Squash Online

Skovbakken fightede sig til uafgjort i Odense

November 14, 2013Tobias Pørtner

Denne sæsons Elitedivision er præget af én ting: En helt ufattelig jævnbyrdighed mellem holdene. Gårsdagens opgør var ingen undtagelse, og efter seks kampe i landets bedste række er fire kampe end uafgjort (4-4), men de to andre er blevet afgjort med mindst mulig margin (5-3). Kampen i går mellem Odense SMK og Skovbakken blev ingen fravigelse fra denne tendens, da det blev til en lang og spændende holdkamp, hvor begge hold til sidst stod med 4 point.

Det lignede ellers Odense-sejr efter det første kryds, da OSMK kom flyvende fra land. En velspillende Danny Knudsen kørte direkte hen over Tobias Pørtner, der på intet tidspunkt kom i nærheden af at true sin modstander. På samme tid spillede Mads Korsbjerg en flot kamp mod Stefan Leifels, og efter tre sæt stod han med en overraskende 2-1 føring - det lignede den perfekte start for de rutinerede drenge. Den lige så rutinerede tysker formåede dog at hanke op i sig selv, og da han ubesværet vandt fjerde sæt, begyndte det pludselig at se vanskeligt ud for Mads, der fysisk så presset ud. Han kæmpede forbilledligt i afgørende sæt, smed alle de angrebsslag han kunne ryste ud af ærmet mod tyskeren, men i sidste ende var det ikke nok - Leifels løb med sejren og udlignede til 1-1 i holdkampen.

På det nederste kryds var det erfaringens kamp mod ungdommens fysik - en kamp som gik erfaringens vej. Mikkel Korsbjerg gjorde kort proces mod juniorspilleren Sebastian Korsgaard, der i sin debut for Skovbakken ikke kunne true den tidligere mangedobbelte danske mester. Også Michael Hansen sikrede point til Odense, da han slog Emil Grooss med 3-1. De tog kombattanter var helt lige i to første sæt. Hansen vandt en udmarvende tiebreak i første med 18-16, mens Emil udlignede via 7-11 i andet. Herfra blev Hansens finurlige og taktiske spil udslagsgivende, og selv om Emil løb og løb, fik han aldrig rigtig styr på Hansens kaskade af præcise lob og såkaldte “Aalborg-slag”.

Stillingen efter første kryds var således 3-1 til hjemmeholdet, der dog havde måtte investere store mængder fysik i et par af kampene - en faktor som udeholdet helt sikkert havde taget med i deres taktiske oplæg til kampene.

Udeholdet fra Skovbakken kom flyvende fra land på de øverste singler i andet kryds, da Tobias Pørtner overraskende formåede at få Mads Korsbjerg ned med nakken. Mads vandt et tæt første med 11-9, men måtte investere megen fysik og ikke lignede en mand med store mængder energi tilbage i kroppen. Da Pørtner tog andet sæt med samme cifre, stod skriften malet på væggen, og Skovbakken-spilleren lukkede sikkert kampen 3-1, hvor specielt hans spil frem i banen blev udslagsgivende.

På nærmest samme tid som Pørtner lukkede kampen mod Korsbjerg, sikrede Stefan Leifels sig sejren over Danny Knudsen (også med 3-1 i sæt), og der var nu udlignet til 3-3 samlet.

Presset var således stort forud for de to sidste kampe: OSMK og Skovbakken forventes at skulle kæmpe om den sidste slutspilsplads i denne sæson, så alle point var livsvigtige. Det var dog ikke kun det pointmæssige pres der kunne mærkes - klokken havde så småt rundet 22.00 i squash- og motionscenteret (den normale lukketid), så en tydeligt irriteret servitrice gav flere gange udtryk for, at hun gerne så dette opgør afsluttet så hurtigt som muligt!

Ønsket om en hurtig afslutning blev dog ikke imødegået af de fire spillere, da de to sidste kampe bød på al det drama, som enhver squashentusiast kunne ønske sig. Først var Sebastian Korsgaard blot to point fra at levere en overraskende sejr mod Michael Hansen, da han var foran med 2-0 i sæt og tabte tredje sæt i tiebreak. Hansen kunne dårligt nok løbe, men alligevel formåede den intelligente squashspiller at hive sejren i land. En imponerende fight af Odense-spillere, og noget af en huskekage for Korsgaard, som i de to sidste sæt ganske enkelt blev udspillet på taktisk snilde, af en spiller der dårligt kunne bevæge sig.

Dagens sidste kamp udviklede sig ligeledes til at blive en tæt og velspillet marathon, hvor rollerfordeling var tydelig: Mikkel Korsbjerg styrede T’et med sit velkendte præcise grundspil, mens Emil Grooss løb rundt som en gal og fightede for hver en bold. Kampen var fuldstændig lige hele vejen igennem, men da Korsbjerg sikrede sig et tæt tredje sæt med 11-8, troede de fleste, at han ville lukke kampen. Emil fightede dog ufortrødent videre. Han udlignede til 2-2 i sæt, og her fra fulgtes de to ad til 8-8 i femte. Igen tænkte de fleste, at Mikkels rutine ville blive afgørende, men på imponerende vis blev billedet lige modsat: Emil tog ganske enkelt al initiativet, og satte sig på spillet både taktisk, teknisk og mentalt. To længder limet til venstre sidevæg og en enkelt fejl fra Mikkel sikrede de næste tre point til Grooss, der tydeligt var godt tilfreds med sin bedste sejr på seniorniveau til dato.

Emil Grooss’ sejr resulterede altså pointdeling i Odense, hvilket betyder at Skovbakken, Kolding og Herlev alle har 8 point for to spillede kampe, mens OSMK og Birkerød har hhv. 11 og 13 point for tre spillede kampe. Årets Elitedivision tegner til at blive et neglebidende drama…