Squash Online

OSC og Birkerød sikrede sig valgretten i semifinalerne

March 13, 2011Tobias Pørtner

Sidste runde af mellemspillet, der blev tyvstartet tidligere på ugen da OSC slog Herlev 7-1, blev i går udkæmpet, og mens alt på forhånd var tæt på afgjort i herrerækken, sikrede Birkerøds kvinder sig med en storsejr hjemme over et amputeret Team-Aarhus hold ligaens førsteplads.

I Birkerød var der hele to kampe på programmet i går, da hjemmeholdet både fik besøg af Koldings herrer og Team Aarhus’ kvinder.
Hos kvinderne var spændingen til at overse, da udeholdet i onsdags måtte konstatere at deres stærke 1. dame Dagmar Feddern, grundet en håndledsskade var ukampdygtig. Det betød at de mødte op med unge Nanna Frederiksen og rutinerede Lone Due som eneste spillere på dagen.
Efter at være blevet kørt over i 3 kampe, og godt på vej mod endnu et stort nederlag, viste Nanna lidt af det der gør at hun er en af fremtidens spillere i dansk juniorsquash.
Bagud 0-2 i sæt fightede hun sig tilbage med 11-6 og 11-3 og fremtvang et afgørende sæt mod Sissel Trap. Her fandt Sissel dog igen opskriften til sejr og lukkede kampen med 6-11 i Birkerød-favør og sikrede en afklapsning på 6-0. Og langt vigtigere - 1. pladsen i rækken, hvilket betyder de kan undgå København SK i semifinalen.

I Odense var netop KSK på besøg hos OSC, der ligesom Team Aarhus heller ikke kunne stille fuldt hold. Dette betød at de på forhånd var bagud med 0-2 i kampe, men efter en god fight fik hjemmeholdet skrabet et uafgjort resultat hjem.
Bonnie Barr viste at hun stadig kan være med på elitedivisionsniveau, da hun sikrede et point via en solid 3-0 sejr over Katarina Holm. Herefter sikrede Line med to sejre de sidste point - bl.a. ved at besejre den for nyligt pensionerede og tidligere topspiller Annalize Naudé med 11-7, 11-9, 11-8.
Dermed viste hun også at OSC bestemt ikke er uden chancer i semifinalerne, da en kvalifikation til finalen er dybt afhængig af sejre til den mangedobbelte danske mester - hvis altså KSK henter hele styrken af udenlandske spillere hjem til slutspillet.

Sandsynligheden for at vi ser et meget stærkt KSK-hold til slutspillet vurderes dog til at være forholdsvis stor, da københavnerklubben i flere år ikke har leveret når medaljerne skal uddeles. Dermed må de efterhånden være under pres for at vise, at Danmarks ældste squashklub også stadig hører til blandt de bedste.

Mens damerne i Birkerød hurtigt fik ordnet deres kampe, var der langt mere smæk for skillingen i herrekampen mellem Birkerød og Kolding. Specielt hjemmeholdets Mikkel Pedersen fik lov at arbejde for sin løn, men måtte til sidst se sig besejret to gange i 5. sæt. Først stod han som 2. single over for Tobias Pørtner, der efter at have været nede med 0-1 og 1-2 i sæt, samt 3-8 i femte, fik lavet et stort comeback. Han hev således de næste 8 bolde i kampen og sikrede sig en vigtig sejr i bestræbelserne på at komme op i blandt de seedede til det kommende DM.
I næste kamp stod en fysisk mærket Mikkel overfor Andy Lambert og kom hurtigt bagud med 0-2 i sæt. En stor håndfuld rosiner i sæt-pausen kvikkede dog Mikkel en smule op og han formåede at æde sig tilbage i kampen, hvilket så ud til at komme noget bag på Andy der næsten allerede havde kunnet smage sejrens sødme. Mikkel vandt de næste to sæt og spillerne fulgtes ad point for point i hele 5. sæt, indtil Andy til sidst fandt de afgørende kræfter og lukkede kampen med 11-9 i Kolding-favør.

På de lavere singler gav Kolding i denne weekend debut til 15-årige Thomas Laursen - et af Danmarks måske største talenter pt. Han hev to gode, men også forventede, sejre over hhv. Pierre Hillman og Christian Steffensen. Specielt juniorkampen mellem Thomas og Christian var en seværdig affære, hvor Christians hårde længdespil stod over for Thomas’ mere teknisk prægede squash.
Efter at have misset sætbolde til at fremtvinge et femte sæt måtte Christian sande at det blev ved lige ved og næsten i denne omgang, da Thomas lukkede kampen med 13-11 i fjerde sæt til hans egen store tydelige glæde.

Thomas’ storebror, Martin Laursen, var ligeledes på holdkortet i denne runde og han sikrede som sin bror også 2 point til Kolding og fuldendte sejren på 6-2. Birkerøds point blev sikret af den tidligere danske mester Morten W. Sørensen, der forholdsvis komfortabelt besejrede både Andy Lambert og Tobias Pørtner med 3-0.

Dermed er mellemspillet færdigspillet og de 8 hold i elitedivisionerne kan nu se frem mod sæsonens kulmination ved slutspillet i Kolding d. 8-9. april.

Her vil semifinalerne med 99 % sikkerhed komme til at stå mellem OSC - Herlev og Kolding - Birkerød i herrerækken, da OSC som 1’er i rækken har valgret mellem Herlev og de store guldfavoritter fra Birkerød.

Hos damerne vælger rækkens 1’er fra Birkerød med al sandsynlighed gårsdagens modstander fra Team Aarhus, mens den anden semifinale så vil blive et spændende og helt lige opgør mellem OSC og KSK.