Squash Online

Senior Grand Prix i City Squash: En succeshistorie

October 20, 2014Rasmus Jessen

Den netop afsluttede turnering i City Squash, var intet mindre end en succes, og det er hvad vi har savnet i dansk squash! Den hyggelige hal på Amager osede af hygge, og atmosfæren var som mange udtrykte det “ligesom i gamle dage”. 75 squashere fra hele landet spillede turneringen, så der var tryk på hele weekenden.

Normalt ville jeg have startet med resultaterne først, men den mest væsentligste nyhed efter denne weekend, synes jeg personligt, var det fremragende arrangement og deltagerantal. Det skal vi holde fast i!

Semifinale resultater:

Herre M

Rasmus Møller vs. Mikkel Pedersen: 3-0

Morten Wiegandt vs. Lau Kiehn: 3-0

Dame M

Line Hansen vs. Cille Mayer: 3-0

Sally Skaarenborg vs. Sissel Trap: 3-0

Herre A

Sebastian Korsgaard vs. Christian Steffensen 2-3

Jesper Ratzer vs. Martin Laursen: 3-1

Finale resultater

Herre M

Morten Wiegandt vs. Rasmus Møller: 0-3
Rasmus Møller vinder 3-0 på papiret. Men der var ikke meget der adskilte de to danske squashstjerner. Første og andet sæt blev vundet i tie-break, hvor Møller trak det længste strå i begge sæt.
Kampen var præget af Mortens fantastiske præcise længder og drop, som han fik arbejdet Rasmus rundt på banen med. Men uanset hvor præcis Morten så ud til at spille, så blev den fleksible sønderborgenser ved med at samle alt op. Rasmus leverede nogle helt utrolige vindere, flere nickshots blev slået fra et sted i luften der nærmest var tættere på loftet end gulvet. Fysisk viste Rasmus sig utrolig stærk. Men også Morten spillede en flot turnering, og vandt alle foregående kampe 3-0.

line Hansen vs. Sally Skaarenborg: 3-0
Sally spillede en god kamp, og fortæller at hun selv er tilfreds med sin præstation. Line Hansen, også kaldet den danske squashdronning, har et niveau som ikke kan sammenlignes med andre squashdamer herhjemme. Hun vandt en flot kamp, hvor hun var ovenpå hele vejen, selvom Sally kæmpede bravt.

Christian Steffensen vs. Jesper Ratzer: 3-1
Den danske verdensmester i racketlon måtte bukke under for den hårdtslående birkerødspiller. Begge spillere viste turneringen igennem at de er tæt på deres topniveau, og som alle deres kampe, blev denne kamp rigtig tæt og velspillet.

Tredjepladsen i herre mester, gik til lau Kiehn, efter at slå Mikkel Pedersen 3-1 i sæt. Mikkel var foran 1-0 i sæt og 6-2 i andet sæt, hvorefter at lau trak fra og derefter kiggede han ikke tilbage.

Femte pladsen gik til Rasmus Jessen, hvor han slog den nyligt udsprungne senior spiller, Thomas Laursen. Som de foregående opgør de har haft, blev den uhyre tæt. De ender i et afgørende femte sæt, hvor Jessen igen (ligesom sidste gang de mødtes) skyder Laursen ned på matchbolden, og dermed vinder kampen 3-2.

En af de store overraskelser blev det “æg” som Kristian De Silva leverede på Thomas Pilaks tallerken. Han vandt nemlig første sæt 11-0. Pilak fandt efterfølgende sit spil og kæmpede sig tilbage i kampen og trak en sejr i land. Kampen endte 3-2. De Silva har i denne sæson vist rigtig højt niveau, så det kan godt forventes han bliver og konkurrere i mesterrækken fremover.

Cille Mayer slår Sissel Trap 3-0. Det var en rigtig tæt kamp, hvor Cille får trykket på speederen i slutningen af sættene, og løber dermed med en 3-0 sejr, selvom der ikke var meget imellem dem.

Afrunding
Der var, fra City Squash side, arrangeret en gratis middag for alle, lørdag aften. Det tiltrak mange, og der endte med at være over 50 mennesker med til en omgang rødvin og festivitas. Det var en super god afslutning på en vellykket turnering. Dette korte kapitel i dansk turneringssquash vil forhåbentligt blive set på med beundrende øjne, og inspiration til andre turneringer!
Skovbakken Squash er nu i fuld sving med at stabe en stor og flot turnering på benene næste weekend. Den vil vi anbefale ALLE squash interesserede at spille. Også fremover håber vi på at se så flotte deltagerantal til Senior Grand Prix turneringerne!

Yderligere resultater kan ses på HER.