Squash Online

Sally Skaarenborg: ''Alt kan ske til DM''

March 20, 2011Benjamin Dornfeldt

Der er nu mindre end en uge til at årets store højdepunkt finder sted - de danske mesterskaber for seniorer. Turneringen finder dette år sted i Herning og som det var tilfældet sidste år i Odense, er forventningerne tårnhøje. Der er fra første kamp lagt op til spændende, intens og seværdig squash. Det helt store spørgsmål er bare: Hvem vinder dette års DM? Vi har i år hevet fat i favoritterne til titlen og fået os en lille snak om det kommende DM.

Den første vi på SQO har fået os en snak med er Sally Skaarenborg. Sally, der gennem de seneste år har været en etableret del af den danske elite, skal forsøge at slå en stærk Line Hansen af tronen. Kan hun det? Mere om Sallys tanker og forberedelser op til det kommende DM herunder. God fornøjelse.

Først, et hårdt og kontant spørgsmål med forventning om et klart svar: Bliver du Dansk Mester ano 2011?

Sally: Nej, det gør jeg sku nok desværre ikke. Men jeg vil gøre ALT for at det bliver svært for den person der vinder.

Vi læsere vil gerne høre noget om dine tanker omkring det kommende DM. Er det det, man som squashspiller går og venter hele året på at spille? Eller er det bare en turnering som alle de andre, det er i bund og grund de samme spillere du skal spille mod, som du møder hele året alligevel?

Sally: Der er helt sikkert noget helt specielt over DM. I år er det nok den eneste turnering hvor vi piger kan se frem til en monrad der er udfyldt. Samtidig med det, er der også en del udover de spillere der altid tropper op som har valgt at deltage, så man ved aldrig helt hvad man kan forvente af sig selv og de andre spillere. “Det er jo DM”. Men nej jeg synes ikke det er noget man går og venter på hele året, der er mange andre turneringer rundt om i verden som er mindst lige så vigtige da det gælder de ekstremt vigtige point til verdensranglisten.

Hvordan har dine forberedelser været? Har de været anderledes end når du spiller andre danske eller udenlandske turneringer?

Sally: Forventningerne er selvfølgelig anderledes, da der møder flere gode spillere op, så der bliver hård kamp om pladserne og alle vil gøre deres bedste for en god plads til DM.

Kommer vi til at se noget nyt fra din side? Måske en lille twist i din spillestil der gør dig sværere at læse for modstanderne end normalt?

Sally: Hmmm det vil jeg da ikke sidde og skrive her så ;) Det bliver en overraskelse for den person jeg spiller imod. “Be afraid - be very afraid” :P

Ej, men jeg arbejder konstant på at gøre mit spil bedre og maskeret for at mine modspillere ikke skal kunne læse mit spil med det samme. Det kommer man langt på, men det er også svært synes jeg.

I forbindelse med det spørgsmål, har du så gjort noget ekstra ud af at tænke på dine kommende modstandere og ligge planer for hver enkelt?

Sally: Nej, pga det nye ranglistesystem og en skadesdag i Århus er jeg rykket helt ned som nummer 7 på ranglisten (Det er jo det der dobbelt jump system, så én dårlig eller skadet dag, og det kan være fatalt for ens ranglisteplacering). Så alt efter hvor mange der tilmelder sig kan jeg komme til at møde Line Hansen i første kamp måske. Så jeg tager kamp for kamp og når jeg ved hvem jeg skal møde og hvad der skal ske begynder jeg at lægge taktikken. Det fungerer bedst for mig og så kan jeg fokusere ordenligt på den kommende kamp.

Hvad er dine forventninger overordnet til turneringen?

Sally: Jeg prøver på slet ikke at have nogen forventninger. Jeg bliver utroligt hurtigt meget nervøs og anspændt og så går alt ud over dommeren og min ketcher og alt muligt andet. Det kan jeg bare lade være med og så kommer det hele som det kommer. Enten vinder jeg eller også gør jeg alt hvad jeg overhovedet kan og nogle gange er det bare ikke godt nok. Så må jeg tilbage i træningstimen og gøre mig klar til turnering i Irland i næste måned.

Regner du først med at blive mødt med reel modstand i de sidste runder, eller bliver det 3 dage med 5-sæts kampe?

Sally: Alt kan ske til DM, så man skal være klar fra start - ingen kan føle sig for sikre !

Hvem er favoritterne i dine øjne?

Sally: Det er helt klart Line hos pigerne. Hun er alt for stærk. Det er da klart at jeg vil gøre alt for at gøre det svært for hende at vinde - hun skal jo ikke komme sovende til det. Men med en placering som (omkring) 30 i verden og med mange års erfaring på bagen kan vi andre ikke gøre så meget andet end løbe r\*en ud af bukserne. MEN det kommer, og jeg vil i hvert fald gøre mit til at blive bedre og bedre og bedre så det ikke bliver så let de kommende år.*

Hvis du skal pege på en eller to spillere der anses som outsidere, og måske kan gå hen og få en god turnering, hvem er det så - og hvorfor?

Sally: Jeg vil helt sikkert pege på Bine, som den outsider ikke mange har lyst til at møde. Hun har vist styrke efter hendes skade som ramte hende for lidt over 1 år siden (dog en lidt svingende styrke) men rammer hun dagen kan hun gøre mange squashspillere ‘kede af det’ ;) Hun er, sammen med Sissel Trap, begyndt at spille wispa turneringer og er på jagt efter point til verdensranglisten så vi kan komme ud og rejse lidt sammen.

Hvem ser du dig selv i en finale imod søndag den 27. marts?

Sally: Jamen hvis jeg står i finalen søndag så står jeg jo nok i finalen mod Line Hansen, som sidste år

Inden det sidste og afsluttende spørgsmål: Hvis vi ser dig i finalen, søndag den 27. marts i Herning, har du så allerede nu planlagt hvilke tøj du går på banen i?

Sally: *Tøjet tænker jeg godt nok ikke på endnu.. Som sagt længere oppe

  • én kamp af gangen = én overvejelse om tøjet af gangen ;) Det eneste krav er at det skal være behageligt at spille i så jeg ikke skal tænke på det irriterende tøj og kan fokusere på kampen og mit spil.*

Og som afslutning. Hvis du vinder DM hvordan vil du så fejre det?

*Sally**:** *Det er et godt spørgsmål. For det normale svar ville vel være at det skulle fejres med en ordentlig bytur, men finalen bliver jo spillet på en søndag, så det er nok lidt malplaceret og ville nok skulle gå i byen alene. Desuden skal jeg også være klar til turnering i Irland så byturen bliver nok lagt lidt på hylden. Men måske jeg ikke bare ville skrive det på det famøse facebook så alle i hele verden ved at jeg har vundet :D