Squash Online

JGP #6 i Herlev/Hjorten - preview

March 17, 2011Kasper Svith

Årets 3. JGP og sæsonens 6. tager i denne weekend sin form i Skinderskovhallen i Herlev/Hjorten Squashklub. Der er igen et stort fremmøde, da intet mindre end 146 juniorer og ledere har valgt at deltage til turneringen.

I DU17/19 er Martin Laursen fra Kolding 1. seedet. Han får igen skarp konkurrence af sin lillebror, Thomas, som er 2. seedet. Emil Grooss fra Åbyhøj og Christian Steffensen fra Birkerød er 3/4. seedet. Rækken er også denne gang stærkt besat, hvilket har ført til at vi også finder flere interessante spillere blandt seedningerne 5-8. Her er spillere som Kasper Svith fra Åbyhøj, Christin Jæger fra Kolding, Nichlas Dissing fra KSK og Mads Bak fra OSMK repræsenteret. Da Mark Povlsen fyldte 19. år d. 14. marts, er han dermed ikke junior mere, og kan derfor ikke stille op til denne turnering.

Som lodtrækningen ser ud lige nu, ser kvartfinalerne, hvis alt går som forventet, således ud:

Martin Laursen - Christian Jæger

Kasper Svith - Christian Steffensen
Emil Grooss - Nichlas Dissing

Thomas Laursen - Mads Bak

Den skarpe læser vil have noteret sig, at kvartfinalerne ser næsten identiske ud i forhold til det seneste JGP i OSC, på nær det faktum, at Thomas der mødte Mark Povlsen, som dengang slog Mads Bak ud i første runde. Det skal blive interessant og se, om nogle af de 5-8. seedede spillere kan bryde deres seedningslag, eller om de højtseedede spillere mødes i semifinalerne. Martin Laursen må dog regnes at være favorit til at vinde turneringen.

I PU17/19 havde vi sidste JGP en utrolig spændende finale, hvor Nanna Frederiksen fra Åbyhøj akkurat formåede at slå Amalie Bornæs fra Sport92 med mindst mulig margin med 11-9 i 5. Om det ender sådan igen, kan ingen spå om, men ikke desto mindre er begge spillere seedet til at nå finalen. Blandt de 3/4. Seedede finder vi Maria Korsgaard fra Sport92 og Line Falsig fra Kolding. De to unge piger i form af Mathilde Lauridsen fra Thy og Christine Christoffersen fra Herlev/Hjorten er at finde blandt de 5/8. seedede spillere, og begge disse kan også med sikkerhed give de højtseedede spillere modstand. Og for første gang i meget lang tid har vi en oprindelig PU13 spiller at finde i PU17/19 - nemlig Caroline Lyng Christiansen fra Birkerød.

Amalie har fået den nok sværeste lodtrækning indtil videre, idet hun både har Mathilde i kvarten og Line i semifinalen. Nanna derimod skal op mod Christine i kvarten og Maria i semifinalen, hvis alt går som forventet. Favoritværdigheden kan dermed ikke med sikkerhed tilskrives Nanna, ligesom sidst, da hende og Amalie, som tidligere skrevet, havde en utrolig tæt kamp, men det forventes dog at disse mødes i finalen, og her er det svært at spå om udfaldet. Men en favoritværdighed til Nanna på 60-40 overfor Amalie kan godt tilskrives.

I DU15 har de to efterhånden vanlige modstandere i semifinalen (1. seedede Jens-Christian Wegeberg fra Silkeborg og Marcus Pedersbæk fra Sport92), for en gang skyld ikke trukket hinanden før en evt. finale. Marcus skal nemlig først op mod Casper Kloster i deres forventede semifinale, hvor han med sikkerhed får kamp til stregen KSK-spilleren. Jens-Christian skal i hans forventede avancement til semifinalen møde Tobias Vogt fra Birkerød, som var fraværende sidste turnering, da han var syg, og derfor måtte trække sig efter turneringens første runde. Marcus Pedersbæk er unægtelig en favorit, eftersom han har vundet samtlige turneringer han har stillet op i i år, men lige bag ham står bl.a. Jens-Christian og Casper klar til at give ham kamp til stregen.

I PU15 er Caroline Lyng fra Birkerød denne gang opstillet i PU19, hvilket gør Sarah Lauridsen fra Thy til storfavorit. Hun har igen valgt at stille op i rækken over sin egen. Katrine Classen fra Kolding er 1. seedet, mens at Sarah altså er 2. seedet. Blandt seedningerne som 3/4. finder vi Jeanette Mortensen og Rebecca Bjerge - begge fra Thy.

Magnus Laursen fra Åbyhøj fik sidste JGP langt om længe ram på Rasmus Gyde fra Herlev/Hjorten til en juniorturnering, da han slog ham med 3-2. Disse spillere er også højstseedede denne gang, og de får konkurrence fra Kasper Pedersen fra Thy og Jacob Søndergaard Jensen fra Struer, som er 3/4. seedede. Magnus og Rasmus må på forhånd ses som favoritter til en finale, men sidste JGP viste specielt Jacob, at han også kan være med blandt de allerbedste, da han fik tvunget sin og Magnus’ kamp i 5 sæt, hvor Magnus dog viste sig at være stærkest.

I PU13 er Elizabeth Zornig fra Struer storfavorit til at vinde rækken, idet hun for det første er 1. seedet, og for det andet har vundet samtlige turneringer, hvor Sarah eller Caroline har spillet U15. 2. seedede Sofie Veber Mygland fra Birkerød, må også ses som favorit til en finalplads sammen med Elizabeth. Da der kun er 2 spillere tilmeldt PU11, i form af Sofie Larsen fra Kolding og Sabine Petersen fra Herlev/Hjorten, stiller disse også op i PU13.

I DU11 er der 5 tilmeldte, hvor Daniel Grobler fra Sport 92 må ses som den helt store favorit efterfulgt af Marius Hyldahl og Tobias Fritz Weel, som begge er fra Skovbakken.

Det bliver interessant at se hvordan turneringen forløber, og vi fra SQO er med på sidelinjen i form af jeg selv (Kasper) og Martin Laursen, som vil dække turneringen.

Se de forløbelige lodtrækninger og følg med i løbet af weekenden på:

http://tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=C0ACC6AA-3B6B-4993-802F-71795FE0BDC5