Squash Online

Skaarenborg afværger Thy-søstrenes attentatforsøg

February 11, 2017Tobias Pørtner

Noget af et drama udspillede sig ved Skovbakken Grand Prix, da Sally Skaarenborg med nød og næppe sejrede samlet efter seriøse udfordringer fra søstrene Sarah og Mathilde Lauridsen. Lau Kiehn besejrede endnu engang Rasmus M. Nielsen og manifesterede sin nuværende plads som to’er i Danmark på herresiden.

I damerækken stod det på forhånd klart, at det ville blive et opgør mellem de to Lauridsen-søstre og Sally Skaarenborg, der i øvrigt til sammen udgør Kolding elitehold, i kampen om turneringssejren. Skaarenborg var på forhånd favorit, men da Mathilde Lauridsen åbnede turneringen med at besejre sin yngre søster stensikkert 3-0, viste hun, at hun var klar til kamp.
Lørdag indtraf den helt store overraskelse så, da Sarah Lauridsen fik revanche for sin halvsløje indsats fredag ved at besejre Skaarenborg i et langt drama, med 11-9, 7-11, 11-8, 7-11, 14-12. Et mildt sagt opsigtsvækkende resultat.

Alle odds var nu imod Sally, der blot havde få minutters pause inden hun igen blev smidt i kamp - denne gang mod storesøster Mathilde Lauridsen, der pludselig havde alle odds på sin side. Der var dog ingen piben fra Skaarenborg, der på imponerende vis formåede at samle sig og besejre Mathilde med 11-9, 11-7, 7-11, 11-5, hvilket lige præcis var nok til at sikre hende den samlede sejr på bedre pointscore.

Læs også: Detaljerede resultater fra Skovbakken Grand Prix 2017

Kiehn førsteudfordrer til DM-titlen?
Hos herrerne havde Rasmus M. Nielsen cruiset sig vej til finalen, hvor Lau Kiehn ventede. Sidstnævnte havde haft to gode opgør mod Skovbakkens Kristian de Silva og Sebastian Korsgaard på vejen, men til trods for at han var nede med flere sætbolde i løbet af de to kampe, havde han stadig fundet vej til den afgørende kamp via to 3-0 sejre.

I finalen startede Nielsen som lyn og torden. Han var hele tiden et skridt foran i 1. sæt, som han til sidst lukkede med 11-9 og spillede sig stort foran i 2. sæt, inden luften gik af ballonen. Lungerne var tømte. Kiehn åd sig stille og roligt tilbage i kampen, og da han sikrede sig en udligning til 1-1 i sæt efter tiebreak, lignede han det bedste bud på en vinder.
3. sæt var overstået før tilskuerne havde fundet deres pladser foran banen - 11-2 og Kiehn var på vej mod en komfortabel sejr. Rasmus, der inden sæsonen skiftede til Skovbakken og derfor nød opbakning fra hjemmepublikummet, kom dog markant stærkere tilbage 4. sæt, men et oversatset krydsdrop ved 9-10 blev fatalt, da Kiehn fløj frem og krydsede en sikker og flad vinder og kunne brøle sin glæde ud over den tredje sejr på stribe over Nielsen.

Turneringen havde deltagelse af i alt 42 spillere og i de resterende rækker dominerede arrangørerne stort, da Anja Bæk, Tobias Weel, Philip Pedersen og Heino Rasmussen stod for sejrene. Af disse spiller tre for Skovbakken, mens Pedersen har sin daglige gang i klubben.