Squash Online

14-årig til tops i PU19-rækken i Herlev

March 21, 2011Martin Laursen

Fredag den 18. marts åbnede Herlev/Hjorten Squash Klub dørene op for cirka 160 juniorer og ledere. De mange spillere leverede i løbet af weekenden kampe på et flot niveau, som hele tiden bliver højere og højere. Turneringen blev som sædvanligt skudt i gang uden nogle overraskelser, men dette ændrede sig lørdag.

Kvart- og semifinaler

Lørdag vandt Katrine Classen fra Kolding og Sarah Lauridsen fra Thy deres respektive puljer i PU15-rækken overlegent og bragte sig derved i søndagens finale.

I DU15-rækken var der dog lagt op til lidt mere kamp om den eftertragtede billet til center court. 1.-seedede Jens-Christian Wegeberg fra Silkeborg havde dog ingen problemer med at slå Tobias Vogt fra Birkerød med 3-0 i sæt. Marcus Pedersbæk fra Sport92, som kun var seedet ¾. på trods af adskillige turneringssejre, skulle møde KSK’s Casper Kloster. Marcus udbyggede en lille føring i slutningen af første sæt, og det lignede en sikker sætsejr, men det var som om koncentrationen glippede, da det gjaldt sætboldene. Marcus formåede dog at holde hovedet koldt, da det virkelig begyndte at brænde på og tog sættet med 12-10. I 2. sæt var det Caspers tur til at miste fokus. Marcus gjorde ikke rigtig andet end at spille sin modstander rundt og vente på fejlene. Dette resulterede i en 2-0 føring til Sport92-spilleren. 3. sæt var meget velspillet, og begge spillere formåede at levere noget af deres ypperste spil. Det var dog mest Marcus, som havde teten, og Casper blev jagtet rundt på banen og befandt sig ofte i positioner, som fremkaldte mange “uuuh” og “aaah” fra publikum. Sættet endte 13-11 til Marcus, og han tog altså den tætte kamp rent hjem.

Outsideren til titlen i PU17/19-rækken, Mathilde Lauridsen fra Thy, havde en glimrende lørdag. Hun lagde ud med at slå Amalie Bornæs fra Sport92, som overtog favoritværdigheden fra Nanna Frederiksen fra Åbyhøj, der måtte trække sig med sygdom. Efter at have været bagud 0-1 i sæt kom hun stærkt tilbage og lukkede kampen i 4 tætte sæt. Som om dette “upset” ikke var nok for Mathilde, gik hun hen og slog Koldings Line Falsig Berthou i 4 sæt bagefter og sikrede sig som 14-årig en finaleplads i PU17/19-rækken. 5/8.-seedede Christine Christoffersen fra Herlev havde en væsentligt lettere vej til finalen på grund af Nannas fravær. Hun slog klubkammeraten Maria Frandsen i 3 komfortable sæt og kunne derved gøre Mathilde selskab i søndagens finale.

I DU17/19 var 2 kvartfinaler specielt interessante. Christian Steffensen fra Birkerød fik revanche for sit nederlag til Kasper Svith fra Åbyhøj ved sidste JGP i Odense. Christian dominerede kampen fysisk og tog kampen hjem i 3 sæt. Emil Grooss Jeppesen fra Åbyhøj havde trukket Niclas Dissing Rosenløv fra KSK. Niclas slog Emil i kampen om ¾.-pladsen ved JGP’et i Birkerød, og der var derfor lagt op til et tæt opgør. Niclas tog det første sæt, men derefter satte Emil sig på kampen og trak ved hjælp af sin rutine de næste 3 sæt i hus.

Semifinalerne i DU17/19 så således ud:

Martin Laursen, Kolding - Christian Steffensen, Birkerød

Thomas Laursen, Kolding - Emil Grooss Jeppesen, Åbyhøj

I den første semifinale ramte Martin et højt niveau og dominerede kampen hele vejen igennem. Efter 2 komfortable sæt til koldingspilleren så det ud til, at Christian besluttede sig for at spare sine kræfter til morgendagens kamp, og kampen gik derved 3-0 til Martin. Kampen mellem Thomas og Emil blev mere tæt. Den var meget velspillet, men ved hjælp af blandt andet sit præcise dropspil kunne Thomas udbygge en smal føring i alle 3 sæt og lukkede da også kampen rent. Finalen kom altså til at stå mellem brødrene Martin og Thomas Laursen.

Finaler

I U11-rækkerne løb Daniel Grobler fra Sport92 og Sabine Petersen med sejrene.

I PU13 vandt Elisabeth Zornig fra Struer endnu engang foran Sofie Mygland fra Birkerød. I DU13 blev det til den vante finale mellem Rasmus Gyde fra Herlev og Magnus Laursen fra Åbyhøj. Magnus fortsatte sin gode stime og tog kampen hjem i 3 velspillede sæt, hvor Rasmus aldrig rigtig blev givet muligheden for at vinde.

I PU15 lå der et tungt pres på Sarah Lauridsens skuldre, da hun stod overfor Katrine Classen i finalen. Kampen blev tættere, end man havde forventet, men Sarah formåede altid lige at holde sig en smule foran sin modstander på pointtavlen. Dette resulterede i en 3-sæts-sejr, men hvor Sarah måtte kæmpe mere for pointene end normalt på den udfordrende glasbane.

DU15-finalen mellem Marcus Pedersbæk og Jens-Christian Wegeberg er altid en spændende affære - det blev der heller ikke ændret på denne gang. Marcus bragte sig foran 2-0 i sæt, men Jens-Christian formåede at tage 3. sæt med 11-7. I løbet af 4. sæt blev stemningen mere og mere intens efterhånden, som slutningen nærmede sig, men ved 7-7 trak Marcus fra og lukkede kampen til sin fordel med 11-8 i 4. sæt. 3.-pladsen gik til Casper Kloster foran Tobias Vogt.

PU17/19-finalen havde en usædvanligt lav gennemsnitsalder. De to 14-årige piger stod endnu engang overfor hinanden i en finale - blot i rækken over den de plejede at udkæmpe deres kampe i. Resultatet var heller ikke anderledes end det plejer, idet Mathilde vandt en ensidig kamp med 3-0 i sæt over Christine. Line Falsig Berthou vandt kampen om ¾.-pladsen mod Maria Frandsen.

Finalen i DU17/19 stod endnu engang mellem Thomas og Martin Laursen. Martin lagde ud i et meget højt tempo, som Thomas ikke formåede at følge med i, og første sæt gik til storebror med 11-3. I løbet af 2. sæt fik Martin bygget en lille føring op og efter et par misbrugte sætbolde, gik også dette sæt til Martin - nu med 11-9. Thomas formåede at sænke tempoet i 3. sæt en lille smule, men det var lige akkurat nok til, at han kunne få lidt mere skarphed på sine slag. Efter 3 misbrugte matchbolde fra Martins side tog Thomas sættet med 15-13. I 4. sæt fulgtes de to brødre ad til 11-11. Martin formåede at skaffe sig endnu en matchbold og efter en duel, hvor Thomas var nede og ligge på gulvet en 2-3 gange, kunne Martin hæve armene og fejre sejren. Emil Grooss Jeppesen tog 3. pladsen foran Christian Steffensen.

Sæsonens sidste JGP er hermed afsluttet, og juniorerne ser nu frem mod DM, som afholdes i Sport92.

Alle resultater kan ses her:

http://tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=C0ACC6AA-3B6B-4993-802F-71795FE0BDC5

Af Martin Laursen