Squash Online

Skovbakken Grand Prix: Kan Lau Kiehn gøre det igen?

February 10, 2017Rasmus Jessen

Der er lagt i kakkelovnen til et par dramatiske opgør ved weekendens Senior Grand Prix i Skovbakken.

I aften byder den Aarhus-baserede klub velkommen til årets anden Grand Prix-turnering og denne turnering vil formentlig byde på to sprængfarlige opgør, som man allerede kan begynde at se frem til nu. De to topseedede i herrernes mesterrække, Lau Kiehn og Rasmus Møller, ramler formentlig sammen i finalen om lørdagen, og det samme gør de to topseedede i damernes mesterrække, Sally Skaarenborg og Mathilde Lauridsen.

Herlevs 1. single, Lau Kiehn, har nu slået Skovbakkens stjernespiller, Rasmus Møller, to gange i træk. Ved sidste måneds opgør ved eliterunden i København Squash Klub formåede Lau Kiehn at løbe med en sejr på 3-2 i sæt, efter han havde været bagud 0-2 til den stærke sønderborgenser.
Rasmus Møller må forventeligt have blod på tanden for at trække en sejr hjem i denne omgang. Magtforholdet mellem de to spillere har rykket sig betydeligt på det sidste, og hvis den formstærke Lau Kiehn formår at slå sønderjyden igen, så kan der spekuleres i, hvem der mon får den højeste single ved europamesterskaberne af de to. Den danske mester, Kristian Frost, er fraværende denne weekend, da han er er i USA og spille PSA-turnering.

Sally Skaarenborg har de sidste mange, mange år været den anden bedste kvinde i dansk squash. Men over det sidste års tid har Mathilde Lauridsen voldt hende problemer. Ved deres sidste opgør var det også den unge kvinde fra Thy, som tog sejren, og det har resulteret i, at hun har den højeste single på deres elitehold i Kolding. Om Sally Skaarenborg har rutinen til at tryne den yngre og mere aggressive spiller, bliver spændende at se. De mødes forventeligt i finalen lørdag eftermiddag. Line Hansen, som er flyttet tilbage til Danmark, er ikke tilmeldt weekendens turnering.
Der skal dog også holdes øje med den yngre Lauridsen-søster Sarah, der trods et finalenederlag til det nyligt afholdte junior-DM, må forventes at være yderst skarp. På det seneste har hun spillet helt tæt med Mathilde i de interne kampe, så spørgsmålet er, hvem Sallys største udfordrer egentlig bliver?

41 spillere har meldt deres deltagelse ved Skovbakkens turnering. Storebælts-tendensen viser sig tydeligt igen. Kun fem spillere fra Sjælland tager turen over broen, for at deltage i en af vores relativt få Grand Prix-turneringer.

Et bemærkelsesværdigt tiltag, som turneringsledelsen har gjort, er, at sætte deltagergebyret ned til 150 kr + gratis frokost og frugt. Tiltaget er lavet i håbet om, at flere spillere vil deltage. Standardgebyret for sådanne turneringer ligger ellers altid på 250 kr.

I løbet af weekenden kan du følge med på vores Snapchat-kanal: Squashonline - og på vores Facebook-side. Når turneringen er afsluttet, da kan du finde en opfølgning her på siden.