation, for at rive holdkampen hjem til Danmark. Mathilde var godt med i kampen, men måtte se sig slået af en meget dygtig og klogt spillende belgier. Dermed tabte Danmark kampen 2-1, og det må betegnes som en kæmpe skuffelse.

Danmark måtte nu forsøge, at komme op på hesten igen med en sejr over Italien. Men det er nemmere sagt end gjort, for Italien er på papiret (hvis du kigger på resultaterne ved det individuelle EM) bedre end Danmark.

Mod Italien startede Thomas nu ud. Thomas slog italieneren Oliviero Ventrice 3-0, hvilket er en super flot sejr af Kolding spilleren. Thomas tabte 3-2 til ham ved individuelt EM. Næste dansker på banen var Casper. Casper var oppe imod en dygtig italiener, men han var godt med i kampen. Casper måtte desværre se sig slået til sidst 3-1.

Sidste dansker på banen var Christine. Christine mødte en langt dårligere italiener, og slog hende klart 3-0, og dermed vandt Danmark kampen 2-1.

I dag møder Danmark Schweiz i kampen om 13. Pladsen. En rimelig placering, når man tager opstillingerne til alle kampene i betragtning, men SQO.dk er stadig meget uforstående overfor man valgte, at stille op uden Thomas i den vigtige kamp mod Belgien. Danmark spiller kl. 12:30 finsk tid, altså 11:30 dansk tid.