Squash Online

Rasmus Møller: Mere arbejde, mindre squash

April 08, 2014Rasmus Jessen

Rasmus Møller Nielsen fik et tidligt exit grundet en skade ved sidste års DM, også har han været skadet det meste af denne sæson. Dog har han haft udemærkede resultater, og har bl.a. slået Morten Wiegandt og Caspar Grauballe. Selvom han ikke ser sig selv som favorit, så vil vi her på SQO.dk ikke afskrive Rasmus’ chancer. Danmarks nok mest spændstige squashspiller svarer her på fem skarpe spørgsmål, som giver et indblik i Rasmus’ forventninger til DM og nuværende tilværelse.

Du har skiftet squashketcheren ud med en dagligdag i det sønderjyske. Har det været en stor omvæltning for dig?

Ja har det bestemt. Arbejdet er i fokus, og jeg er rigtig glad for min tilværelse på hjemmebanen igen i Sønderborg. Højskolearbejdet fylder en del med vekslende arbejdstider, så der har været en del fokusændringer i min hverdag, men jeg er rigtig glad for arbejdet og for igen at være tættere på familien.

Du har tidligere været aktiv på PSA-touren, hvor du i flere sæsoner har leveret flotte resultater. Har det været en svær beslutning at stoppe?

Egentlig kom det lidt af sig selv. Jeg har været glad for at spille squash, men arbejdsmæssigt har det ikke rigtig kunne hænge sammen. Det er ikke let at kombinere fuldtidssquash med deltidsarbejde, og det er svært at finde det optimale arbejde især i disse tider. Idrætshøjskoler har altid tiltalt mig meget, og da jeg fik buddet, var jeg egentlig ikke så meget i tvivl. Jeg har nydt at spille squash på trods af op- og nedture. Planen var at give squashen nogle år efter uddannelsen og priotere det først, hvilket jeg gjorde. Så det passede vel egentlig rimelig ideelt i de planer, da tilbuddet kom. Jeg er også rigtig glad for, at jeg selv fik muligheden for at tage beslutningen, og det ikke var en skade, der skulle sætte mig helt ud af gamet.

Hvordan ser din fremtid ud i dansk squash? Har du gjort dig nogle overvejelser i forhold til viderebringe din viden indenfor sporten?

Uha, synes jeg har rigeligt at se til med tilværelsen lige nu og ved ikke lige helt, hvor jeg skulle finde tiden til det i mit skema. Underviser bl.a. i ketchersport her på skolen, hvor der er kommet noget mere squash ind. På den måde prøver jeg at få nye unge ind i sporten, og der er helt sikkert mange der bliver lidt bidt af det. Man kan kun håbe, at de på sigt kommer ud i klubberne, når de stopper her.

Du har på kort tid repræsenteret tre forskellige klubben i toppen ad dansk squash (OSC, Birkerød, Kolding). Kan du fortælle lidt om bevæggrundene for dine skift og forskellene på de tre klubber?

OSC var desværre ikke rigtig noget valg. Klubben gik desværre ind i nogle hårde økonomiske tider, som ikke gjorde det muligt at fortsætte med eliten. Meget ærgeligt for klubben, dansk squash og hele holdet, som ellers fungerede rigtig godt.

Skiftet til Birkerød kom herefter. Jeg var glad for min sæson her, hvor der var god opbakning og god atmosfære. Det var bestemt en sæson, som fra begge parter fungerede og gerne ville fortsættes. Skiftet til det sønderjyske gjorde dog, at afstanden blev lidt af et problem. Kolding meldte sig på banen, og det var nok i sidste ende afstanden, der gjorde udfaldet. Jeg har været rigtig glad for alle de tre klubber, jeg har spillet for, og befinder mig godt i Kolding nu.

Du har ved flere lejligheder spillet med om guldet og vundet en enkelt gang - til trods for at din optakt ikke har været optimal, så er der vel ikke rigtig andet der tæller end DM-titlen for dig?

Hmm, det vil jeg nu ikke sige. Optakten har langt fra været optimal med en overbelastning i december, som har holdt mig væk fra squashbanen indtil slutningen af marts. Det var først lige op til holdkampen mod Herlev, jeg kom igang igen. Så har derfra prøvet, at få spillet. Det er nu ikke så meget, det bliver til, og i forhold til sidste sæson har jeg trappet meget ned på træningsmængden. Det ville være synd at sige, at Frost ikke er stor favorit, og i år om ikke kæmpe favorit. Grauballe har været ude længe og er først kommet igang sent med sin sæson. Morten har også været svingede gennem sæsonen. Selvom han nu altid formår at toppe til DM. Frost har hver gang vist sig for stærk for os alle, og han er ubesejret i hele sæsonen, så det ser bestemt ikke let ud. Selvfølgelig skal man altid spille chancen, og tror jeg, vi alle gør. Ligesom sidste år er der ingenting afgjort, inden sidste duel er spillet, og mange faktorer spiller ind ved netop DM.

Jeg vil da helt sikkert gerne på skamlen i år. Men fokus for mig er i år at prøve at gennemføre et individuelt DM uden at blive skadet. Har været nødsaget til at skulle trække mig de tre sidste år, så det kunne rart at komme igennem en weekend uden skader. Skulle det blive til medajler, vil jeg bestemt heller ikke klage. ;)