Squash Online

El Shorbagy fuldender vanvittig uge

October 19, 2014Kristian Frost

US Open er netop blevet færdigspillet i Philadelphia, PA. Turneringen har været en af de længste turneringer til dato, da både første og anden runde samt kvartfinalerne var såkaldte “split rounds”. Malaysiske Nicol David og egyptiske Mohamed El Shorbagy løb med sejrene.

Hos damerne var der aldrig rigtig tvivl om udfaldet. David har i en længere periode leveret et nærmest skræmmende højt niveau, hvor det kun har været Raneem El Weleily og Nour El Sherbini, der har kunne presse den malaysiske squashdroning. I finalen var det netop den unge El Sherbini der skulle prøve kræfter med David. Selvom El Sherbini pressede David til det yderste, var sejren altid inden for rækkevidde for David. Kampen endte 3-0 med cifrene 11-5 12-10 12-10.

Hos mændene var der anderledes spænding om udfaldet. Forud for turneringsstart blev der spekuleret meget i rangliste point, da Ramy Ashour forud for turneringen valgte at melde afbud. Greg Gaultier kunne dermed forøge differencen mellem ham selv, El Shorbagy og Nick Matthew. På samme tid kunne El Shorbagy og Matthew ligeledes overtage 1. pladsen, hvis en af dem skulle løbe med sejren. Det var derfor enorm spænding i de sidste runder, hvor specielt El Shorbagy udviste stor usikkerhed. Det hele skulle også afgøres i de allersidste runder, da Gaultier og El Shorbagy stod overfor hinanden i den ene semifinale og Matthew stod over Amr Shabana i den anden.

Første semifinale der skulle spilles var Gaultier og El Shorbagy, og stemningen var bogstavligt talt elektrisk. El Shorbagy leverede squash på et niveau det sjældent er set. Egypteren kørte franskmanden midt over, og muligheden for at overtage 1. pladsen var nu tættere på end nogensinde for den unge egypter. Han skulle “blot” vinde finalen over Matthew eller Shabana for at springe foran Gaultier på ranglisten. Shabana hev en kanin op ad hatten og besejrede Matthew 3-1. Derefter var det en realitet: El Shorbagy ville overtage 1. pladsen fra 1. november.

Finalen var præget af stor nervøsitet fra El Shorbagys side. Shabana var tydeligvist ikke påvirket af situationen, og leverede flot squash i første sæt. Han vandt sættet uden de store problemer, men det var ligeledes El Shorbagy der gav ham en hjælpende hånd med et utal af uprovokerede fejl. Shabana bragte sig også foran 6-2 i andet, men så ændrede momentum sig. Efter en drabelig duel, hvor Shabana havde flere chancer for at gå 7-2, fik El Shorbagy lavet et vinderslag, og den unge egypter var pludseligt vækket til live, og han så sig aldrig tilbage. El Shorbagy indhentede føringen og vandt sættet 11-9. Derfra var der ingen slinger i valsen. El Shorbagy spurgte endda efter en ny bold efter andet sæt, så duellerne ville forblive lige så lange som i sættet forinden. Taktikken virkede til perfektion. El Shorbagy hamrede derudaf og Shabana var nærmest chanceløs. De sidste to sæt blev vundet 11-3 11-3, og El Shorbagy fuldtendte derfor en vanvittig uge, hvor han først gik fra 2 til 1 på ranglisten, og på samme tid sikrede sig sin første titel på amerikansk grund. El Shorbagy skriver følgende på facebook om sin sejr:

Last week was one of the best weeks of my life. Winning the U.S Open and becoming the new world number 1!!!! Thank you all for your support, I have read all your MSGs. Your support means so much to me!!!

Mohamed El Shorbagy