Squash Online

Rasmus M. Nielsen: ''Optakten til DM er blevet lagt for at peake!''

March 21, 2011Benjamin Dornfeldt

Der er nu kun fire dage til det hele går løs i Herning. Vi har denne gang hevet fat i den tidligere danmarksmester, Rasmus Møller Nielsen. Rasmus har gennem hele sæsonen vist gode takter og må sammen med Kristian Frost siges at være den absolutte topfavorit til årets DM titel.

Først, et hårdt og kontant spørgsmål med forventning om et klart svar: Bliver du Dansk Mester ano 2011?

Rasmus: Forhåbentligt.

Vi læsere vil gerne høre noget om dine tanker omkring det kommende DM. Er det det, man som squashspiller går og venter hele året på at spille? Eller er det bare en turnering som alle de andre det er i bund og grund de samme spillere du skal spille mod, som du møder hele året alligevel?

Rasmus: DM er noget særligt. Det er en vigtig turnering man helt sikkert ser frem til, og de fleste ønsker at vinde. Det har været lidt svingende i år med deltagere i turneringerne, men som feltet ser ud i år ligner det, at vi for første gang stort set har alle med til en turnering. Derfor bliver det spændende at se hvordan udfaldet bliver.

Hvordan har dine forberedelser været? Har de været anderledes end når du spiller andre danske eller udenlandske turneringer?

Rasmus: Nej synes jeg egentlig ikke. Man prøver vel at time så man præsterer godt hver gang, men det er da klart at optakten til DM er blevet lagt for at peake!

Kommer vi til at se noget nyt fra din side? Måske en lille twist i din spillestil der gør dig sværere at læse for modstanderne end normalt?

Rasmus: Nej tror det vil blive meget lignende den normale spillestil.

I forbindelse med det spørgsmål, har du så gjort noget ekstra ud af at tænke på dine kommende modstandere og ligge planer for hver enkelt?

Rasmus: Ikke specielt - vi kender efterhånden alle hinanden så godt, så jeg vil holde fokus på mit eget spil.

Hvad er dine forventninger overordnet til turneringen?

Rasmus: Jamen jeg ser frem til en hyggelig weekend med forhåbentlig en masse god squash og en god atmosfære i centeret. Det bliver spændende at se Hernings nye udbygning, og det har tidligere været gode arrangementer de (Herning) har afholdt. Det bliver helt sikkert en sjov turnering da så mange har valgt at deltage, og dette gør det klart sjovere at spille turneringen.

Regner du først med at blive mødt med reel modstand i de sidste runder, eller bliver det 3 dage med 5-sæts kampe?

Rasmus: Kunne da helt sikkert være rart hvis man kunne komme let igennem, men tror jeg ikke bliver tilfældet. Bliver spændende at se lodtrækningen på fredag, da der er personer i alle seedningslag der har en reel chance for at gå langt.

Hvem er favoritterne i dine øjne?

Rasmus: Jamen man kan ikke komme udenom et par personer. Kristian som dansk mester ligger meget lige for. Morten har vist gode takter på det seneste. Caspar er helt sikkert også en god outsider, og Michael Frilund og Michael Hansen har også været godt spillende på det seneste.

Hvis du skal pege på en eller to spillere der anses som outsidere, og måske kan gå hen og få en god turnering, hvem er det så - og hvorfor?

Rasmus: Ja som ovenfor er de nævnt. Michael Hansen viste sidste år at han helt sikkert kunne være med om de sjove placeringer, men tabte en tæt første kamp. Michael Frilund er kommet godt tilbage, men det svært at sige helt præcis hvor han pt. er, da vi ikke har set så meget til ham på det seneste. Caspar har vist gode takter, dog har han været lidt svingende til tider, men hvis han rammer dagen kan han helt sikkert gå langt.

Hvem ser du dig selv i en finale imod søndag den 27. marts?

Rasmus: Umiddelbart må jeg sige Kristian - vi er i hver vores halvdel. Så må lodtrækningen afgøre resten :)

Inden det sidste og afsluttende spørgsmål: Hvis vi ser dig i finalen, søndag den 27. marts i Herning, har du så allerede nu planlagt hvilke tøj du går på banen i?

Rasmus: Øh nej. Bliver vel det normale tøj jeg spiller i for tiden - men har ikke lige planlagt hvilket må jeg indrømme.

Og som afslutning. Hvis du vinder DM hvordan vil du så fejre det?

Rasmus: Selvfølgelig. Det er da noget der skal fejres med familie og venner.

Om Rasmus skal fejre en DM titel med familien, finder vi ud af på søndag!