Squash Online

Hjemmebanen bliver udnyttet i fulde drag af unge Magnus Laursen

November 25, 2013Kasper Pedersen

Mens de bedste damer i Danmark udfoldede sig i centrum af København, var de danske juniorer taget til JGP i Skovbakken, for at kæmpe om medaljer. For nogle var det sidste chance i deres juniortid, for de fleste andre bare den sidste i

  1. Derfor betød det, at alle gerne ville slutte godt af inden julepausen. Turneringens største overraskelse var unge Magnus Laursen, som på hjemmebane formåede, at gå helt i finalen.

DU17/19

I gruppe A stod nøglekampen mellem 1. seedet Jens Christian Wegeberg og Sebastian Kjærside Korsgaard. De to første sæt bliver vundet med mindst mulig margin. Første sæt endte 13/11 til Sebastian, efter mange lange tætte dueller. Andet sæt lignede meget første sæt. Jens Christian lavede lidt for mange fejl, mens Sebastian gjorde hvad han er bedst til og fik alt tilbage. Sebastian vandt sætte 11/9. Dette tog pusten fra Jens Christian, hvorefter kampen endte 11/4 i tredje sæt.

I gruppe B vandt Christian Steffensen begge sine kampe 3-0, og bookede på den måde sin billet til semifinalen.

Overraskelsen stod mellem Nicolai Pedersen fra Thy og Jacob Søndergård fra Struer. Nikolai startede godt ved at vinde første sæt 11/9. Jacob svarede dog godt igen, ved at vinde andet sæt 7/11. Nikolai startede bedst i både 3 og 4 sæt, ved at komme foran med 8-4 og 9-3, men det blev Jacob der løb med sejren 9/11, 10/12.

I gruppe C stod det mellem Casper Kloster og Magnus Laursen. SQO.dk havde sat denne kamp til at være 50-50. Begge spillere startede godt, og fulgtes ad op til 7-7. Herefter gik Hjemmebane spilleren lige et gear op, og snuppede sættet med 11/7. I andet sæt blev tempoet skruet lidt op. Sættet ender i tiebreak, og med sætbold til begge spillere. Magnus trækker dog det længste strå, og bringer sig foran med 2/0. Tempoet gik endnu et hak op i tredje sæt. Casper bragte sig hurtigt foran 8-3. Det lignede de skulle ud i et fjerde sæt. Magnus ville det dog anderledes, og vandt sættet 11/9 og hermed kampen.

I gruppe D fløj Thomas Laursen igennem alle sine kampe og var derved klar til semifinalen.

Den første semifinale stod mellem Sebastian og Thomas. De startede tæt, men med Thomas som spilstyrer. Det gjorde også han tog første sæt 11/8. Efter første sæt så han sig ikke tilbage, og Sebastian fik kun samlet 3 point sammen i de sidste 2 sæt.

Den anden semifinale stod mellem Christian og Magnus. Magnus startede godt som sidst de to mødtes ved at tage første sæt med 11/5. Sidst de to mødtes vendte Christian kampen til hans fordel på dette tidspunkt. Det var dog ikke tilfældet denne gang, hvor Magnus holdt fast og tog andet sæt 11/8. Det helt store overraskelse lå vente på sig. Tredje sæt blev intens, i form af dommerkendelser, højt tempo og et opstemt hjemmepublikum. De to spillere følges ad helt op til 10-10, men så stak Magnus endnu engang fra og vandt kampen.

I sin blot hans anden U17/19 turnering, er Magnus nu i finalen.

Finalen mellem Magnus og Thomas blev en ensidig affære, hvor Thomas kun afgav 10 point over hele kampen. Thomas er dog stadig en lidt for stor mundfuld for den unge Skovbakken spiller.

Sebastian og Christian skulle spille 3/4. Denne kamp blev aldrig rigtig spændende da Christian ikke rigtigt kom op i tempo. 3/0 blev kampen til Sebastian.

PU17/19

I Gruppe A stod Camilla Kejlberg, som første seedet i puljen. Favoritrollen lå dog på Christine Christoffersen. Den udlevede hun da også til fulde, da hun kun taber point nok til et enkelt sæt over de to kampe i puljen.
Dermed skulle Christine møde nr.2 i gruppe B, og Camilla der endte som nr.2 skulle måde nr.1.

I Gruppe B var Camilla favorit til at gå videre. Det gjorde hun uden at afgive et enkelt sæt.

Spænding i gruppe b var om anden pladsen. Maiken Pedersen var tæt på at lave overraskelsen. Hun tabte dog i en tæt 5 sætter mod Sara Sofie Svith.

Dermed så semifinalerne således ud.

Christine - Sara

Christine var let på fødderne og viste hendes stabile grundspil var nok til at vinde kampen 3/0 uden problemer.

Camilla - Sofie

Sofie hang godt på i de to første sæt der begge endte 11/7, men så var der heller ikke mere tilbage. På den måde viste Camilla hvorfor hun er førsteseedet med en sejr på 3/0.

I finalen stod Christine og Camilla overfor hinanden.

Det var en kamp præget af gode dueller, på højt niveau. Christine viste dog at hendes ekstra år, har givet hende mere rutine og stabilitet end Camilla har på nuværende tidspunkt. Derved endte kampen 3/0 til Christine efter en god fight af Camilla.

Sofie Mygland vandt sikkert kampen om tredje pladsen.

DU15

Rækken var delt i 4 puljer, med 3 til 4 spillere i hver. De 4 top seedet spillere, holdt deres seedning. De gjorde det endda uden at tabe et eneste sæt på vejen. Derfor var det også klart det var de 4 bedste spillere der stod i de to semifinaler.

Den første stod mellem klubkammeraterne Julius Fuglsang og Cornelius Feldt.

Det var en kamp der svingede meget, men med Cornelius som vinder i femte sæt.

Den anden semifinale blev aldrig rigtig spændende da Kasper Pedersen vandt 3/0 over Mikkel Kønigsfeldt.

I finalen viser Kasper klassen. Cornelius er godt med i alle sæt, men det var Kasper der kunne trække sig sejrrigt ud af de tre sæt det blev til.

Julius vandt kampen om tredje pladsen 3/1.

PU15

I piger under 15 blev der spillet en stor pulje, hvor alle spillede mod alle. SQO.dk havde spået at kampen ville stå mellem Ida Schjøtt, Bettina Mortensen og Sabine Petersen. Der var utrolig tæt kamp om top placeringerne.

Det mest spændende og afgørende kamp stod mellem Ida og Sabine. Kampen skulle selvfølgelig afgøres i 5 sæt. Serbine som også vandt sidste turnering, trak endnu engang det længste strå, og vandt 11/5 i det afgørende sæt.

Anden pladsen gik til Ida og tredje pladsen til Bettina.

DU13

Emil Fuglsang stod for den største overraskelse i rækken, da han slog Elias Coyle. Alle de andre topseedet holdt deres seedning og derved så semifinalerne således ud.

Den første semifinale var Tobias Weel og Rasmus Madsen. Rasmus lagde an til at lave overraskelsen, ved at tage første sæt. Tobias viste dog hvorfor han er første seedet og kom flot tilbage og vandt kampen 3/1.

Den anden semifinale stod mellem Emil Fuglsang og Martin Tranholm. Martin lagde godt fra land ved at vinde de to første sæt sikkert. Emil kom dog tilbage i kampen da han tog tredje sæt med 9/11. Martin fik samlet sit spil igen og vandt kampen 3/1.

Finalen stod derfor mellem Tobias og Martin. Det blev en kamp af 4 tætte sæt mellem de to spillere. Martin tog første sæt, men lige som i semifinalen kom Tobias flot tilbage og holdt sin seedning med en 3/1 sejr.

PU13

Rækken bestod af to puljer af 5 spillere.

I pulje A var Sofie Drejergaard første seedet. Hun gjorde rent bord og vandt alle sine kampe 3/0.

I pulje B var det mere tæt da Klara Møller og Kristine Hestbech skulle mødes. De to piger var ude i en lang 5 sætter. Det var kun med nød og næppe Klara slap igennem til finalen.

Finalen blev lige så spændende som man kunne have håbet på. Klara starter godt og bragte sig på 2/0. Det lignede kampen var afgjort. Sofie ville dog anderledes og kom tilbage og bragte balance i tingene, da hun kom på 2/2. Klara vendte spillet til sin fordel i den afsluttende fase og vandt kampen 3/2.

DU11

William Tranholm var helt ustoppelig da han sikkert bragte sig hele vejen til finalen. Jakob Madsen kom også godt igennem sin pulje. Han kom dog i problemer mod Asger Høier. Kampen gik i 5 sæt, men Jakob kom igennem og var finale klar.

I finalen viste William ingen slinger i valsen og vandt kampen 3/0.

PU11

I fraværet af Sarah og Mathilde i pigernes ældste række, viste lillesøster Laura Lauridsen hvordan det skulle gøres. Hun afgav kun et enkelt sæt til anden seedet Laura Schjøtt. Det var dog ikke nok til, at holde Laura Lauridsen fra turneringssejren.