Squash Online

Årets sidste JGP står for døren

November 22, 2013Kasper Pedersen

Mens alle andre går rundt og fryser, er banerne i fuldt gang i alle de danske squashhaller. De danske juniorer skal nu mødes, for at kæmpe det sidste slag i år. Denne gang finder JGP turneringen sted i Smilets by, mere præcist Skovbakken. Desværre er den sidste turnering, før jul, en lidt lille turnering, da der kun er tilmeldt 86 juniorer.

DU17-19-rækken er denne gang utrolig godt besat, faktisk deltager næsten alle favoritter. De top seedede spillere er: 1. seedet Jens Christian Wegeberg, 2 seedet Christian Steffensen, 3/4 seedet Casper Kloster og 3/4 seedet Thomas S. Laursen.

Hvis alle kvalkampe går efter seedningerne, så ser puljerne således ud:

A: Jens Christian Wegeberg, Sebastian Korsgaard, Simon Steenholdt

B: Christian Steffensen, Nicolai Pedersen, Marcus Pedersbæk

C: Casper Kloster, Magnus Laursen, Sebastian Brinker

D: Thomas S. Laursen, Nicklas Drejergaard, Peter Kyhl Revsbech

Umiddelbart tegner den eneste spændende kamp i gruppe A til, at blive Jens mod Sebastian. Kampen ser på forhånd ud til at blive meget spændende, da begge er utrolig gode spillere, og det bliver helt sikkert en god kamp. SQO.dk spår en 3-1 sejr til Jens, grundet hans gode form lige pt.

I gruppe B ligner Thy´s Nicolai det sorte får, og finalen kommer sandsynligvis til, at stå mellem Christian og Marcus. Kampen bliver helt sikkert seværdig - den rutinerede Birkerød spiller mod Sport 92´eren, som lige er startet op igen. Marcus har slået Christian én gang før, men det tror SQO.dk dog ikke bliver tilfældet. Vi spår en 3-0 sejr til Christian.

Gruppe C ser også lidt ud ligesom de andre puljer. Sebastian taber sandsynligvis begge hans kampe, mens finalen står mellem Casper og Magnus. Dette må siges, at være en af bejlerne til at blive weekendens kamp. Det er helt sikkert, at kampen bliver helt åben, og det bliver den spiller med bedst dagsform, som vinder kampen. SQO.dk spår en 50-50.

Den sidste gruppe, gruppe D, ligner en temmelig forudsigelig gruppe. Vi tror, at Thomas vinder alle hans kampe 3-0, og at Nicklas slutter som nummer 2.

Semifinaler vil så se således ud:

Jens - Thomas

Christian- Casper eller Magnus

Første semifinale mellem Thomas og Jens, kunne godt gå hen og blive en god en af slagsen. Thomas er kæmpe favorit, men hvis Jens spiller hans chance og giver alt hvad han kan, så ser vi godt en lille chance for at Jens kan nuppe et sæt eller to. Dog spår SQO.dk en 3-0 sejr til Thomas.

Den anden semifinale ser lidt mindre tæt ud. Christian ser simpelthen for stærk og rutineret ud til begge de unge drenge. Magnus tog et sæt fra Christian ved sidste turnering, men vi har hos SOQ svært ved, at se andet end en 3-0 sejr til Christian denne gang.

PU17-19-rækken er denne gang meget stærkt amputeret i fraværet af de tre bedste U19 piger i Danmark, nemlig søstrene Lauridsen og Caroline Lyng.

Koldings Christine Christoffersen er dermed stor favorit, også selvom hun kun er 3/4 seedet. Som favorit til at komme i finalen med hende er Struers Camilla Kejlberg, samt Sofie Mygland fra Birkerød. SQO.dk spår en finale mellem Christine og Camilla.

DU15-rækken ser ud til, at være fuldt besat af alle de danske topspillere. Alle spillere i top 10 på Danmarks ranglisten deltager. SQO.dk spår en meget tæt række, men den klare favorit er dog Thys Kasper Pedersen. Kasper er godt nok kun 2. seedet, men det er kun på grund af hans fravær fra sidste turnering. Hvis der ikke bliver trukket om ser semifinalerne ud til at stå sådan, hvis det går efter seedningerne:

Cornelius Feldt - Julius Fuglsang

Kasper Pedersen- Mikkel Kønigsfeldt

Den første semifinale kan meget nemt gå hen og blive en gyser. Drengene træner sammen til hverdag, og kender hinanden meget godt. Vi føler, det er meget svært at udnævne en vinder på forhånd, og dagsformen bliver meget afgørende for udfaldet. SQO.dk spår en 55-45 fordel til Julius, grundet hans sejre de sidste par gange.

Den anden semifinale ser lidt mere forudsigelig ud. Kasper har endnu aldrig tabt til Mikkel og det tror vi heller ikke sker denne gang, da Kasper må være meget fokuseret på at klare sig godt i hans sidste turnering som U15. SQO spår derfor en 80-20 fordel til ham.

PU15-rækken er også fint besat af alle favoritterne. 1. seedet Ida Schjøtt håber nok hun kan få en revanche mod den unge Sabine Petersen, som ved sidste turnering fik skovlen under hende. Som outsider til førstepladsen må Thys 2. seedede Betina Mortensen også nævnes. SQO.dk spår en finale mellem Ida og Sabine, hvor den unge Herlevgenser nok må være favorit til, at tage titlen.

I DU13-rækken får vi sandsynligvis igen noget utrolig godt squash at se, da både Danmarks 1,2 og 3´er er med ved turneringen. 1. seedet Tobias Weel, 2. seedet Martin Tranholm og 3. seedet Rasmus Madsen ligger alle tre meget lige, og det bliver svært, at sige hvem af de tre der løber af med titlen. SQO ser dog en lille fordel til Tobias, grundet hans vilde hurtighed og flotte teknik.

PU13-rækken bliver sandsynligvis ligeså tæt på de øverste placeringer som sædvanligt. Sidste turnering trak Klara Møller fra Thy det længste strå, via en 3-2 og en 3-1 sejr i finalepuljen. Ligeså tæt bliver det sandsynligvis igen blandt: 1. seedet Sofie Drejersgaard, 2. seedet Klara Møller og 3. seedet Kristine Hestbech. SQO.dk spår en lille fordel til Klara, grundet hendes sejr ved sidste turnering, men her bliver dagsformen virkelig afgørende.

DU11-rækken ser ud til at endnu engang skal afgøres mellem Skovbakkens William Tranholm og Herlev drengene Jakob Madsen og Asger Højer. William har de sidste to turneringer vundet alle indbyrdes kampe mod de to andre drenge, og vi tror også hos SQO, at han vinder denne gang. Jakob og Asger spiller normalt tæt, og har af de sidste to opgør begge vundet én. Derfor ser kampen tæt ud, og vi spår en tæt kamp, med stor chance for at gå i 5 sæt.

PU11-rækken er denne gang kun besat af 4 spillere. Laura Lauridsen fra Thy er kæmpe favorit til, at vinde rækken, og afgav ikke et eneste sæt til nogle af de andre spillere ved sidste turnering. Grams Laura Schjøtt er favorit til, at tage andenpladsen i rækken, mens vi hos SQO tror, at Struers Julie Nielsen løber afsted med

  1. pladsen.