Squash Online

Sally Skaarenborg: Jeg vinder guld i år

April 07, 2014Rasmus Jessen

Squashsæsonen bevæger sig hastigt ind i den mest interessante måned, indeholdende af DM, EM og slutspillet. På fredag løber danmarksmesterskaberne af staben i Kolding, og i dagene op til vil vi præsentere nogle af dansk squash store profiler. Første levende billede er Sally Skaarenborg fra Kolding, sidste års sølvvinder som i år optræder på hjemmebane.

Du har ifølge dine resultater haft en super sæson indtil videre, er du bedre spillende nu end sidste sæson?

Ja, det er jeg helt bestemt. Der er ingen tvivl om, at jeg har arbejdet rigtig hårdt frem mod både dette DM, slutspillet som er tættere end det nogensinde har været, og EM som ligger om 3 uger. Det er i denne måned hele sæsonen kulminerer, og det er præcis denne måned, som jeg har arbejdet frem mod hele sæsonen. For mig er det de vigtigste turneringer på året. Jeg bliver hele tiden bedre teknisk og i bedre og bedre form. Jeg har arbejdet meget intenst og fysisk med Francesco Busi henover de sidste par måneder, så jeg kunne toppe lige nu! Der hvor det stadig halter lidt er taktisk, men jeg er sikker på at min fysiske form kan gøre op for det.

Har du intensiveret din træning op til dette DM, og i så fald hvordan?

Ja, helt sikkert. Jeg har, i de sidste par måneder, arbejdet rigtig hårdt fysisk. Det er der jeg skal gå ind og slå til. Jeg vil ikke kunne nå at arbejde så meget på teknikken når man går ind i de sidste par måneders forberedelse, det kommer tidligere på året, men i de sidste par måneder har jeg arbejdet rigtig hårdt! jeg vil hellere holde en enkelt hviledag i ny og næ, så træningen kan blive så hård som muligt.

Hvis vi antager Line vinder en medalje, hvem tror du så udover hende, kommer på skamlen?

Jeg vil selvfølgelig gøre alt for at jeg selv kommer på skamlen sammen med Line. Mit bud ville være at Cecilie Meyer også får en plads på skamlen.

Har du et bud på turneringens outsider der kunne levere en overraskelse eller to til DM? (hos damerne)

Jeg tror Sarah Lauridsen vil være en af de 5/8 seedede som man skal holde øje med. Hvis hun kan holde nerverne under kontrol og spiller godt på dagen, så kan hun være super farlig. Ud over hende, så kunne Sissel Trap også være en af dem der går ind og truer de højere seedede.

Du har været i en DM finale med Line en del gange efterhånden, er det i år du snupper guldet?

Ja, det er det. Jeg sagde for 2 år siden, at 2014 bliver det år, hvor jeg vinder en guldmedalje og det har jeg tænkt mig at fuldføre. Jeg har fået noget mere selvtillid under ærmet og jeg tror på mig selv mere end jeg nogensinde har gjort. Om det skal betyde jeg skal dø før jeg går fra banen, så er det jo bare sådan det er. Det er selvfølgelig det jeg kæmper for. Alt andet ville være håbløst.